Sport

2017.01.22. 18:20

Küzdelmes mérkőzésen, végig partiban volt a ZTE NKK a Győr ellen

Mester és tanítványa, azaz Völgyi Péter és Gáspár Dávid most, mint szakvezetők találkoztak a női kosárlabda NB I vasárnapi ZTE NKK- Győr mérkőzésen.

Jóna István

A találkozón végig partban voltak a hazaiak és csak az utolsó negyed második felében tudták döntésre vinni a győriek a mérkőzést. A hazaiak légiósa Whitney Bays első mérkőzésén a kezdőben kapott helyet.

ZTE NKK- CMB Cargo Uni Győr 67-74 (12-18, 20-16, 16-17, 19-21)

Zalaegerszeg, 250 néző Jv: Frányó P., Minár L., Rácz Zs. (Farkas János)

ZTE NKK: Nagy 5/3, Böröndy D.4, Burkholder 26/9, Hegedüs-Őri 10, Bays 7/3, csere: Horváth 2, Gáspár-Szalay 2, Orsó 5/3, Böröndy V. 6, edző: Gáspár Dávid

CMB Cargo Uni Győr: Laklóth 5/3, Török 2, Likhtarovic 16, Goree 17, Hruscakova 10, csere: Simon 17, Varga 7/3, Marko-, edző: Völgyi Péter

Jó ritmusban kezdte a találkozót a hazai csapat. Hegedüs-Őri Györgyi pontjaival a 3. percben 6-2-re vezetett a ZTE.  A folytatásban felzárkózott a Győr és a negyed hajrájáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó három perc a vendégeké volt, akik légiósak pontjaival vezettek (12-16). A második negyedben is koncentrált játékot mutatott a hazai csapat és nem hagyta, hogy a vendégek elhúzzanak.

A 14. percben egy ütközés után Nagy Dóra homloka felszakadt és az öltözőben ápolták tovább. Irányítója kiválása után sem esett össze a ZTE és Bays hármasával egy pontra zárkózta a lányok (21-22). A 17. percre pontos játékának köszönhetően kilenc ponttal ellépett Völgyi Péter együttese (23-32). Burkholder vette vállára a csapatát és előbb egy távolit, majd egy labdaszerzésből ziccerezve hozta vissza a meccsbe a hazaiakat. A félidőre egy 9-0-es futással két pontra csökkentette hátrányát a ZTE (32-34).

A nagyszünet után Bays egyenlített, majd Burkholder fejelte meg egy hármassal csapata pontjait (37-34). Gyorsan rendezte a sorait a Győr és negyed felénél Laklóth büntetőivel már náluk volt az előny (39-42). Burkholder betörésből szerzett kosarával, majd bónusz büntetőjével újra egyenlő volt az állás (42-42).

Kemény védekezések és némi ponttalanság után a Győr kezdhette, hárompontos előnnyel a záró felvonást (48-51). A negyed elején pillanatok alatt fordult a kocka. Böröndy csent el egy átadás és ziccerezett pontosan, majd Nagy és Orsó is hármassal fejezett be egy-egy hazai támadást és így hátrányból előnyt kovácsolt a ZTE (56-51). Lüktettet a játék. A vendégeknél Likhtarovic és Goree pontjaival jött vissza a Győr és Burkholder belemenés gyanús szituációban színészkedésért technikait kapott, és a büntetővel, valamint Laklóth hármasával már a Győr vezetett (56-61).

A negyed felénél parázs hangulat alakult ki a mérkőzésen egy-két kétes ítélet miatt, ami után Gáspár Dávidot reklamálásért technikaival büntettek. Nagyon akartak a hazaiak, de pontatlanul céloztak, míg a vendégeknél Simon játszott ponterősen. A hajrában a pontosabban játszó Győr fokozatosan növelte előnyét és már 12 ponttal is vezettek. ZTE innen is felállt és az utolsó percre Burkholder hármasával öt pontra feljött (65-70). A végén megtartotta előnyét a Győr, és ha nehezen is, de nyerni tudott Zalaegerszegen.

Gáspár Dávid:- Gratulálok a csapatomnak, hiszen a ceglédi mérkőzéshez képes rengeteg mindenben változtatni tudtunk és egy szoros mérkőzésre kényszerítettük jóval erősebb ellenfelünket. Van még mit javítanunk, de jó úton járunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!