Sport

2017.08.11. 19:00

Cél a biztos bentmaradás - Rengeteg sérülés hátráltatta az Andráshidát az NB III-as felkészülésben

ZALAEGERSZEG Az elmúlt bajnokságban középcsapatként zárt a labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában a Tarr Andráshida együttese. A csapat játékoskeretében csekély változás történt a nyáron, bizakodva készülhettek a következő idényre - a sors azonban közbeszólt.

Gergály György

A megyeszékhelyi alakulat számára szombaton (17.30), hazai pályán elérkezik a bajnoki rajt. A csapat azt a VLS Veszprémet fogadja, amely tavasszal tőle egy hely és három pont lemaradással zárt a tabellán. Az esélyeket a zalaiak trénerével latolgattuk.

- A felkészülésünk során rengeteg sérüléssel kellett megküzdenünk - hangoztatta Dobos Sándor. - Többen hosszú időre kidőltek, akadt olyan edzőmérkőzés, amelyen 12 labdarúgó állt rendelkezésemre. A betervezett munkát messze nem sikerült elvégeznünk. A nagy meleg sem segítette a felkészülésünket. Nagyon finoman kellett terhelni a játékosokat, hogy újabb sérülések ne következzenek be.

A zalai csapat költségvetése szerény, a sérültek helyére nem tudnak igazolni. Évek óta stabil tagja az NB III-nak a Tarr Andráshida. A nyári átigazolási szezon során többen bejelentkeztek náluk, jó képességű labdarúgók, de elutasították őket. Együtt maradt a keretük, kitartanak játékosaik mellett. Megvárják, amíg felépülnek a sérülésből, és visszatérhetnek. A saját nevelésű fiataljaiknak is több lehetőséget kívánnak adni. A klubnak nagyon jól jött, hogy már tavaly is központi támogatást kapott az MLSZ-től.

Az Andráshida idén áprilisban is vendégül látta és 2-1-re legyőzte a Veszprémet. Ha a képen látható jelenetet vesszük alapul (sárga mezben a hazaiak részéről Varga Márk), akkor a ma délutáni összecsapáson is férfias küzdelemre van kilátás - Fotó: archív/Pezzetta Umberto

- Nagyon jó ötletnek tartom, hogy az országos szövetség a harmadosztályra is kiterjesztette a központi támogatást - folytatta Dobos Sándor. - A központi forrás nélkül az Andráshida már nem lenne NB III-as csapat. Nekünk óriási segítséget jelent az MLSZ pénzügyi támogatása. Ennek ellenére az egyik legszerényebb költségvetés a miénk az NB III Nyugati-csoportjában. Két új játékos érkezett hozzánk a nyáron. Nagy Zoltán Sárvárról, aki megfordult a ZTE-nél is, ahonnan Macher Dávidot kölcsönbe kaptuk.

Az NB III mezőnye tovább szűkült erre a szezonra. Helyezésben nem gondolkodnak Andráshidán, több éve alapcél a biztos bentmaradás. Idén a három csoportból három kieső lesz, valamint a legrosszabb 13. búcsúzik a harmadik vonaltól. Biztos jövőbeni NB III-as tagságot a 12. hely ér. Az első fordulóban a tavalyi bajnokságban a kieséstől éppen megmenekült Veszprémet fogadják a zalaiak. Szeretnének győzelemmel rajtolni, a siker lendületet adhatna a folytatásra. Nem lesz könnyű feladat, de bizakodnak, hogy sikerül begyűjteniük a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!