Sport

2017.09.04. 16:35

Meg akarták nyerni edzőjüknek a mérkőzést a ZTE FC játékosai

ZALAEGERSZEG Több szempontból is rendkívül fontos mérkőzést nyert meg szombaton a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata. A békéscsabai siker egyben további tartást is adhat a kék-fehéreknek a folytatásra, hiszen egy kihívásokkal teli találkozón született a győzelem.

Kerkai Attila

Ahogy már megírtuk, a végül 3-0-s zalai sikert hozó mérkőzésre korántsem volt ideális a zalaiak ráhangolódása. Zoran Spisljak vezetőedzőt családi gyász érte (az édesanyja hunyt el), aki így hazautazott Szerbiába, s ezt a váratlan helyzetet is le kellett reagálnia a csapat szakmai stábjának.

A találkozón Csató Sándor pályaedző irányította az együttest, akit arról kérdeztünk: mennyire volt nehéz feladat így felkészíteni a csapatot a mérkőzésre?

- Váratlanul jött a szomorú hír, de már Békéscsabán voltunk, hiszen pénteken elutaztunk a mérkőzés helyszínére - tudtuk meg Csató Sándortól. - Késő este, tizenegy órakor derült ki, hogy vezetőedzőnk édesanyja elhunyt. Összeült a szakmai stáb és azt megígértük Zorannak, hogy megszerezzük a három pontot... A stratégiát és a taktikát már korábban megbeszéltük a meccsre készülődvén. A csapattal a szombat reggeli taktikai értekezleten közöltük a szomorú hírt, s teljesen megdöbbent mindenki. Lesújtotta a csapat tagjait, de azt is igyekeztünk a játékosokban tudatosítani, hogy mi most a pályán tudunk a legtöbbet segíteni vezetőedzőnknek.

Forgács András, a ZTE FC csapatkapitánya, egyben védője fejeli el a labdát. A zalai gólok mellett a jó védekezésre is szükség volt Békéscsabán a sikerhez - Fotó: Katona Tibor

A ZTE FC végül 3-0-ra nyert, ami egyben sorozatban a negyedik sikere és ez nagy dolog. Különösen az első félidőben futballoztak az egerszegiek ellenállhatatlanul, amit Csató Sándor is megerősített.

- A csapat remek hozzáállása is eredményezte, hogy nagyon jól futballoztunk - mondta. - Az ellenfél gyenge pontjait támadtuk, méghozzá eredményesen. A második félidőre hármas cserével frissítettek a hazaiak, de például a beállt Nagy Istvánnak ez volt a szezonbeli első mérkőzése, és tudtuk, hogy azt a nyomást, amit húsz percen keresztül elért a Csaba, nem tudják végig tartani. A nehéz időszak átvészeléséhez jó védekezés és jó kapusteljesítmény is kellett. A hajrában már újra az történt, amit mi akartunk és lőttünk is még egy gólt.

A zalai gólok sorát Polényi Gábor kezdte, majd Vernes Richárd zárta, de a köztes Ekker Milán-találat is legalább ennyire fontos volt. A fiatal támadó egyre jobb formát árul el magáról, akinek egyébként ez volt a második NB II-es gólja, hiszen az elsőt még a múlt szezonban Csákváron szerezte.

- Nagyon jó labdát kaptam Balázs Zsolttól, kicseleztem a védőmet és a végén a kapus mellett már csak be kellett lőnöm a gólt - emlékezett vissza Ekker Milán a találatára. - Ez volt a második találatom az NB II-ben, de remélem, hogy egyre gyakrabban sikerül majd eredményesnek lennem. Megkaptam a bizalmat, s ezzel mindenképpen élni szerettem volna. A másik dolog, hogy mindenkiben volt egyfajta bizonyítási vágy. Tudtuk, hogy volt csapata ellen vezetőedzőnk, Zoran Spisljak mennyire készült és mindenkiben benne volt, hogy meg kell nyernünk neki ezt a mérkőzést.

A ZTE FC fellépett az élbolyba, hiszen a negyedik helyre zárkózott. Ahhoz, hogy a pozícióját innentől kezdte tovább erősítse, újabb pontok kellenének. Vasárnap a Vác FC lesz az egerszegiek ellenfele, amely az elmúlt két szezonban sok borsot tört a zalaiak orra alá. Lenne miért visszavágni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!