Sport

2017.05.25. 15:00

Még két fordulót rendeznek a megyei labdarúgó-bajnokság mindkét osztályában

ZALAEGERSZEG A labdarúgó megyei bajnokság valamennyi osztályában már csak két forduló van hátra a 2016-2017. évi sorozatból. Az I. osztályban úgy tűnik, eldőlt a bajnoki cím sorsa azzal, hogy a Nagykanizsa legutóbb nyert, ám matematikailag a Csács-NSE még beérheti. A harmadik hely sorsa szempontjából viszont sorsdöntő is lehet a hét végi forduló.

Kerkai Attila

A legutóbbi forduló előtt újra „helyzetbe került" a Kaposi International Transport Csács-NSE, amely simán hozta (4-0) a Türje elleni találkozóját. Az éllovas Nagykanizsa viszont a Femat-Csesztreg otthonába utazott, és pontvesztése esetén gyakorlatilag megint nyílt versenyről beszélhettünk volna. A kanizsaiak nyertek 2-1-re, így maradt köztük és a Csács-NSE között a 3 pont különbség, ám mindkét csapat hátralévő mérkőzéseit figyelembe véve, már nagy csodának kellene történnie ahhoz, hogy a Nagykanizsa kiengedje kezéből a bajnoki címet. Gombos Zsolt együttese a hét végi fordulóban az osztálytól búcsúzó Türje csapatát fogadja, a Csács-NSE pedig a Szepetneket. A jövő heti záráskor a dél-zalaiak a Szepetnekhez látogatnak, míg a nemesapátiak Zalalövőre. Ettől függetlenül már most eldőlhet végleg a bajnoki cím sorsa. Ehhez az kell, hogy a Nagykanizsa nyerjen, a Nemesapáti pedig ne szerezzen három pontot.

A Gellénháza (kékben) és a Szepetnek együtteseire is még fontos mérkőzések várnak, a Szepetnek ráadásul a záró két fordulóban az elsővel és a másodikkal is találkozik Fotó: Szakony Attila

A harmadik helyezés megszerzésére jelen állás szerint a Gellénháza tűnik a legesélyesebbnek. E verseny másik két szereplője még a Lenti TE Sport 36. A Gellénháza szempontjából kétségkívül jól jött, hogy a múlt heti fordulóban döntetlent játszott (0-0) Szepetneken, így megtartotta négypontos előnyét velük szemben, a Lenti TE pedig a Semjénházával remizett (1-1). A lentieknek már csak egy mérkőzésük van a Kiskanizsával szemben, hiszen az utolsó fordulóban szabadnaposak lesznek. A Szepetnek ugyebár a Csács-NSE-vel találkozik most, így a hét végi Gellénháza-Szerszámsziget-Zalalövő mérkőzésen akár el is dőlhet a bronzérem sorsa. Amennyiben Bencze Péter együttese hazai pályán nyer, akkor már most megszerezhetik a dobogós helyezést, minden más esetben maradna még halvány reménye riválisainak, elsősorban a Szepetneknek, hogy még beérje. Azonban ez is inkább csak matematikai lenne, viszont ne menjünk előre, várjuk meg, hogy a pályákon milyen eredmények születnek, hiszen mindig az a döntő.

A II. osztályban a következő két hét végén pótolják a tavaszi első két, elhalasztott fordulót. A bajnoki cím a Déli-csoportban eldőlt, a Gelse már aranyérmes, de a dobogós helyek is gazdára találtak: második a Z-Net Telekom Becsehely, harmadik pedig a Gutorfölde. Az Északi-csoportban annyival bonyolultabb a helyzet, hogy az FC Keszthely Milefa bödei sikere után a hét végén a Cserszegtomaj ellen ünnepelhet már. A Z-Service-Zalaszentmihály és a Böde találkozója viszont rangadó lesz, a negyedik fogadja a másodikat, a harmadik Zalaszentiván Várvölgyre utazik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!