Sport

2017.01.01. 19:00

Legendás játékosok találkozója - A ZTE korábbi futballistái koccintottak az év végén

Szilveszter délelőttjén benépesült a ZTE-stadion VIP-terme , s ahogy az összejövetelen elhangzott, több ezer NB I-es mérkőzés zsúfolódott össze a teremben. A ZTE elmúlt ötven évének játékosai találkoztak.

Kerkai Attila

Az ötlet máshonnan jött, de nem is ez a fontos, hanem az, hogy több generáció tagjai találkoztak, akik valamennyien a ZTE színeiben futballoztak. Madár Gábor, Soós István, Péter Zoltán, Szimacsek Tibor, Czigány Csaba, Pecsics Tibor, Szőcs János, Molnár László, Szabó I. Zsolt és Szabó II. Zsolt, Preisinger Sándor, Sebők József - tényleg csak néhány név, akikkel találkoztunk szombat délelőtt, hiszen a sort bőven lehetne még bővíteni. A ZTE FC utánpótlását vezető ifj. Mihalecz István és a klubigazgató Kocsárdi Gergely ötlete volt, hogy megszervezze a találkozót.

Madár Gábor (balról) is köszöntötte a játékosokat. Ő szinte minden megjelentnek volt az edzője
Fotó: Pezzetta Umberto

Hogy miért? A válasz roppant egyszerű, amit ifj. Mihalecz István is említett. Mint köszöntőjében elmondta, bár a csapat most az NB II-ben szerepel, ám továbbra is a legpatinásabb magyar klubok között tartják számon, ez pedig azoknak a játékosoknak az érdeme, akik itt futballoztak. Hosszú beszédek nem voltak, nagy beszélgetések viszont igen, hiszen a korábbi csapattársak, illetve az idősebbek a fiatalabbakkal egy-egy pohár mellett tényleg kötetlenül diskurálhattak. Kocsárdi Gergely azt még elmondta, csak pár napjuk volt összehozni a találkozót és volt, akit egyszerűen nem tudtak elérni, viszont mindenképpen szeretnék, ha ez az év végi összejövetel rendszeressé válna. Az első alkalom mindenesetre jól sikerült, negyven-ötven játékos gyűlt össze, s abban is közös nevezőre jutott mindenki, hogy azt szeretnék, ha a most már szép és modern egerszegi stadion mihamarabb újra élvonalbeli meccseknek adhatna otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!