Sport

2015.07.30. 14:07

Légiósokra várva - Bencze Tamás: még időben vannak

Zalaegerszeg - A két élvonalbeli egerszegi kosárlabdacsapat, a ZTE NKK női és a Zalakerámia-ZTE KK férfi együtte is lassan megkezdi a felkészülést. A hölgyeknél bejelentették az új keret összetételét, a férfiaknál viszont még képlékeny ez, de Bencze Tamás vezetőedző szerint hamarosan a légiósok személyére is fény derülhet.

Kerkai Attila

A ZTE NKK női csapata 6. helyen végzett a legutóbbi bajnokságban és már leadta a nevezését az új szezonra. Mindezt Tóth László, a klub ügyvezetője is megerősítette, ami azért fontos, hiszen a csapat mögött évtizedek óta álló egyik fő támogató, a Zala Volán a Volán társaságok átszevezése miatt már nem tudja olyan mértékben szponzorálni a női kosarasokat, mint korábban. Rengeteg tárgyalással és sok munkával viszont sikerült újra megteremteni az élvonalbeli szereplés feltételeit, amiért köszönet jár minden támogatónak, Zalaegerszeg önkormányzatának, továbbá az országos és a megyei kosárlabda szövetségnek is tudtuk meg Tóth Lászlótól.

Ami pedig az új idényre kialakítandó keretet illeti, mostanra a váz megvan. Zele Dorina a PEAC-hoz igazolt, Varga Zsófia Győrbe, továbbá Ambrus Szandra is másutt folytatja. Darida Csilla is inkább a fiataloknak adja át a helyét, ám jelezte: ha szükség volna menet közben a segítségére, készen áll az újbóli beugrásra.

És akkor az érkezőkről, hiszen már erről is be lehet számolni. Böröndy Vivien és Orsó Viktória az MTK-Budapest együttesétől érkezik, Licskai Zsófia pedig Sopronból. Gáll Tamás vezetőedző komoly fegyvertényként jelölte meg, hogy sikerült megtartani Nagy Dórát, és a tavalyi csapatból Szélesy Judit, Velkey Krisztina, Horváth Zsófia és Jurkó Noémi is marad. No és visszatér szülés után Gáspár-Szalay Virág is. A szakvezető még egy magyar játékos szerződtetésén dolgozik, ha ez nem sikerülne, akkor egy külföldi kosárlabdázó érkezhet a csapathoz. Szó van még arról is, hogy a tavasz második felében a ZTE NKK-t erősítő Aldazabal Berroa Laura is visszatérhet ugyancsak kölcsönbe, amennyiben a Sopron nélkülözni tudja a fiatal centert.

A női csapattal ellentétben a másik megyeszékhelyi élvonali kosárlabdacsapat, a Zalakerámia-ZTE KK férfi együttesének kerete még igencsak képlékeny. A csapat hétfőn kezdi meg a felkészülést, ami előtt a klub honlapján Bencze Tamás vezetőedző úgy fogalmazott, hogy egyáltalán nincsenek elkésve még a keret kialakításával. Mindez túl optimista vélekedésnek tűnhet annak ismeretében, hogy jelenleg három felnőttkorú játékosa van csak az egerszegieknek. Bencze Tamást arról kérdeztük, valóban úgy gondolja, hogy semmivel sincsenek elkésve?

Mohácsi Máté (fehérben) a keret egyik felnőttkorú kosarasa, noha ő sem idős, de így is a rutinosabb játékosok egyike. Fotó: Katona Tibor

- Igen, úgy gondolom érkezett tegnap a válasz. A magyar mag kialakult, de egy fiatal, négyes poszton bevethető játékos érkezésére még van esély. A légiósokat szeptember elejére várjuk és most kezdtek az árak olyan szintre jutni, hogy az eredetileg tervezett három külföldire szánt pénzből most már négy légiós is kijöhet.

Nevekről továbbra sem beszélnek az egerszegieknél, csupán annyi szivárgott ki, hogy Magyarországon már szerepelt játékosokkal állnak kapcsolatban. Információink szerint volt köztük egy korábbi egerszegi kedvenc is, de neveket továbbra sem akarnak mondani. Bencze Tamás mindezt meg is indokolta.

- Nincs értelme neki, főleg, ha a megállapodás mégsem jön össze magyarázta. Korábban három játékosnak is elküldtük a konkrét szerződésajánlatot, melyet előzőleg megbeszéltünk, aztán mégsem írták alá. Nem akarjuk ezzel a szurkolóinkat sem feleslegesen csigázni. Mostanra viszont beindultak, pontosabban olyan szinte jutottak a tárgyalások, hogy hamarosan bejelenthetünk már új légiósigazolásokat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!