Sport

2017.04.06. 17:48

Legyőzte a bajnokot a ZTE KK!

Zalaegerszeg – A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a felső ház középszakaszának 2. fordulójában a Zalakerámia-ZTE KK együttese a címvédő Szolnokot fogadta. Izgalmas, változatos találkozón az egerszegiek nagy győzelmet arattak.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Szolnoki Olaj KK 97-89 (31-25, 13-24, 29-23, 24-17)

Zalaegerszeg, 1400 néző. Jv.: Papp, Söjtöry, Minár.

ZTE KK: Ubilla 30/9, Norfleet 24/6, Benke 8/3, Szabó Zs. 6/6, Drungilas 16. Csere: Wright 7, Mohácsi 6/6, Kis R. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Szolnok: Popovic 9/3, Pavlicevic 24/12, Vojvoda 15/9, Eilingsfeld 3/3, Andric 19. Csere: Tóth Á. 8, Wittman 2, Borisov 9/9. Vezetőedző: Zoran Kmézics.

Kipontozódott: Tóth Á. (33.),

Feleslegs sokat foglalkozni a felvezetéssel, mindenki előtt nyilvánvaló volt, hogy mennyire fontos ez a találkozó mindkét csapatnak, hogy aztán elkezdjenek potyogni a kosarak. De olyan mértékben, hogy  öt perc után 16-19 volt az eredmény, így nem lehettek elégedettek a védekezéssel egyik oldalon sem. A Szolnok például öt triplánál tartott ekkor, egerszegi oldalon meg Norfleet  ziccerei találtak utat a kosárba. Minden szempontból mozgalmas volt a találkozó, a ZTE KK fordított (27-22), Norfleet mindenhonnan betalált, jó kis meccs volt ez. A kosarak  azért már nem estek olyan gyakorisággal, mint korábban, a kispadok jól reagáltak a túloldal minden lépésére,  és még az előforduló hibák ellenére is élvezni lehetett a játékot. Az addig még pontot sem szerző Andric gyorsan dobott három közelit, ezzel zárkózott fel a Szolnok, hogy aztán ugyanő  egyenlítsen (44-44). Tanulság lehetett, hogy nem lehet őt szellősen hagyni,  s ez mintha el is bizonytalanította volna az egerszegieket, s vezetett a Szolnok (44-49).

A második félidőnek már jóval megfontoltabb játékkal fogtak neki a csapatok. A mérkőzés  elején tapasztalt rohanásból is visszavettek, vagy ha úgy tetszik, taktikusabbá vált a játék. A külső dobások megmaradtak, aztán 60-60-nál Szabó  ellen sportszerűtlent fújtak a Pavlicevic-csel történt ütközése után, a nem túl hevesen,  de reklamáló Bencze Tamás edző pedig technikait kapott. A zalai közönség persze, hogy tüntetett, hiszen egy ilyen kiélezett mérkőzésen minden számított. Benke és Mohácsi egy-egy triplával nem engedte, hogy a vendégek ellépjenek (66-68), a ZTE KK szó szerint nem hagyta magát és egy közel harmincpontos negyeddel életben tartotta  győzelmi esélyeit (73-72).  Izgalmas utolsó tíz perc következett, Tóth Ádám a vendégeknél kipontozódott, de ekkor már Andric is négy személyivel állt. Drungilas két közelijével 81-74-nél kezdődött az utolsó,  bő öt perc, a ZTE pedig apránként növelte az előnyt (85-76), amikor a  Szolnok nem várt tovább. Három hármassal közelebb jött (88-84), de ezen az estén a ZTE KK volt a több jó egyéni teljesítmény (Ubilla, Norfleet, Drungilas, Szabó), s ez döntött. Nagy győzelmet aratott a ZTE KK, méghozzá megérdemelten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!