Sport

2015.10.08. 15:14

Lehet javítani - Djordje Pantelic nagyon hiányzott

Zalaegerszeg - Szerdán nem sikerült az, amire nagyon vágyott a Zalakerámia-ZTE KK, hogy győztes hazai bemutatkozással immár két győzelme legyen az élvonalbeli férfi kosárabda bajnokságban. Bencze Tamás vezetőedző bár nem örült, de nem is tartja tragédiának a vereséget.

Kerkai Attila

A zalaiak szakvezetője a találkozó után részletesen elemezte, mi vezetett a MAFC elleni hazai bemutatkozó mérkőzésen a 92-87-es vereséghez. Amit kiemelt és látszott is, hogy a sérült Djordje Pantelic nagyon hiányzott nem csak a palánk alól, de a csapatból is.

Ám inkább úgy lehetne megfogni a lényeget, hogy egy higgadt kosaras hiányzott a ZTE KK csapatából szerdán, s éppen a kritikus pillanatokban. Kívülről úgy tűnt, hogy amikor nem ment a játék egy mérkőzésen ez mondhatni természetes és többször jönnek ilyen hullámok , nos akkor nem sikerült megtalálni azt a jó megoldást, ami a legcélravezetőbb lett volna. És ne feledjük azt sem, hogy a pályán mindig van egy ellenfél is és a szerdán látott MAFC nem érdemtelenül nyert, amihez sportszerűen Bencze Tamás is gratulált.

Mohácsi Máté eddigi egyik legjobbját nyújtotta a zalaiknál Fotó: Katona Tibor

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, fura helyzet állt elő. Biztosan állítható, hogy Czinger Zoltán a legjobb teljesítményét nyújtotta élvonalbeli találkozón. Bár nem láttuk Mohácsi Máté minden mérkőzését, amikor Nyíregyházán játszott, zalai színekben viszont szerdán az egyik legjobbját nyújtotta, vagy említhetnénk Velkey Jánost, aki szintén bátor volt. És ez a bosszantó, hogy így sem sikerült nyerni. Az utolsó öt percben Kinney és Govens is mintha túlpörögte volna a mérkőzést, s itt jött volna jól az a bizonyos és hiányolt nyugodt erő .

Tragédia nincs, csak elveszett a lépéselőny, ami az Alba ellni bravúrral megvolt. Vasárnap újra Egerszegen játszik a ZTE KK, jön a kaposvár, s Bencze Tamás is remélte, hogy Pantelic ekkor már újra játszhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!