Sport

2016.04.20. 16:24

Lépéshátrányba kerültek, és a ZTE KK büntetésre is számíthat

Zalaegerszeg -Fájó, ám ha a körülményeket és a realitásokat figyelembe vesszük, akkor nem is túl meglepő vereséget szenvedett a Zalakerámia-ZTE KK kedden hazai pályán a Körmendtől.

Kerkai Attila

Zalai oldalon most a legfontosabb, hogy sérültjeik rendbe jöjjenek, a keddi találkozónak pedig biztosan lesz „folytatása”...A Körmend 100-85-re győzött, s ezzel élnek a vasiak reményei arra, hogy elkerüljenek a felső ház ötödik helyéről, ugyanakkor a ZTE KK vereségével most már ötödik is lehet a középszakasz végén. Erről majd később. A keddi mérkőzés, ahogy tudósításunkban is jeleztük, zaklatott hangulatban zajlott. A sérülésektől sújtott ZTE KK esélyei éppen ezért megcsappantak és a Körmend élt is a lehetőséggel, miközben a két tábor a hagyományos szópárbaja mellett egy alkalommal megindult egymás felé és a rendőröknek, valamint a biztonságiaknak kellett közbeavatkozniuk, hogy találkozzanak. Azt ők sem akadályozhattak meg: repültek olyan tárgyak is, melyeknek nem lett volna szabad... Konkrétan, zalai oldalról két sörösdoboz landolt a vendégek szektorában. Az, hogy a sérülésokozás veszélye miatt mennyire felelőtlen cselekedet ez, hadd ne kelljen részletezni...

Darrin Govens tartja meg a labdát McKinney szorításában Fotó: Katona Tibor

A ZTE KK büntetésre számít, s ezt Stárics Kornél ügyvezető is tudja.

- Biztosan komoly pénzbüntetést kapunk, ami nem hiányzik a klubnak - állapította meg. - A hazai tábor figyelmét fokozottan felhívtuk, hogy ne a megszokott helyen, hanem az ellenkező oldalon foglaljanak helyet, ám ennél többet nem tehetünk. Azt viszont tudnia kell mindenkinek, hogy a lelátón helyet foglalókról felvétel készül, így mindenkinek viselnie kell tettének következményeit, ha esetleg eljárás indulna. A fentiekhez annyit: szurkolói szempontból érthető, hogy a hazai tábor ragaszkodik megszokott helyéhez. S hogy miért nem lehet a vendégeknek a másik oldalon helyet biztosítani? Hivatalosan erre is van válasz: ott nem tudják biztosítani a vendégbejáratot. Felvetődik az is, hiszen mindkét oldalon megtalálhatók, a nemrég megépült menekülőkapuk használata. Állítólag ez sem lehet megoldás, hiszen ezeket csak vész esetén, a csarnok elhagyására lehet használni. Mindenesetre a jelenlegi helyzet nem jó, főleg az olyan túlfűtött hangulatú meccseken, mint volt a keddi. Ami a játékot illeti, a ZTE KK kerete nem annyira bő, hogy el tudja viselni főleg egy rangadón Djordje Pantelic hiányát. Mindenki tudja, és látta a szezon során, hogy a szerb center szerepe a zalai együttesben mennyire domináns, mennyire meghatározza a játék minőségét. Ehhez jött hozzá, hogy lélektani szempontból szerintünk a keddi mérkőzés akkor „ment el” a ZTE szempontjából, amikor James Kinney bokája aláfordult és egy időre ki kellett szállnia. Úgy nézett ki, hogy már nem is térhet vissza, társain pedig látszott, hogy ezt a újabb veszteséget nehezen viselnék el, s ekkor szerzett először 12 pontos előnyt a vendégcsapat. Természetesen ezen is lehetne vitázni, hiszen a harmadik negyedben még 3 pontra feljött a ZTE KK, ám akkor a vasiak megint egy jó szériát produkáltak.

A ZTE KK a pályaelőny megtartásáért vívott harcban ezzel a vereséggel lépéshátrányba került, hiszen már csak egy mérkőzése van, az is a Szolnok elleni (április 27.). A Körmend még kétszer meccsel, szombaton fogadja a Szolnokot, majd jövő szerdán az Alba vendége. Ha csak egyszer is nyer és a ZTE kikap Szolnokon, akkor a vasiak az egymás elleni eredmények alapján mindenképpen a zalaiak elé kerülnek a középszakasz végén.

A SZOLNOK ELLEN PANTELIC IS JÁTSZHAT

A ZTE KK sérültjeinek állapotáról dr. Szalai Zoltán kérdeztük, hiszen döntőnek tűnik, hogy mire egészülhet ki  a keret (természetesen Gáspár és Fekete kivételével). A csapatorvos érdeklődésünkre elmondta, Djordje Pantelic esetében jó esély van arra, hogy jövő szerdán a Szolnok ellen újra játsszon. A keddi találkozón bokarándulást szenvedett James Kinney is kapja a kezeléseket és nem kell tartani attól, hogy kihagyja a következő összecsapást. Stefan Balmazovic a térdére kapott rúgást, de ez a sérülés is kezelhetőnek tűnik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!