Sport

2017.07.20. 18:00

Izraeli élcsapattal mérkőzik meg a ZTE FC

ZALAEGERSZEG Már beszámoltunk róla, hogy a ZTE FC NB II-es labdarúgó-csapata július 31-én, hétfőn (18.30) idehaza, tévés mérkőzéssel kezdi meg az új bajnoki szezont, amikor az ETO FC Győr lesz a vendége. Azóta azt is megtudtuk, hogy a hazai második vonalban maradnak a vasárnapi játéknapok...

Kerkai Attila

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) egyelőre az NB II-ben is csak az első hat forduló napra és órára lebontott menetrendjét készítette el, ám ebből kiderült: maradnak a javasolt vasárnapi mérkőzésnapok a második vonalban. Annak ellenére, hogy a mezőny tagjai már a múlt bajnokság elején és közben is jelezték, hogy szeretnének ettől eltérni, hiszen a szurkolók is jobban örülnének a szombati mérkőzéseknek.

Zalaegerszegen is ez tetszene inkább a szurkolóknak, viszont az NB II-es nyitány hétfői napja egyedi lesz a tévéközvetítés miatt. A mérkőzésre a belépőjegyek elővételben már megvásárolhatók, s a ZTE FC internetes oldalára kitett tájékoztatóból az is kiderül, hogy a találkozó kiemelt biztonsági kockázatú minősítést kapott. A ZTE Aréna teljes beléptetőrendszere elkészült, egészalakos forgókapukat szereltek fel az eddigi villások helyett, így várhatóan lassabb lesz a belépés.

Vernes Richárd (sötét mezben) is már tíz napja az egerszegiekkel készül Fotó: Szekeres Péter

A rajtig még van tíz nap, mely idő alatt a ZTE két előkészületi mérkőzést játszik. A nehezebbnek ígérkezőt éppen ma, azaz pénteken, amikor az ausztriai Sonnhofban az izraeli I. ligás Maccabi Petah Tikva csapatával találkozik Zoran Spisljak együttese. Az izraeli futball erejét kupacsapataink mostani nyári szerepléséből is lemérhetjük, vagyis a ZTE-re is olyan ellenfél vár, amely nagyon komoly játékerőt képvisel. A Maccabi a legutóbbi pontvadászatban 4. lett, s ezzel nemcsak a dobogóról, de a nemzetközi kupaszereplésről is lemaradt. A ZTE viszont várhatóan ma már olyan összetételben lép pályára, ami a későbbi kezdőegyüttes gerincét adhatja.

A héten az egerszegieknél próbajátékosok is megfordultak. Közülük a szlovákiai Szabó Marekkel gyakorlatilag megegyeztek, s a leigazolásához most azokat a dokumentumokat várják, amelyekkel az MLSZ mentesítheti őt a külföldi labdarúgó besorolástól. Ágoston Zoltán klubigazgató azt is elmondta: a támadó Kertész Tamásról sem mondtak le, ő a héten maradt a csapatnál, a többiektől viszont elbúcsúztak.

A ZTE FC mérkőzéseinek időpontjai az első hat fordulóban.

1. forduló. Július 31., hétfő, 18.30: ZTE FC-WKW ETO FC Győr.

2. forduló. Augusztus 6. vasárnap, 19.00: Gyirmót FC Győr-ZTE FC.

3. forduló. Augusztus 13., vasárnap, 17.30: Kisvárda-ZTE FC.

4. forduló. Augusztus 19., szombat, 19.00: ZTE FC-Siófok.

5. forduló. Augusztus 23., szerda, 19.00: Csákvár-ZTE FC.

6. forduló. Augusztus 27., vasárnap, 19.00: ZTE FC-Cegléd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!