Sport

2016.08.14. 19:55

ZTE FC: Magabiztos hazai siker az újonc ellen

Zalaegerszeg - Vasárnap a labdarúgó NB II 4. fordulójában a ZTE FC együttese újra hazai pályán lépett pályára, amikor a Dorog volt a vendége. Az egerszegiek sima győzelmet arattak.

Kerkai Attila

A találkozó 20 perc késéssel kezdődött, ugyanis a Dorog együttesét szállító busz meghibásodott, így a vendégek késve érkeztek a mérkőzés helyszínére. A mérkőzés elején Króner riogatta a nézőket és társait is két rossz átadásával, de nem lett baj belőle. A 7. percben pedig már vezetett a ZTE FC: remek labdát kapott Babati, aki az üres területbe futba balról betört a 16-oson belülre és a kiinduló kapus felett elegáns mozdulattal emelt a hálóba, 1-0. A zalaiak támadásban maradtak, de játékukba sok hiba csúszott, s noha újoncról volt szó, azért rendelkezett a Dorog is kellő tapasztalattal bíró játékosokkal, mint például Sitku Illés. A 22. percben pedig az egyedül hagyott Bor fejelt hat méterről és csak Szappanos bravúrján múlt, hogy nem egyenlítettek a vendégek. Talán ez volt a jel, hogy több kell, és a 25. percben Gottfried jobb oldali elfutása után visszagurított, Szakály egyedül érkezett, aki 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 2-0. A ZTE egyértelműen uralta a játékot, a Dorognak egyre kevesebb lehetősége volt a zalai kapu előterébe eljutni, s teljesen megérdemelten vezetett a házigazda két góllal.

 

A második félidőre Bedi Bence érkezett a ZTE csapatába és mindjárt csaknem betalált, de a kapus védett. A Dorog próbált bátrabban futballozni, de igazából nem tudott veszélyt kialakítani. Az egerszegieknek mégis figyelniük kellett, hiszen a vendégek olykor tényleg ötletesen futballoztak, s ebben azért benne volt az is, hogy egy jó kiugratással vagy bejátszással bármikor a kapu előterébe juthattak volna. Ám jött a harmadik ZTE-gól, ami végleg megnyugatóan hatott. Az 59. percben Babati jobb oldali szöglete megcsúszott egy védő fején, de érkezett a hosszún Forgács, aki kissé balról, 5 méterről vágta a labdát a hálóba, 3-0. Sima meccs volt, de már a gól előtt kissé felkorbácsolódtak az indulatok néhány játékvezetői ítélet miatt, s alighanem Daru cseréje annak is szólt, nehogy belekerüljön a lapjárásba ... A ZTE FC csapatának tényleg arra kellett volna csak ügyelnie, hogy kapott gól nélkül hozza le a találkozót, de a 82. percben egy jó összjáték után Szedlár tisztán kapta a labdát és 12 méterről a bal sarokba helyezett, 3-1. A ZTE FC így is biztosan és teljesen megérdemelten nyert. Vasárnap a Szeged 2011 vendége lesz a ZTE FC.

A 4. forduló további eredményei: Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia 2-2, Vác-Szeged 2011 1-0, SZEOL-Budaörs 1-0, Swietelsky-Sopron-Szolnoki MÁV 2-1. Cigánd-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1, Békéscsaba-Soroksár 1-1, Mosonmagyaróvár-Nyíregyháza Spartacus 0-1, Siófok-HR-Rent Kozármisleny 4-1, Aqvital Csákvár-Cegléd 2-1,

ZTE-stadion, 1324 néző. Jv.: Gaál (Horváth Z., Hofbauer).

ZTE FC: Szappanos - Króner, Forgács, Nagy T., Deutsch - Szakály A., Patvaros (Villám, 66.), Végh (Bedi, 46.) - Gottfried, Daru (Városi), 60.) , Babati. Vezetőedző: Csató Sándor.

Dorog: Szemerédi - Fürjes (Vígh, 66.), Berkó, Bora, Grabant P. - Grabant B., Sitku (Nagyházi, 60.), Mészáros, Bor (Szedlár, 46.) - Perovics, Medgyes. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Gólszerző: Babati (7.), Szakály A. (25.), Forgács (59.), ill Szedlár (82.).

Sárga lap: Deutsch (53.), ill. Bor (28.), Medgyes (43.), Mészáros (88.).

Címkék#ZTE FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!