Sport

2016.10.19. 17:47

Magabiztos ZTE NKK siker

A női kosárlabda NB I negyedik fordulójában a Vasas Akadémia csapatát fogadta a ZTE NKK. A hazaiak magabiztosan gyűjtötték be második győzelmüket a szezonban.

Jóna István

ZTE NKK - Vasas Akadémia 71-50 (23-9, 14-19, 19-13,15-9)

Zalaegerszeg, 300 néző, Jv: Söjtöry T., Kulcsár T., Kovács N. (Szabadvári J.)

ZTE NKK: Nagy 15/3, Kovács G-, Burkholder 22/12, Horváth 12/3, Daniels 6, csere: Hegedüs-Őri 1, Kovács C. 2, Gáspár-Szalay 1, Böröndy 8, Orsó 4, Velkey-, edző: Gáspár Dávid

Vasas Akadémia: Colic 6, Dú 12, Bajnóczi 6, Bachvarova 4, Rochel 2, csere: Solymosi 4, Zsilinszky 4, Markó 6, Mérész 6, edző: Igor Skocovski

Ugyanazzal a határozott védekezéssel kezdte a találkozót Gáspár Dávid együttese, mint a legutóbbi Cegléd elleni hazai bajnokin. A vendégeket meg is lepte a hazaiak harcossága és nehezen találták a játék ritmusát. Fokozatosan húzott el a ZTE NKK és a 8. percben már tíz ponttal vezettek (15-5). A negyed hajrájában még egy letámadásra is volt erejük a zalaiaknak. A játékrész zárásaként Horváth Zsófia remek ziccerével magabiztosan vezettek a hazaiak (23-9).

A második negyedben a viszályára fordult minden. A fővárosiak szorítottak a védekezésükön és egy 11-0-s rohammal öt pontra zárkóztak (23-18). A hazaiakon még az időkérés sem segített. Az első hazai kosarat Nagy Dóra szerezte büntetőből öt perc elteltével. A negyed felénél elkapta a fonalat a ZTE és Burkholder pontjaival újra tíz pontra tornászta a különbséget (32-22). A negyed hajrájában előbb hat vendég, majd öt zalai kosár esett és így alakult ki a félidei eredmény (37-28).

A nagyszünet után mindkét együttes a védekezésre fektetett nagyobb hangsúlyt és ezt az első percekben a pontszerzés sínylette meg. Böröndy pontjaival nőtt a hazai vezetés, de a Vasas nem adta fel és próbált közelíteni. A ZTE NKK a negyed hajrájában három távolival távolodott ellenfelétől és 15 pontos előnnyel várhatta a folytatást (56-41).

A záró negyedben felváltva potyogtak a kosarak, igaz nem túl sűrűn. A hazaiak tartották előnyüket, míg a vendégek nem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz. A ZTE NKK a hajrában jobban koncentrált és pontosabban támadott és biztosan gyűjtötte be a fontos győzelmet. A záró momentum a mérkőzésen remekül játszó Horváth Zsófié volt, aki egy hármassal zárta le a találkozót.

Gáspár Dávid:- Gratulálok a csapatomnak, hiszen nagyon fontos győzelmet szereztünk! Jól sikerült a mérkőzés elején érvényesítenünk az akaratunkat és megnyugtató előnyt szereznünk. Ismét volt egy hullámvölgyünk, de a harmadik harmadtól újra felépítettük az előnyünket és magabiztosan nyertünk.

A ZTE NKK-nak sok ideje nincsen a pihenésre és a felkészülésre, mivel október 24-én hétfőn 18 órától a BEAC –Újbudát fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!