Sport

2017.06.26. 14:00

Major Veronika világbajnok - A junior női légpisztolyos csapattal Németországban bizonyult a legjobbnak

ZALAEGERSZEG - Major Veronika, a Keszthelyi Befag LK sportlövője vasárnap junior világbajnoki címet szerzett a németországi Suhl-ban, a női légpisztolyos csapatversenyben.

Varga Andor

A háromtagú magyar válogatottban Major Veronika két partnere Egri Viktória, illetve Nagy Vivien volt, a prímet viszont a zalai versenyző vitte a csapatban. A végeredményt ugyanis a versenyzők egyéni eredményeinek összeadásával számították, és hármójuk közül a keszthelyi kiválóság szállította a legjobbat, mellyel egyébként az egyéni ranglista ötödik helyét sikerült megszereznie.

– A nyolcas döntőbe a negyedik legjobb eredménnyel kerültem be, ha tehát úgy tetszik, ehhez képest a végére egy helyezést rontottam, de ettől függetlenül cseppet sem vagyok elégedetlen – mondta Major Veronika, akit hétfőn a helyszínen sikerült utolérnünk, telefonon. – Egy vb-n az ötödik hely is kiváló eredmény, itt már nüansznyi apróságok döntenek.

A keszthelyi Major Veronika volt a magyar junior válogatott legjobbja Fotó: archív/Szekeres Péter

A magyarok egyébként a csapatversenyben közvetlenül az Amerikai Egyesült Államok, valamint a Koreai Köztársaság legjobb lövészeit előzték meg, de ezeken kívül további ötvenegy ország sportolói vannak ott Németországban, tehát a mezőny méretre nagy, színvonal tekintetében pedig igencsak erős. A verseny további különlegessége, hogy ez a sportág történetének első önálló junior világbajnoksága – eddig a viadalt a felnőttek versenye mellett bonyolították le, ez évtől azonban a „saját lábára állt”.

Major Veronika külön büszkeséggel említette, hogy a magyar sportlövészetnek tizenkilenc év szünet után szereztek ők hárman ismét junior világbajnoki aranyat. Illetve a saját szempontjából nem alhanyagolható szempont az sem, hogy a futócéllövészet után csak három évvel ezelőtt, „kiegészítésként” kezdett pisztollyal is versenyezni – lám nem hiába.

– Még nincs vége számomra a világbajnokságnak, a sportpisztolyos számot kedden rendezik meg, melyben ugyancsak indulok – folytatta a keszthelyi versenyző, aki egyébként világ- és Európa-bajnoki érmek sokasága után, lassan búcsúzik a junior korosztálytól: betöltötte ugyanis huszadik életévét és így már csak ebben az évben versenyezhet itt.

Reménykedhetünk viszont benne, hogy a sportlövész pályafutás java még csak azután kezdődik el...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!