Sport

2017.05.11. 17:40

Mányoki: "Azt csinálom, ami a szenvedélyem"

A városházán köszöntötte tegnap Balaicz Zoltán polgármester Mányoki Attila egerszegi hosszútávúszót. A kiváló sportoló nemrég az Ocean s Seven sorozat ötödik állomásaként úszta át az új-zélandi Cook-szorost.

- Csodálatra méltó, amit Mányoki Attila véghezvisz, ma itt ő főszereplő - dicsérte a sporttoló emberfeletti teljesítményét Balaicz Zoltán. - Attilának a sorozat elején voltak álmai, és jól halad, hogy ezek valóssággá váljanak.

A polgármester hangsúlyozta: a kiváló sportembert méltán lehet állítani példaképként a fiatalok, az emberek elé. Személyes élményét megosztva elmondta, hogy Attila egyik nyilvános szereplése alkalmával maga is látta: a fiatalokból álló hallgatóság egyetlen tagja sem a mobiltelefonjával játszott, mert a sportember a gondolataival, kisugárzásával lekötötte a figyelmüket. Megfogta őket Attila személyisége.

- Azt csinálom, ami a szenvedélyem - vette át a szót Mányoki Attila. - Elvégzem azt a feladatot, amit kitűztem magam elé. A Cook-szoros átúszásakor nem volt hazai kísérőm, magamnak kellett dönteni mindenről. A legrosszabb volt a hosszas várakozás, három hétbe telt, mire megkaptam a rajtengedélyt. Összesen öt hetet töltöttem kinn. Nem akartam úgy hazajönni, hogy nem teljesítem a próbát. Fejben kellett nagyon rendben lennem, hogy megfeleljek a kihívásnak.

A sportember bevallotta, hogy mély nyomokat hagyott benne a kint eltöltött öt hét. A próbák során most büszke igazán magára. A tavalyi sikertelen kísérlet után úgy vélte, a Cook-szorost át kell úsznia, üres kézzel egyszerűen nem jöhet haza. Az idén még a Gibraltári-szoros vár rá, amely egyébként álláspontja szerint az egyik legkönnyebb a hét közül. Nyáron készül fel a próbára, ezért kevesebb hosszútávú versenyen indul. Görögországot azonban mindenképpen útba ejti, ahol egy városban díszpolgár. És reméli, a jövő évre már csak egy feladat marad számára, az Északi-csatorna átúszása. Bizakodik benne, hogy sikerül, és akkor teljesíti az Ocean s Seven sorozat hét állomását.

A tegnapi városházi fogadás végén Balaicz Zoltán polgármester megajándékozta a kiváló sportembert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!