Sport

2015.08.29. 16:04

Már a startvonalon a zalai tekések

Az egyik zalai sikersportág képviselői egy hét múlva már élesben gurítanak, vagyis a zalai tekecsapatok valamennyi osztályban ott lesznek megyénk képviseletében a szeptember 5 6-ai rajton.

Kerkai Attila

A zalai tekesport, melynek korábban is nagy hagyományai voltak, bő tíz esztendeje kezdett ismét előretörni és az egyik legsikeresebb, ha nem a legsikeresebb időszak ez a sportág Zala megyei történetében. A ZTK-FMVas férficsapata és a ZTE-ZÁÉV TK női együttese bajnoki címeket szerzett, a ZTK Bajnokok Ligája-győzelmet is szerzett, de a ZTE-ZÁÉV is magáénak tudhat egy ezüstöt a tekesport legrangosabb európai klubsorozatában. Az utóbbi pár évben a már említett két klub ugyan nem jutott el a döntőig, azonban a sportág honi viszonylatában a zalai tekések most is meghatározó szerepet játszanak.

Csurgai Anita (ZTE-ZÁÉV) továbbra is meghatározó tagja csapatának Fotó: Katona Tibor

A jövő héten rajtoló Szuper Ligának a ZTK-FMVas és a ZTE-ZÁÉV is úgy vághat neki, hogy joggal bízhat az érmes helyezésben. A férfiaknál egy nagy változás történt a nyáron, hiszen Farkas Sándor hosszú évek után elhagyta az egerszegi klubot, hiszen a szíve már hazavágyott Budapestre, ahol él, és az FTC játékosaként tér majd vissza a zalai megyeszékhelyre. A továbbra is Fehér László irányította ZTK nélküle is ott lesz a a legjobbak között, hiszen a klubnak vannak tartalékai, ami továbbra is biztató. A ZTE-ZÁÉV TK szintén esélyes valamely éremre, s az, hogy Baján János csapata végül melyiket szerzi meg, sok mindentől függ. A csapattól Baracsi Ágnes távozott, szülés után visszatért Molnár Anikó, de az együttes gerince nem változott. Csurgai Anita továbbra is vezéregyéniség, s minden bizonnyal a hamarosan kezdődő bajnokságban is főszerep vár rá.

Örömteli módon az NB I-ben ismét két zalai együttes várja a rajtot. A Lauf B TK csapata mellett ugyanis a nyári osztályozón a Zalaszentgrót TK is kiharcolta az indulás jogát, a grótiak pedig örömmel élnek ezzel. Még úgy is, hogy albérletbe kényszerülnek, mérkőzéseiket Zalaegerszegen rendezik, hiszen nem rendelkeznek négysávos pályával, ami szükséges az NB I-ben.

Az NB II-ben és az NB III-ban is bőven lesznek zalaiak, de ez már megszokott.

Amit még érdemes megjegyezni, hogy Fehér László, a ZTK-FMVas játékos-edzője a májusi vb után jelezte: már nem tudja vállalni a férfi és a női válogatott irányítását. A szövetség várhatóan szeptemberben dönt az új kapitányokról, ám Fehér László a férfi együttes irányítását továbbra is vállalná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!