Sport

2017.07.24. 18:35

Már az egyéni csúcs is jó formát takar - Molnár Flóra élvezi a vb hangulatát és készül

BUDAPEST - Molnár Flóra a világbajnokság egyetlen zalai indulója már bemutatkozott a vb-n, de a kanizsai Dél-zalai Vízmű SE olimpiát is megjárt kiválósága számára a java még hátra van. Két egyéni számban indul, de a vb hangulata már most magával ragadta.

Kerkai Attila

A magyar 4x100 méteres női váltó vasárnap alig maradt le a döntőről, melynek tagja volt Molnár Flóra is. A négyes kezdőembereként 54,93 másodpercet úszott, ami számára egyben óriási egyéni csúcs. Hétfőn, amikor sikerült Molnár Flórával beszélnünk, még fáradt volt, de ekkor már túl volt egy erősítő edzésen. Ám, hogy milyen volt bemutatkozni a világbajnokságon, erről meséljen Molnár Flóra.

- Részemről úgy érzem, ez egy nagyon jó úszás volt, hiszen hat tizeddel megjavítottam az eddigi legjobbamat - kezdte evvel Molnár Flóra, amikor az esti úszóedzése előtt kerestük.

- Ráadásul reggeli úszásról volt szó, az utolsó 15 méteren pedig már tényleg a fantasztikus hangulat és közönség vitt a falig, annyira kiúsztam magam. Sajnos lemaradtunk a döntőről, hiszen kilencedikként zártunk az előfutamok után.

Molnár Flóra annyit még elárult, hogy egy nappal a váltó után még érezte az úszást, de ami megnyugtatja, hogy jó formában van.

Molnár Flóra a riói olimpián készült fotón. Ezúttal idehaza vehet részt egy nagy világeseményen
Fotó: Archív

- Az időeredmény is azt mutatja, hogy jó formában vagyok. Készülök a pénteki 50 pillangóra és a szombati 50 gyorsra, a két egyéni számra. Ami a fontos, hogy nagyon szeretnék délután is úszni! - s ezt már a hangjában érezhető eltökéltséggel mondta.

Ami azt jelentené a kanizsai kiválóságnak, hogy legalább középdöntős, vagyis az esti programban is úszhat. Hazai rendezésű világbajnokságról lévén szó, megkerülhetetlen a kérdés: mennyiben tudja átélni ennek a hangulatát a helyszínen, hiszen számára az edzések, a koncentrálás most a legfontosabb feladat. Magyarul, számára még munka van...

- Imádom, hogy itt rendezik ezt a világbajnokságot, fantasztikus a hangulat - mondta, amikor erről is kérdeztük.

- Az emberek hihetetlenül kedvesek velünk, csapattagokkal a helyszínen és a szállodában is, vagyis élvezem minden percét. Igen, nekem még készülni kell, úgyhogy reggel edzés, aztán erősítés, délután megint edzés szerepel a programban. Azonban belefér a szurkolás is, hiszen én is igyekszem ott lenni a többiek versenyein. Itt van velem az edzőm, Polgár Sándor is, akivel most már azon dolgozunk, hogy minél frissebb legyek a hét végére.

Az önmagával szembeni elvárásról pedig annyit tett hozzá Molnár Flóra:

- Elsődlegesen az egyéni csúcs elérése a célom és az, amit említettem, hogy jussak tovább a középdöntőbe. A lehető legjobb formát akarom elérni, s már vasárnap is kirázott a hideg, amikor úsztunk. Itt ugyanis tényleg olyan hangulat van, amit nehéz leírni.

A délelőtti előfutamokon is sokan vannak, ám délután és este zsúfolásig tele van a Duna Aréna. Jönnek miattam is szurkolók, hiszen a barátok, a volt úszótársak, a testvéreim, valamint az ő barátaik is itt lesznek, hogy élőben lássanak úszni a világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!