Sport

2017.01.11. 19:40

Már itthon akart lenni

Zalaegerszeg-Andráshida - Visszatér Egerszegre Simonfalvi Gábor, igaz nem anyaegyesületéhez, hanem az NB III-as Tarr Andráshida csapatához. A védő az ősszel egy rövid kitérőt tett Győrbe, de aztán - ahogy mondta - a honvágy erősebb volt.

Kerkai Attila

Simonfalvi Gábornak a nyáron lejárt a szerződése a ZTE FC-nél, de a klub nem kínált neki újabbat, így távozott a kék-fehérek kapitánya. Az újabb állomás a Győri ETO FC volt, de a védő már az ősszel jelezte a kisalföldieknek, hogy szeretne távozni. Hiába marasztalták, hazatért, s arról kérdeztük: mi motiválta, hogy Andráshidára szerződik, hiszen koránál fogva még bőven játszhatna magasabb szinten is.

- Azzal kezdeném, hogy a nyáron, amikor a ZTE nem kínált újabb szerződést, akkor is felvetődött, hogy Andráshidára megyek, hiszen Egerszeghez köt minden, s nem volt benne a terveimben, hogy elhagyom a várost - hallottuk tőle, amikor megkerestük. - Akkor jött az NB III-as győriek ajánlata, ami sok szempontból kihívást jelentett számomra, ezért fogadtam el.

Simonfalvi Gábor szorít a ZTE-nek és új csapatával is szép tavaszt remél

Ám volt bennem félsz is, hogy miként működik majd a dolog, hiszen ahogy mondtam, Egerszegen rendezkedtem be, a feleségem is itt maradt. A honvágy aztán erősebbnek bizonyult, s októberben már jeleztem a győrieknek, hogy szeretnék eljönni. Akik marasztaltak, de végül megértették indokaimat. Tudom, hogy furcsán hangzik mindez, hiszen a két várost között csupán 150 kilométer a távolság, de annyi minden ideköt, hogy ez most nekem így is sok volt...

- Nem tervezte, hogy magasabb szinten még kipróbálja magát, hiszen eddig csak az élvonalban és a másodosztályban játszott. Távlati céljai között sem szerepel ez a lehetőség?

- Tény, hogy nem számítok még idős játékosnak, és az az igazság, hogy voltak ajánlataim, főleg második vonalbeli kluboktól. Ám az indokaimat az imént már elmondtam, miért jöttem haza Győrből is. A terveim között most az szerepel, hogy az Andráshidával csináljunk egy jó tavaszt. Mindig is csapatembernek tartottam magam, mindig az a célom, ami az éppen aktuális együttesemé. Vagyis, hogy a középmezőnyben maradjunk, vagy egy kicsit még előrébb. Ebben szeretnék segíteni.

- A ZTE FC-vel már nem számol, hogy egyszer visszatérjen a kék-fehérekhez?

- Nézze, a futball annyiszor megmutatta már, hogy képes egyik napról a másikra olyan váratlan helyzeteket hozni, amivel az ember addig nem kalkulál. Az, hogy elkerültem innen, például ez is ilyen volt. Én a ZTE-ről most is azt tartom, hogy jóval több pozitívumot kaptam tőle, mint esetleg negatívumot. Soha nem felejtem el, hogy ez az anyaegyesületem, itt váltam NB-s futballistává. Sok barátom van a kék-fehéreknél és most is szurkolok a ZTE-nek, hogy egy nagyon szép tavaszt produkáljon. Én pedig az Andráshidával szeretnék egy jó tavaszt összehozni. Az NB III-as mezőnyt most már ismerem az őszről, ezért állítom, hogy a keret összetétele megfelelő a céljaink eléréséhez.

Simonfalvi Gáborral tehát erősödik a hidaiak védelme, de nem csak vele. Dobos Sándor vezetőedző is megerősítette, hogy Major Máté, aki az őszt a Hévíz csapatában töltötte, ugyancsak visszatér Andráshidára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!