Sport

2017.07.12. 15:55

Az aranyérmes FC Keszthely-Milefa szintet lépett, s most már ott is akar maradni

KESZTHELY - A labdarúgó megyei bajnokság II. osztály Északi-csoportjában az FC keszthely-Milefa szerezte meg a bajnoki címet. A Balaton-partiak az őszt már az első osztályban kezdik.

Kerkai Attila

A gazdag múlttal rendelkező keszthelyi futballnak hosszú idő után lesz ismét képviselője a megyei I. osztályban. Az FC Keszthely 1994-ben alakult és 1998-ban már a megyei bajnokság megnyerésével az NB III-ban szerepelt. 2008-tól viszont csak a legalacsonyabb osztály szereplője volt, aztán 2011-ben, Antoni János vezetésével 30 mérkőzésből 29 találkozót megnyerve jutott fel a csapat a megyei II. osztályba.

Az akkori bajnokcsapatból hat játékos tagja volt a mostani bajnokcsapatnak is (Marton Tamás, Meszlényi Márk, Tompos Levente, Takács Dávid, Bedő Soma, Nagy B. Roland).

2016 nyarán Pál András nem vállalta tovább a szakmai munkát és ekkor kérték fel Lajtai Rolandot az edzői feladatok ellátására. Egy esztendeje Németh István is befejezte az edzői munkát Marcaliban, és szerepet vállalt a csapat menedzselésében. Vele, összesen hat játékos érkezett (Németh Attila, ifj. Németh István, Bertók Bence, Bertók Dávid, Dufka Dániel és Sipőcz Gábor).


A Cserszegtomaj elleni mérkőzés után - amikor az FC Keszthely bajnoki címe biztossá vált - készült ez a csapatfotó az aranyérmesről. Hátsó sor (balról): Lajtai Roland vezetőedző, Páncsics István, Szabó Dániel, Tompos Levente, Tóth Gábor, Farkas Kornél, Hudop Tamás, Molnár Atila, Nagy B. Roland, Lázár Levente, Németh István menedzser, Pintér Tamás, Béres Ferenc elnök. Elöl: Bertók Bence, Kubicsek Sámuel, Takács Dávid, Dufka Dániel, Marton Tamás, Meszlényi Márk, Németh Attila. A képről hiányzik: ifj. Németh István, Bedő Soma, Cseszárik Mátyás, Bertók Bálint   Fotó: FCK

- Amikor összeállt a csapat, és én is visszatértem, azt a célt fogalmaztuk meg, hogy megnyerjük a bajnokságot - ezek már Lajtai Roland edző szavai voltak, amikor vele és az FC Keszthely-Milefa elnökével, Béres Ferenccel a csapat szereplését értékeltük. - A bajnokságot úgy kezdtük, hogy nyolc mérkőzést megnyertünk, aztán jött két olyan találkozó, amin kikaptunk, de a papírforma szerint nem kellett volna. Aztán a két rangadót, a Zalaszentiván és a Böde ellenit ikszre hoztuk.

A keszthelyiek az őszt a Zalaszentiván mögött két ponttal lemaradva a második helyen zárták. A télen Sipőcz Gábor távozott, Meszlényi Márk, Cseszárik Mátyás és Kubicsek Sámuel érkezett.

- Folytattuk a télen is azt a munkát, amit a nyáron elkezdtünk - folytatta Lajtai Roland. - Szerinten jól ment a játék, az élre álltunk, aztán Zalaszentivánon beleszaladtunk egy nagy vereségbe. Ott 8-3-ra kaptunk ki, amit viszont ellensúlyoztunk a Bödén elért sikerrel. Ráadásul egy színvonalas mérkőzésen, amit sokan a bajnokság legjobb találkozójának értékeltek. Ez fordulópont volt mindenképpen, hiszen a nagy vereség után megmaradt a pozitív szemlélete a csapatnak és csak arra koncentrált, hogy mikor javíthat.

Azt gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a bajnokságot. Egy-egy bajnoki sorozat végén a tabella általában nem hazudik, márpedig mi zártunk az élen. A játékunk folyamatosan jó volt, sok gólt lőttünk, igaz, a védekezésbe azért becsúsztak hibák. Szerdán kezdtük a felkészülést, öt-hat emberrel szeretnénk erősíteni. Annál is inkább, mivel a keret idősebb, 35-40 éves tagjai közül többen jelezték, hogy az első osztályt nem tudják vállalni.

Béres Ferenc, az FC Keszthely-Milefa elnöke a beszélgetésbe kapcsolódva elmondta: indítanak egy tartalékcsapatot is a következő szezonban.

- Azoknak a játékosainknak szeretnénk ezzel játéklehetőséget biztosítani, akik nem vállalják az első osztályt - hallottuk tőle. - Az utánpótláscsapataink megvannak, sok korosztályunk van, ezzel nem lesz gond, az U19-es együttesünk például a második helyen végzett csoportjában. Visszatérve a hátunk mögött hagyott bajnokságra: én is úgy gondolom, hogy ismerve a nyári igazolásainkat, látni lehetett, hogy komolyabb célokat is megfogalmazhatunk.

Az ősszel már a bajnoki címet tűztük ki célul, tavasszal pedig áprilisban beadtuk a licenckérelmünket az I. osztályra. Ha szerény körülmények között is, de vállaljuk a magasabb szintű versenyzést. A célunk az, hogy megragadjunk a megyei egyben. Bízunk abban is, ha az ősszel látszik majd, hogy ez a csapat nem eshet ki, akkor tényleg több támogatást kaphatunk, s bízhatunk ebben. Meglévő szponzorainknak, így a névadónak is köszönjük, hogy mellettünk álltak. Hat évet töltöttünk a megyei II. osztályban, megdolgoztunk azért, hogy feljebb lépjünk.

Szintet lépett tehát az FC Keszthely, ám a létesítményhelyzet terén is elkelne már valami hasonló. Sokszor jártunk mi is a sok csatát megélt Balaton-parti pályán, így tapasztalhattuk: ha valahol, akkor a "ráncfelvarrás" Keszthelyen nagyon is időszerű lenne. A sportlétesítmény-fejlesztési pályázatok rendelkezésre állnak. Talán a Balaton-parti városban is hamarosan úgy érzik majd, hogy ők sem szeretnének lemaradni a megye többi településéhez képest, ha felújításról, vagy akár egy nagyobb beruházásról lenne szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!