Sport

2017.03.01. 19:53

Marad a ZTE FC büntetése

Zalaegerszeg - A Magyar Labdarúgó-szövetség illetékes bizottsága kedden elutasította a ZTE FC fellebbezését, vagyis helybenhagyta az Újpest elleni egerszegi Magyar Kupa találkozó után a klubra kiszabott 500 ezer forintos büntetést.

Kerkai Attila

Az indoklás szerint az egerszegieknek azért kell bűnhődniük, mert a vendégdrukkerek pirotechnikai eszközöket vittek a lelátóra, a hazai drukkerek pedig rasszista megnyilvánulásokra ragadtatták magukat.Ágoston Zoltán, a ZTE FC klubigazgatója értetlenségének adott hangot a döntéssel kapcsolatban. Nyilatkozata szerint mindent megtettek a kifogástalan rendezésért, még pluszköltségeket is vállaltak annak érdekében, hogy egyáltalán le lehessen játszani a február 11-ei összecsapást. A klubvezető mindezt lapunknak is megerősítette, illetve azt is kifogásolta, hogy az MLSZ bizottságánál mintha nem is akarták volna meghallgatni az ő érveiket.

- Egyetlen értékelhető választ sem kaptunk a kérdéseinkre, amelyek arra irányultak, hogy vajon miként képzeli el az MLSZ a szurkolók nem kívánatos verbális megnyilvánulásainak megakadályozását - áll abban a nyilatkozatban, amit Ágoston Zoltán szerkesztőségünkbe is eljuttatott. - Annyi volt a válasz, hogy ezek a szabályok le vannak írva. Azt sem értették, hogy miként hangozhat el az „Egyszerűen senkik vagytok" rigmus a lelátón, és miért nem tudjuk mi ezt megakadályozni. Olyan érzésünk volt, mint ha a szövetség szerint a klubigazgató vagy a klub tulajdonosa követett volna el valami bűnt.

Azt kértük végül, hogy segítsen a szövetség megtalálni az eszközöket, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. Természetesen a büntetést befizetjük, hátha ezzel is elősegítjük az olyan szabályzat kidolgozását, ami klubunk számára is megvalósítható. Ellenkező esetben évekig fizethetjük a büntetéseket olyan történésekéért, amelyekre nincs ráhatásunk. Így pedig akár jogtalan büntetésnek is felfoghatjuk ezeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!