Sport

2017.04.09. 17:12

Másik arcát mutatta a ZTE NKK, de az elődöntőbe a Sopron jutott

A női kosárlabda élvonalban a ZTE NKK az Uniqa Sopront fogadta a negyeddöntő második mérkőzésén. A hazaiak egy félidőn keresztül tartották magukat, de a harmadik negyedtől érvényesült a papírforma.

Jóna István

ZTE NKK-Uniqa Sopron 60-75 (24-25, 16-16, 13-23, 7-11)

Zalaegerszeg, 100 néző, Jv: Farkas Gábor, Söjtöry Tamás, Vida Béla (Forrai Sámuel)

ZTE NKK: Nagy 13/3, Gáspár-Szalay 3/3, Burkholder 16/6, Horváth Zs.8, Bays 14/3, csere: Hegedüs-Őri 2, Böröndy D. 4, Orsó-, Böröndy V., Jurkó -, Vincze -, edző: Gáspár Dávid

Uniqa Sopron: Fegyverneky 6/6, Turner 14, Johnson 23/3, Krnjic 4, George 13, csere: Határ 4, Dubei-, Weninger 2, Crvendakic 9, Adjukovic-, edző: Sterbenz László

Fotó: Pezzetta Umberto

Nagy akarással kezdett a hazai csapat és 3. percig vezetett is. Ezt követően főleg a palánk alatt szerzett könnyű kosaraival fordított a Sopron. A negyed felétől felváltva vezettek a csapatok és Crvendakic utolsó másodpercben szerzett kosarával nyerte meg a negyedet a vendégcsapat. A második játékrészben szorított a védekezésén a Sopron és ez pontatlan dobásokat szült a zalai oldalon.

A hazaiak nem hagyták magukat és visszajöttek a meccsbe és kilenc pontos hátrányt ledolgozva a negyed hajrájában Burkholder hármasával és Nagy tempójával egy pontra zárkóztak (40-41). A nagyszünet után átvette a vezetést a hazai csapat, de elég volt néhány pillanatnyi kihagyás és tíz ponttal ellépett a Sopron (44-54). Nagy Dóra szívta fel magát és a negyed felére három pontra zárkóztatta csapatát (51-54). A játékrész végére ellépett a Sopron, majd a záró felvonás első öt percében eldöntötte a találkozót.

Gáspár Dávid:- Ha a múltkor leszidtam a lányokat, akkor most meg kell dicsérnem őket. Egy félidőn keresztül harcosan és pontosan játszottunk, majd érvényesítette az akaratát a Sopron és megnyerte a mérkőzést.

Sterbenz László:- Az első félidőben elhitték a lányok, hogy az elődöntőben vagyunk és ezt a pontosan játszó hazaiak ki is használták. A harmadik negyedtől szerzett labdákkal és jó védekezéssel nyertük meg a mérkőzést.

Az elődöntőbe az Uniqa Sopron jutott kettős győzelemmel, 152-107-es gólkülönbséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!