Sport

2016.07.26. 16:57

Második lett a Tátrai–Tóth-Lakits páros

Gyenesdiás – A hét végén a Diási Játékstrandon rendezték meg a strandröplabdázók leány és fiú utánpótláskupáját. A 14 és 18 éves korosztályokban 43 páros indult.

Góth Imre

Az U14-es korosztály nyolc fiú duója körmérkőzésben döntötte el a sorrendet. A lányoknál tizenkét páros nevezett, ők két csoportban körmérkőzéssel kezdtek, majd az első kettő került az elődöntőbe, és harcolt a dobogós helyekért.

Az U18-as korosztály tizenhárom leány indulójának 16-os táblát állítottak fel, míg a tíz fiút két csoportba sorolták, ahonnan a két első helyezett került az elődöntőbe.

A hazai páros (balról): Tóth-Lakits Petra és Tátrai Nikolett
Fotó: Góth Imre

Mindkét korosztályban dominált a küzdelem, nem ismertek elvesztett labdát a fiatalok. Különösen nagy figyelem kísérte a nők 18 éves korosztályának döntőjét, ahol a hazai színeket képviselő 16 éves Tátrai Nikolett, Tóth-Lakits Petra páros vívta a döntőt a Kemenczei Fanni, Kemenczei Flóra duóval. A Nyugat-Balatoni RSE versenyzői 2:1-es vereséggel a második helyen fejezték be a kupát, ám a szettarány – 24:22, 24:26, 7:15 – ízelítőt ad a köztük lezajlott nagy küzdelemről.

Eredmények. U 14, leányok: 1. Kiss Anna, Berkó Liliána, 2. Sorompó Kinga, Vecsey Fanni, 3. Csörgi Evelin, Tátrai Zsanett. Fiúk: 1. Óhidi Richárd, Szabó Bálint, 2. Éliás Balázs, Suba Róbert Márk, 3. Zarka Márton, Fenyvesi Barnabás. U18, fiúk: 1. Benkő Balázs, Oláh Botond, 2. Lukács Zalán, Hajós Artúr, 3. Balogh Marcell, Hartyányi Gergely. Leányok: 1. Kemenczei Fanni, Kemenczei Flóra, 2. Tóth-Lakits Petra, Tátrai Nikolett, 3. Harmat Borbála, Papp Lujza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!