Sport

2017.03.30. 16:10

Magyar Kupa: A ZTE NKK felkészült a Sopron elleni csatára

Péntektől Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezik meg a női kosárlabdázók idei kupaküzdelmeit, hivatalosan a Tippmix Killik László Női Magyar Kupa nyolcas finálét, a mezőnyben a ZTE NKK-val.

Kerkai Attila

A ZTE NKK a Sopronnal vívja a negyeddöntőt, a pénteki nyitányon, 13 órától. A Gáspár Dávid vezette együttes már csütörtökön elutazott a helyszínre, és tisztában van a realitásokkal.

- Nem mi vagyunk a favoritok, ám ezzel nem árulok el nagy titkot - kezdte Gáspár Dávid, a ZTE NKK szakvezetője. - Kis túlzással egy kaptafára jönnek a mérkőzéseink, hiszen a legutóbbi négy-öt bajnokinkra is igaz volt, hogy a soros ellenfél számított toronymagas favoritnak. Csak a bravúr lehetőségében reménykedhettünk pénteken is. De egyben örülünk, hogy ott leszünk a Magyar Kupa nyolcas döntőjében, s egyáltalán nem nyűg ez a csapat számára. Sőt, nekem edzőként ez lesz az első MK-finálém, így fokozott izgalommal készülök, de a csapatból is több játékosnak most jön el az első fellépés ideje. Pénteki ellenfelünk, a Sopron a sorozat egyik esélyese, de nekik megyünk, felkészültünk, ahogy tettük idehaza is, amikor bajnoki mérkőzésen találkoztunk velük. Ráadásul a Sopronnal folytatjuk a bajnoki rájátszásban a negyeddöntőben.

Nagy Dóra (ZTE, fehérben) Fegyverneki mellett passzol a zalaiak Sopron elleni, márciusi alapszakaszmeccsén. A két gárda alig egy hónap alatt legalább négyszer játszik egymással
Fotó: Katona Tibor

A bajnoki negyeddöntő lehetséges három találkozójának időpontjai pedig a minap lettek véglegesek. A Sopron-ZTE NKK pároscsata jövő csütörtökön kezdődik 18 órától Sopronban, majd április 9-én (17.00) vasárnap Egerszegen folytatódik. Amennyiben szükség lesz rá, úgy a harmadik találkozót április 12-én (20.00) Sopronban rendezik meg.

Az MK mai mérkőzéseiből természetesen a győztesek kerülnek az elődöntőbe.

A program, péntek. 13.00: Sopron- ZTE NKK. 15.30: Szekszárd-Győr. 18.00: PEAC-Pécs- Vasas. 20.30: Cegléd- DVTK. Szombat. 16.00: az 1. és 2. mérkőzés győztese. 18.30: a 3. és 4. mérkőzés győztese.

Vasárnap. 16.00: bronzmérkőzés. 18.30: döntő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!