Sport

2016.05.27. 15:28

Meg kell állítani a Soroksárt

Zalaegerszeg – A labdarúgó NB II 29. fordulójában a ZTE FC vasárnap (19.00) azt a Soroksárt fogadja, amely méltán vívta ki magának a tavasz csapata titulust. Az osztály legjobb formában lévő csapata kilenc mérkőzés óta csak győzött.

Kerkai Attila

A téli bajnoki szünetben még „országos egyesnek” tűnhetett ez a mérkőzés, hiszen a ZTE a 2. helyen állt, a XXIII. kerületiek pedig az utolsó helyen szerénykedtek 12 ponttal. Jelenleg a Soroksár már 44 ponttal rendelkezik, és feljött a 7. helyre. A tavaszi nyitányon ugyan kikapott Sopronban, és még egy veresége volt, Gyirmóton, ám a többi mérkőzésén veretlen maradt. Vagyis kijelenthető: a következetesen dolgozó és persze jól igazoló Lucsánszky Tamás csapata formában van.

A ZTE FC céljai ismertek, a gárda a 3. helyen áll és megvan még a reménye a feljutásra. Ehhez a Soroksárt meg kell állítani, és még az is kell, hogy a Siófok–Mezőkövesd találkozón a vendégek ne nyerjenek. Vasárnap idegőrlő este következik, de a futballban ez is benne van.

Daru Bence (balról) a Szolnok elleni mérkőzésen. Eltiltása után kezdőként tér vissza a pályára Fotó: Szekeres Péter

– Nyugodtan kijelenthető, hogy a tavasz csapatát fogadjuk – állapította meg ifj. Mihalecz István, a ZTE FC vezetőedzője. – Kissé altatós csapat a Soroksár, amely viszont most már hatalmas önbizalommal rendelkezik. Olyan rutinos játékosaik vannak, mint Bajzát Péter, vagy Gyepes Gábor, szóval nagyon veszélyes ellenfélről van szó. Nem engedhetjük, hogy megkontrázzanak bennünket, így ezúttal különös figyelmet kell szentelnünk annak, hogy minél kevesebb elvesztett labdánk legyen.

A tréner, és a csapat gólkirályjelöltje, Daru Bence is letöltötte eltiltását. Utóbbival kapcsolatban a szezon végéhez közeledve már a DVSC érdeklődése is szóba került. Egy 17 gólt szerző játékos esetében ez természetes, ám Daru jelenleg csak arra figyel, hogy a ZTE-vel a lehető legeredményesebb legyen. Amúgy pedig még két évig szerződés köti őt a zalaiakhoz.

– Hatalmas előny lesz Daru visszatérése – így ifj. Mihalecz István. – Ilyen gólérzékeny játékosnak mindig helye van a csapatban, így nem vitás, hogy kezdőként tér vissza a pályára. Ám a legfontosabb, hogy nekünk ki kell használnunk, hogy egyre jobb formába kerülünk. A fegyelmezettség és a stabilitás a legfőbb szempont, amit el kell érnünk és azt is várom, hogy a Kisvárda elleni első félidőnél jobban kezdünk. A legutóbbi három mérkőzésen egy gólt kapott a csapat és lőtt hatot, közben a bajnok Gyirmót és a szintén élcsapat Kisvárda volt az ellenfél. Ennek minden pozitív hozadékát ki kell használnunk, a szurkolóink pedig rá tudnak segíteni a csapat teljesítményére biztatásukkal.

Címkék#foci#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!