Sport

2017.04.09. 19:25

Megvan a tizedik arany! - Bajnok az Aquaprofit-NTSK, a Z. Csuti kiesett az élvonalból

Budapest - Az NB I-es sakk csapatbajnokság záró két fordulóját a fővárosi Benczúr Hotelben rendezte meg a Magyar Sakkszövetség. Az Aquaprofit-Nagykanizsai TSK megvédve címét tizedszer lett bajnok, a Z. Csuti-Hydrocomp SK viszont búcsúzott az NB I-től.

Kerkai Attila

Haladás VSE-Infraplan- Aquaprofit-NTSK 4,5:7,5

NB I-es sakk csapatbajnoki-mérkőzés. Budapest.

Eredmények (elöl a szombathelyi játékosok): Rapport-Balogh Cs. döntetlen, Jankovics-Ivanisevics döntetlen, Ruck-Lenic döntetlen, Polák-Márkus döntetlen, Németh M.-Bánusz döntetlen, dr. Kovács-Erdős döntetlen, Petényi-Ribli döntetlen, Kiss A.-Medvegy 0-1, Trbojevics-Kántor 0-1, Nagy B.-Aczél 0-1, Némethné Lakos N.-dr. Flumbort 1-0, Ugróczky-Gara T. 0-1

Az Aquaprofit első táblása, Balogh Csaba két döntetlennel zárta a bajnokságot Fotó: Gergely Szilárd

DVTK-Aquaprofit-NTSK 5,5:6,5

NB I-es sakk csapatbajnoki-mérkőzés. Budapest.

Eredmények (elöl a miskolciak): Bartel-Balogh Cs. döntetlen, Prohászka-Ivanisevics 1-0, Héra-Lenic döntetlen, Kravcsiv-Márkus döntetlen, Torma-Bánusz döntetlen, Korpa-Erdős 0-1, Boros-Ribli döntetlen, Najbehaver-Medvegy Z. döntetlen, Bagi-Kántor döntetlen. Kun-Aczél 0-1, dr. Medvegy-dr. Flumbort döntetlen, Bálint-Gara T. döntetlen.

Az első mérkőzés megnyerése után az Aquaprofit-NTSK már gyakorlatilag ünnepelhetett. Ahogy a kanizsaiak kalkuláltak, a diósgyőriek ellen vasárnap már nehéz meccs kerekedett, persze a dél-zalaiaknak a tabellán második DVTK előtt volt amúgy 7,5 pont előnyük. Nos, ezt a miskolciak nem tudták ledolgozni, így az Aquaprofit-NTSK sorozatban kilencedik, összességében pedig tizedik aranyérmét nyerte az NB I -es sakk csapatbajnokságban.

Pénzügyőr SE-Z. Csuti Hydrocomp SK 5,5:6,5

Eredmények (elöl a Pénzügyőr versenyzői): Antal-Vajda döntetlen, Horváth Cs.- Horváth Á. döntetlen, Balog- Czebe 0-1, Hujbert-Konopka döntetlen, Fogarasi-Kozák 0-1,Seres-Mészáros döntetlen, Szűk-Tésik 0-1, Bakos-Horváth T. 1-0, Szeberényi-Horváth Gy. döntetlen, Szamosközi-Mádl döntetlen, Gara- Dobos döntetlen, Papp-Csiszár 1-0.

HASE-Lila Futó-Z. Csuti Hydrocomp 5,5:6,5

Eredmények (elöl a Lila Futó versenyzői): Gledura-Vajda 1-0, Horváth J.-Horváth Á. döntetlen, Stohl-Czebe döntetlen, Hoang Trang-Konopka döntetlen, Tolnai-Kozák 0-1, Varga-Mészáros döntetlen, Petrán-Tésik döntetlen, Liptay-Horváth T. döntetlen, Prorok-Horváth Gy. döntetlen, Szabó Zs.-Mádl döntetlen, Rigó-Dobos döntetlen, Görcsi-Csiszár Z. 0-1.

A Csuti SK két mérkőzést nyert, de nagyon sűrű volt a mezőny, így nem tudta elkerülni a kiesést, de ennek valószínűsége már az utolsó játéknap előtt is várható volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!