Sport

2017.05.14. 18:50

Megye I.: A második félidőben tizenkét gólt szereztek a gellénházaiak

A hét végén a 27. fordulót rendezték a megyei labdarúgó első osztály 2016/2017-es idényében.

Kerkai Attila

Szerszámsziget-Zalalövő-Zalagrár Pókaszepetk 4-0 (2-0)
Zalalövő, 120 néző. Jv.: Novák R.
Zalalövő: Dóra - Szőke, Balogh A., Kellner, Cseresnyés, Elek (Zsoldos), Nagy D. (Gyenese), Tóth B., Sipos (Darabos), Mavolo (Horváth B.), Tóth Á. (Kövesi). Edző: Ostrom János.
Pókaszepetk: Lepár - Kovács M. (Huszár), Szekeres, Bognár, Hemela, Lukács, Cseke, Bertók, Száraz, Horváth Sz., Karvalics. Edző: Lepár Attila.

Jó iramú játékot produkáltak a küzdő felek az első félidőben. Egy öngóllal és Nagy Dániel találatával már korán vezetéshez jutott a hazai csapat. Szünet után Kellner fejesgóllal növelte a ZTK előnyét, majd egy mintaszerű támadás végén Darabos tette fel az i-re a pontot. Összességében a jól játszó hazai csapat biztos győzelmet aratott a sportszerű mérkőzésen.

Gólszerzők: Kellner, Darabos, Nagy D., Kovács M. (öngól). Jók: az egész csapat, ill. senki. U19: Zalalövő-Pókaszepetk 3-3.

Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót-Szepetnek 0-0
Zalaszentgrót, 150 néző. Jv.: Papp Á.
Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Németh A., Horváth D., Bonyhárd (Tóth R.), Tóth D. (Vastag F.), Csarmasz, Sümegi (Kónya), Gájer P. (Németh Á.), Horváth B., Csik, Gájer F. Edző: Jankovics Péter.
Szepetnek: Szőke R. - Kalinics (Szabó B.), Balázs, Bedő, Cs. Horváth G., László (Anger), Nagy T., Völgyi, Rákhely, Kollár, Szőke Á. (Petanovics). Edző: Cs. Horváth Gábor.

Horváth Bálint (elöl) tartja a labdát a szepetneki Kollár Péter mellett a Zalaszentgrót-Szepetnek találkozón Fotó: Katona Tibor

Az első percektől lehetett a hazaiakon érezni azt a terhet, amit az elmúlt hetek jó eredményei okoztak. Görcsösen futballoztak, míg a vendégek magabiztosan és jól játszottak. A hazai kapu többet forgott veszélyben, Tóth Zsoltnak volt köszönhető, hogy nem esett gól. A második félidőre már jobban jöttek ki a zalaszentgrótiak, de nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani. A szepetnekiek többet birtokolták a labdát, de a második játékrészben sem tudtak túljárni a hazai kapus eszén. Összességében a szerencse is kellett a zalaszentgrótiak pontszerzéséhez a jól és szervezetten futballozó Szepetnek ellen.

Jók: Tóth Zs. (a mezőny legjobbja), ill. Cs. Horváth G., Kalinics. U19: Zalaszentgrót-Szepetnek elmaradt.

Olajmunkás Gellénháza-Türje 15-1 (3-0)
Gellénháza, 50 néző. Jv.: Lakics P.
Gellénháza: Cseresnyés (Simon) - Keszei (Toplak G.), Török (Vincze), Dávid (Turi), Pilisi, Nagy Z., Bognár, Szabó, Ferenczi, Odonics (Toplak B.), Nagy B. Játékos-edző: Bencze Péter.
Türje: Farkas - Balázs M., Balázs Sz., Tamás, Tóth G., Nagy (Ágh), Károly, Szép, Kanizsai, Szabatin, Tóth A. Edző: Guitprecht László.

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, a vendégek a második félidőre már nagyon elfáradtak. Ekkor tulajdonképpen kedvére vezethette támadásait, alakíthatta ki helyzeteit és válthatta azokat gólra az Olaj. A Türje játékosai sportszerűen viselték a számukra súlyos vereséget jelentő mérkőzést, amelyet ilyen különösen nagy arányban is megérdemelten nyert meg a Gellénháza.

Gólszerzők: Szabó (4), Ferenczi (4), Nagy B. (2), Nagy Z., Odonics, Vincze, Toplak B., Toplak G., ill. Szabatin.
Jók: az egész csapat, ill. senki. U19: Gellénháza-Türje 2-1.

Semjénháza-Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák 0-0
Semjénháza, 250 néző. Jv.: Kubicsek M.
Semjénháza: Szakmeiszter Á. - Kapuvári, Kovács, Latin (Markek), Szollár, Schuller, Horváth (Papp), Szakmeiszter J. (Kollár), Orbán, Novák (Kuzma), Nagy. Edző: Markek István.
Kiskanizsa: Munkácsi - Csordás (Becze), Piecs, Beck, Lukács, Dolmányos, Kálcsics (Póka), Pál, Mulasics, Ganzer, Ötvös. Edző: Sneff Ferenc.

A hazai csapat jobbnál jobb helyzeteket sem tudta értékesíteni, így már a 11. döntetlent érte el.

Jók: Szakmeiszter Á., ill. Munkácsi. U19: Semjénháza-Kiskanizsa 3-10.

Lets Do It Technoroll Teskánd-Gyenesdiás Kinizsi 3-2 (2-2)
Teskánd, 100 néző. Jv.: Réz.
Teskánd: Bucsics - Gulyás, Viola, Németh B. (Megyesi), Magyar, Lapat (Miszori), Vizsy (Gángó), Zsuppán, Kecskés, Major, Pergel D. Edző: Pergel Attila.
Gyenesdiás: Konkoly - Balogh, Sipos, Pandur, Soós M., Szigeti, Hegyi, Kocsis P., Szőcze, Sipőcz G. (Soós G.), Czafit R. Edző: Hajba Géza.

Küzdelmes, fordulatos mérkőzést láthatott a teskándi közönség. Az első félidőben kétszer is vezettek a vendégek a hazaiak egyéni hibái után, de mindkétszer ki tudott egyenlíteni a Teskánd. A második játékrészben sok helyzetet alakított ki a Gyenesdiás, kétszer is a hazai kapufa mentett. A győztes gólt egy pontrúgás után a Teskánd szerezte meg, így eldőlt a három pont sorsa.

Gólszerzők: Kecskés (2), Pergel D., ill. Szőcze, Soós M. Jók: Kecskés, Lapat, Major, ill. Czafit, Szőcze, Sipos, Hegyi. U19: Teskánd-Gyenesdiás, elhalasztva.

Kaposi International Transport Csács-NSE - Femat Csesztreg 10 - 1 (4 - 0)
Nemesapáti, 150 néző. Jv.: Varga P.
Csács-NSE: Kozma (Szilasi) - Somogyi (Bandics), Mihalecz, Lepár (Nyári), Kozári (Sági), Csongár, Horváth Pa., Horváth Pé., Horváth A., Csik (Lukács L.), Domján (Rédei). Edző: Sebők József.
Csesztreg: Fábián (Kiss Be.) - Horváth R., Kiss Ba. (Nemsics), Kancsal, Nagy N., Magai, Molnár G., Szekeres, Elek, Pethő (Őr), Nagy R. (Fülöp). Edző: Őr József.

Már a múlt vasárnap a Lenti TE ellen is sikerként könyvelhette el a Csács-NSE a döntetlent, hiszen a kapussal együtt 5 kezdő játékosát nélkülözve lépett pályára. A mai mérkőzésen egy kivételével a teljes keret rendelkezésre állt, így kiváló taktikával és pazar játékkal fölényes győzelmet aratott a hazai csapat, annak ellenére, hogy Kozma Imre 3 olyan védést mutatott be, ami ezen a szinten káprázatos kategóriába tartozik. A Femat Csesztreg SE csapatának a továbbiakban nagyon sok sikert kíván a Csács-NSE csapata. A hazai csapat egyre felszabadultabban és gólra törőbben végzi a dolgát.

Gólszerzők: Horváth Pa. (3), Mihalecz P. (3), Csongár P. (2), Kozári G., Bandics Á., ill. Kiss Ba. Jók: Kozma (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Fábián, Elek, Molnár G., Nagy N.

Pontokat vesztett otthon a Nagykanizsa

Nagykanizsa-Lenti TE Sport 36 2-2 (2-2)
Nagykanizsa, 150 néző. Jv.: Major Zs.
Nagykanizsa: Szabó Á. - Csáki, Rácz (Zsirai P.), Kulcsár R. (Kisharmadás), Kiss J. (Orbán), Nagy G., Hóbor, Szalai, Papp T., Gerencsér, Boros (Zsirai A.). Edző: Gombos Zsolt.
Lenti TE: Balogh B. (Simon) - Kondákor, Fehér, Czigány (Bogdán), Sárkány, Horváth M., Völgyi, Balog (Mayer), Lovrencsics, Szabó Zs., Kiss K. Edző: Kovács Béla.
Gólszerzők: Szalai, Nagy G., ill. Sárkány, Nagy G. (öngól). Jók: Gerencsér, Szalai, ill. az egész csapat.

A nagykanizsaiak gólszerzőjét, Nagy Gergőt (pirosban) próbálja szerelni Lovrencsics Tamás Fotó: Gergely Szilárd

Jól érzékelhetően idegesen kezdte a mérkőzést a hazai együttes, a vendégek pedig jobb csapat annál, minthogy ezt ne érezték volna meg. A kanizsaiakat kissé mintha bénította volna, hogy a hajrába fordulva gyakorlatilag elérhető közelségbe került volna a bajnoki cím. Ennek hű lenyomata volt, ahogy gólerős támadójuk, Nagy Gergő a saját hálójába bólintott egy mentési kísérlet nyomán. A görcs idővel oldódott, egyenlítettek is a hazaiak, de ismét a Lenti szerzett vezetést. Aztán az UFC ismét egalizált, ekkor már Nagy jól célzott és nem volt kicsi a találata.

A második félidőben mind nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét a Kanizsa, a szabálytalanságok talán ritkultak mezőnyben, viszont többen is elfutották magukat, nagy rohanás kezdődött. A vendéglátók számos helyzetet hibáztak el, kapufát is fejeltek, de a Lenti erejéből is futotta kontrákra: ők stílszerűen úgy zárták a meccset ahogy kezdték, gyors ellentámadás alkalmával hibáztak, így a felek döntetlenre végeztek.

 

1. Nagykanizsa 25 20 3 2 78 - 16 63
2. Csács-NSE 25 19 3 3 81 - 18 60
3. Gellénháza 25 15 5 5 71 - 31 50
4. Lenti TE 26 13 8 5 61 - 22 47
5. Szepetnek 25 13 7 5 45 - 28 46
6. Csesztreg 25 14 1 10 71 - 47 43
7. Zalaszentgrót 25 11 3 11 48 - 50 36
8. Zalalövő 25 11 3 11 36 - 43 36
9. Kiskanizsa 26 9 4 13 56 - 63 31
10. Teskánd 26 9 3 14 38 - 41 30
11. Semjénháza 25 6 11 8 37 - 47 29
12. Pókaszepetk 25 7 2 16 41 - 85 23
13. Zalakomár 25 4 3 18 18 - 56 15
14. Gyenesdiás* 25 6 3 16 42 - 64 12
15. Türje 25 2 1 22 17 - 129 7

*: 9 pont levonva

 

 

 

A II. osztály hét végi eredményei

A hét végén a 25. fordulóval folytatódtak a küzdelmek a megyei labdarúgó II. osztályban.

Északi-csoport
Keszthely Milefa-Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti 6-1 (3-1), Sármellék-Police-Ola 0-2 (0-1), Zalaszentgyörgy-Nagykapornak 2-0 (1-0), Helsa Andráshida TE-Cserszegtomaj 1-3 (1-2), Rezi Petőfi-Böde 1-7 (1-2), Z-Service Zalaszentmihály-Zalaszentiván 2-1 (0-1), Páterdomb-Várvölgy 8-1 (4-0).

Déli-csoport
Gelse Termál-Páka 5-0 (2-0), Pölöske-Reák-Gép Bak 4-1 (1-0), Kerámia Tófej-Molnári 3-2 (2-0), Miklósfa-ZNet-Telekom Becsehely 2-2 (2-2), Lenti TSZ-Felsőrajk 4-1 (2-0).

 

 

Tudósítottak:
GELLÉNHÁZA Bartusch Géza
NAGYKANIZSA Kühne László
NEMESAPÁTI Lukács Péter
SEMJÉNHÁZA Kárpáti István
TESKÁND Pergel Attila
ZALALÖVŐ Herczeg Imre
Z.SZENTGRÓT Kardos Roland

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!