Sport

2016.04.14. 16:57

Megyei bajnokság: a Lenti túl van a rangadók zömén, de nem is lazíthat

A megyei labdarúgó-bajnokság első osztályának legutóbbi körében voltak izgalmas, parázs hangulatú meccsek. A Nemesapáti nagy csatában nyert a listavezető Csesztreg ellen, a Lenti pedig folytatta jó menetelését, legyőzte az eddig remeklő Nagykanizsát.

Bóbics László

- Kívülről sokkal simábbnak tűnik a meccs, mint amilyen volt a pályán - fogalmazott Sebők József, a lentiek játékos-edzője. - A dél-zalaiak remek formában vannak, jó a keretük. Rendezett körülmények között, sokat dolgoznak, s meg is látszik a teljesítményükön. Vezettek ellenünk, s ebből a helyzetből fordítottunk. Igaz, szerencsénk is volt, mert Pénteket kiállították, így emberelőnyben futballozhattunk, amit jól használtunk ki, s minden elismerés a srácoké. Az előző hetekben többször is szóvá tettem, hogy szeretnénk a szűk élbolyhoz minél közelebb kerülni. Most úgy alakultak a meccsek, hogy ez realizálódott. Persze, még nagyon sok találkozó van hátra. A következő két körben látszólag jó pozícióban vagyunk, mert megyünk Semjénházára és a Letenyével is játszunk, ám ezek a papíron simának tűnő meccsek számunkra sokszor okoztak már kellemetlen pillanatokat. Éppen ezért semmit nem akarok elkiabálni, és hét közben is többször elmondtam a játékosoknak, hogy figyeljünk oda, úgy készüljünk, mintha rangadót játszanánk. Semjénházán a pálya sem kedvez nekünk a méretei miatt. Ezekkel azonban nem szabad foglalkoznunk, csak a három pont megszerzésére kell koncentrálnunk. A rangadók többségén már túl vagyunk. Még Lövőre megyünk, de több olyan csapattal is játszunk, ahol mi vagyunk az esélyesek, és remélem, ezeket a papírforma győzelmeket pontokra is tudjuk majd váltani. Ehhez mindenképpen alázatosnak kell maradnunk. Ami öröm, ebben a pillanatban a mi kezünkben van a lehetősége annak, hogy újra dobogón végezzünk. Nagyon remélem, hogy tudunk élni vele.

Sárkány Bence (jobbról) két gólt is szerzett legutóbb a Lenti TE együttesében a Nagykanizsa elleni hazai siker elérésekor
Fotó: Kósa Róbert

A tavaszi szezonban egyre markánsabb arcát mutatja a Nagykanizsa együttese. Legutóbb ugyan kikaptak Lentiben (3-2), de Gombos Zsolt edző így is optimista.

- Sokat dolgozunk, jó a légkör és maximálisan elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával - jelentette ki a dél-zalaiak trénere. - Heti 4-5 alkalommal tréningezünk, ez egyre jobban meglátszik a teljesítményünkön. A Lenti TE ellen meglehetősen nehéz helyzetben voltunk. Hét közben játszottunk egy jó iramú edzőmeccset, ahol a védelem két alapembere, Boros és Papp megsérült. Rajtuk kívül még ketten hiányoztak különböző okok miatt a kezdőcsapatból. Ennek ellenére a kiállításig jól futballoztunk, és 2-1-re vezettünk. Le kell szűrni a tanulságokat, mert ugyan tudtuk, hogy az LTE a pontrúgásoknál nagyon erős, mégis három gólt kaptunk az ilyen szituációkból és kapusunk, Osbáth András is sérülten vállalta a mérkőzést. Mind a ketten hibáztunk, valószínű nem hoztam jó döntést, amikor azt mondta, hogy problémái ellenére beáll a kapuba. Sajnos meglátszott a teljesítményén. Voltak belső problémáink, de nem nagyok, ez az én dolgom, le is tisztázzuk a fiúkkal az öltözőben. Nagyobb odafigyelés kellett volna bizonyos szituációkban. Ezzel a Lenti elleni mérkőzést le is tudtuk, egy kicsit kesergünk, aztán dolgozunk, mert a szomszédvár Kiskanizsa ellen játszunk éles meccset a hét végén. A csapat célja változatlan, egyelőre nincs konkrét kitűzött helyezés, de minél több győzelmet kell szereznünk, s minél jobban összerázni a gárdát. Egy olyan gerincet felépíteni, amelyet a következő esztendőkben magasabb feladatok elvárása elé lehet állítani. A Magyar Kupában is szeretnénk helytállni, s minél tovább jutni. Remélem, a lenti vereségünk csak botlás volt, s a következő hetekben ismét szép számmal gyűjtögetjük majd a pontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!