Sport

2016.03.20. 18:37

Megyei I.: A Hévíz hazai győzelmével két pontra megközelítette a listavezető Csesztreget

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó I. osztályban a 17. fordulóval folytatódtak a küzdelmek. Gellénházán vesztett pontokat a Csács-NSE, így a Lenti TE fellépett a dobogó harmadik fokára.

Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót-Szepetnek 3-2 (2-1)

Zalaszentgrót, 250 néző. Jv.: Vizi I.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Gulyás G., Csarmasz, Tóth R., Horváth B., Németh A., Gájer, Ferenczi, Tóth D. (Gulyás P.), Vasas, Kónya. Edző: Szarka Péter.

Szepetnek: Horváth G. - Rákhely, Németh G., Szabó B., Fuisz, Kalinics, Anger (Horváth J.), Kollár, Nagy T., László, Cs. Horváth. Edző: Grabant János.

A hazaiak már 2-0-ra is vezettek, de a szepetneki kiállítás után saját maguknak tették nehézzé a mérkőzést. A vendégek szervezett játékkal egyenlítettek, a Zalaszentgrót elkerülhető gólokat kapott. A hosszabbításban végül a hazaiaknak sikerült megszerezni a győzelmet. A Szepetnek szervezett csapatként játszott a találkozón és a jövőben is tudnak még kellemetlenséget okozni az ellenfeleiknek.

Gólszerzők: Vasas (2), Ferenczi, ill. Fuisz, Kalinics.

Jók: Vasas, Tóth Zs., ill. Kalinics, ill. Bilák, Horváth J.

Kiállítva: Szabó B. (33., Szepetnek).

U19: Zalaszentgrót-Szepetnek 3-2.

Hévíz-Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák 5-1 (2-1)

Hévíz, 100 néző. Jv.: Németh I.

Hévíz: Balogh - Keszthelyi (Horváth), Fisli, Mayer (Czibor), Rácz, Szi-Péter, Hetesi, Nedelkó, Nagy, Karvalics, Karakai. Edző: Lendvai Miklós.

Kiskanizsa: Munkácsi - Ganzer, Mulasics (Kálovics), Csordás, Horváth, Földesi, Piecs, Kálcsics, Kovács, Ötvös, Lukács (Póka). Edző: Sneff Ferenc.

Főleg a második félidei játékának köszönhetően ilyen arányban is teljesen megérdemelt a hévíziek győzelme, akik számos helyzetet alakítottak ki és ha kicsit pontosabbak a befejezések nagyobb is lehetett volna a különbség.

Gólszerzők: Karvalics (2), Karakai (2), Nagy, ill. Ötvös.

Jók: az egész csapat, ill. Munkácsi, Ötvös, Lukács.

Lets Do It Technoroll Teskánd-Lenti TE Sport 36 0-2 (0-1)

Teskánd, 100 néző. Jv.: Réz N.

Teskánd: Vass - Major, Magyar, Zsuppán, Gángó (Standi), Toplak, Szabó Cs., Hadrik, Németh N. (Millei), Szabó T., Terbe (Sopronyi). Edző: Mándli Péter.

Lenti TE: Balogh B. (Simon) - Fehér (Farkas), Czigány, Kondákor, Sárkány (Sebők), Balog M. (Horváth Sz.), Hermán, Kiss K., Horváth I., Horváth D., Völgyi. Játékos-edző: Sebők József.

Már a 2. percben egy el-adott labda után megszerezte a vezetést a vendégcsapat, és ezután még két nagy helyzetet is kialakítottak. A félidő második felében a hazai csapat egyenrangú ellenfele volt a Lentinek. A második játékrész elején a hazaiak aktívabbak lettek, de mégis a Lentinek akadt több helyzete a félidő második felében és megszerezték második góljukat is, amivel eldöntötték a mérkőzést. Egy jó iramú, sportszerű mérkőzést láthatott a közönség.

Gólszerzők: Völgyi, Horváth D.

Jók: Vass, Szabó Cs., ill. Völgyi, Horváth D.

U19: Teskánd-Lenti 1-4.

Zalagrár Pókaszepetk-Letenye 0-0

Pókaszepetk, 200 néző. Jv.: Kocsondi J.

Pókaszepetk: Gál - Cseke, Toplak B. (Csécs), Lovrencsics, Száraz, Kovács M. (Viola), Lukács (Pintyőke), Toplak G. (Szekeres), Horváth A., Bertók, Hemela (Büki). Edző: Lepár Attila.

Letenye: Gyulai - Sánta, Kovács K., Kiss Á., Leon (Zsohár), Őri, Turi (Horváth Á.), Varga B., Papp, Móricz (Varga J.), Proszenyák. Edző: Kiss István.

Katasztrofális mérkőzésen a Pókaszepetk egy kapufával közelebb állt a győzelemhez.

Jók: senki, ill. senki.

U19: Pókaszepetk-Letenye 6-0.

Olajmunkás Gellénháza-Csács-NSE 1-1 (0-0

Gellénháza, 70 néző. Jv.: Varga P.

Gellénháza: Dóra - Horváth B., Pilisi (Bagó), Balogh, Pintér, Keszei, Nikitscher (Dömötör), Bognár (Turi), Szabó (Szép), Horváth L. (Geráth), Odonics. Játékos-edző: Bencze Péter.

Csács-NSE: Kozma - Szegleti, Somogyi, Éder, Sági (Bencsik), Lepár, Csongár, Horváth P., Mihalecz (Bakos), Lukács, Rédei (Horváth Á.). Edző: Kovács Imre.

A két jól felkészített csapat színvonalas, kulturált játékát láthatta a kisszámú nézőközönség. A Gellénháza a 60. percben 11-est hagyott ki. A döntetlen eredmény igazságosnak mondható.

A Csács NSE játékosa, Szegleti Szabolcs (jobbra) üldözi Horváth Lászlót, a Gellénháza gólszerzőjét a színvonalas vasárnapi mérkőzésen. Fotós: Pezzetta Umberto

Gólszerző: Horváth L., ill. Mihalecz.

Jók: az egész csapat, ill. Mihalecz, Csongár.

U19: Gellénháza-Csács-NSE 2-4.

Nagykanizsa-Semjénháza 9-2 (4-0)

Nagykanizsa, 150 néző, Jv.: Kubicsek M.

Nagykanizsa: Osbáth (Szakmeiszter Á.) - Kotnyek I., Papp T., Boros, Schuller (Novák L.), Hóbor, Rácz Sz., Gyepes (Zsirai P.), Horváth B., Bene G. (Grudics), Péntek. Edző: Gombos Zsolt.

Semjénháza: Szőke R. - Latin, Kocsis D., Orbán I., Kuzma P. (Nagy G.), Szollár (Papp D.), Mercigány, Kovács P., Kapuvári, Sifter Á., Nagy M. Edző: Markek István.

Ahogy az az eredményből is látható, a két együttes messze nem volt egy súlycsoportban, s már az első játékrészben körvonalazódott, hogy gólokban is nagy lesz a különbség a két legénység között. Akármilyen szinten is, hat gól az bizony hat gól, hazai oldalon ennyit termelt Péntek Adrián, a télen Szlovéniából igazolt támadó. Igaz, ebből kettő tizenegyesből született és emellett jegyezzük meg azt is, hogy a vendégeknél két találatot jegyző Nagy Gergő pedig Ausztriából igazolt Semjénházára a napokban.

Gólszerzők: Péntek (6), Bene G., Rácz Sz., Papp T. ill. Nagy G. (2)

Jók: Péntek, Hóbor, Rácz Sz., ill. senki.

Femat Csesztreg-Szerszámsziget-Zalalövő 1-1 (1-0)

Csesztreg, 200 néző. Jv.: Jakab B.

Csesztreg: Fábián - Kasza, Elek, dr. Fentős, Horváth R., Bene, Nagy N., Szekeres, Nemsics (Pethő), Horváth M. (Szalai), Kiss. Edző: Fentős Pál.

Zalalövő: Molnár I. - Szőke, Kellner, Csáki, Cseresznyés (Tóth Á.), Kiss (Darabos), Zsoldos (Tóth B.), Nagy, Kaszás (Kisharmadás), Mavolo (Csonka), Altinger. Edző: Ostrom János.

Gólszerzők: Elek, ill. Tóth Á. Jók: az egész csapat, ill. mindenki. Kiállítva: Szekeres (91., Csesztreg). U19: Csesztreg-Zalalövő 9-2.

Szőke Krisztián (középen) tartja a labdát Nemsics Balázs (jobbra) és Nagy Norbert mellett. Fotós: Kósa Róbert

A hazai csapatból Kiss került helyzetbe, de a kapu fölé lőtt, majd szintén ő állt a kapussal szemben, de lövése a kapufát találta el. A 26. percben egy szöglet után Elek fejelt közelről a hálóba, 1-0. A szünetben beállt Tóth Á. az első labdaérintése után a hosszú sarokba lőtt és kiegyenlített. Mindkét csapat támadó felfogásban játszott a találkozó folyamán, így a nézők egy jó iramú, színvonalas mérkőzést láthattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!