Sport

2016.05.29. 19:05

MEGYEI I.: A Lenti TE szerezte meg a bronzot

Zalaegerszeg - A hét végén véget ért a megyei labdarúgó I. osztály idei szezonja. A bajnok Hévíz mögött a Csesztreg és a Lenti TE végzett a dobogón.

Letenye-Hévíz 0-1 (0-0)

Letenye, 150 néző. Jv.: Németh I.

Letenye: Gyulai - Kovács Á., Turi, Zsohár, Horváth M., Varga B., Őri, Proszenyák (Bodó), Kiss Á., Markos, Varga J. Edző: Kiss István.

Hévíz: Balogh M. - Herbály, Fisli, Czibor, Rácz, Nagy B., Szi (Karvalics), Szántó (Keszthelyi), Hetesi, Pálfi, Nedelkó (Horváth M.). Edző: Lendvai Miklós.

Alacsony színvonalú mérkőzésen a bajnok egy jól eltalált lövéssel nyert. A letenyeiek sok sikert kívánnak a Hévíznek az NB III-hoz.

Gólszerző: Nagy B. Jók: Horváth M., Őri, ill. Nagy B., Fisli, Nedelkó.

 

Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót-Zalagrár Pókaszepetk 1-2 (0-2)

Zalaszentgrót, 250 néző. Jv.: Jakab B.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Gulyás G., Csarmasz, Gájer F., Gulyás P., Németh A., Tóth R., Horváth B., Ferenczi, Jankovics, Gájer P. Edző: Szarka Péter.

Pókaszepetk: Gál - Viola (Toplak G.), Csécs, Lovrencsics (Bánhegyi), Száraz, Huszár (Pethő G.), Hemela, Bertók, Lukács, Toplak B. (Goldfinger), Horváth A. Edző: Lepár Attila.

„A szerencse, a megtett munka és a lehetőségek összessége!” - ez jellemezte az egész szezont és a mai mérkőzést is. Amit beleteszel a héten, az lesz a hét végén. A zalaszentgróti csapat gratulál a Pókaszepetknek, és köszönik a hazai szurkolóknak az egész éves támogatást.

Gólszerzők: Ferenczi, ill. Horváth A. (2). Jók: Gulyás P., Gulyás G., ill az egész csapat. Kiállítva: Horváth A. (76., Pókaszepetk). U19: Zalaszentgrót-Pókaszepetk 3-1.

 

Lenti TE Sport 36-Szepetnek 3-1 (3-0)

Lenti, 150 néző. Jv.: Varga P.

Lenti: Balogh B. (Simon) - Fehér (Farkas), Czigány, Kozári, Sárkány, Balog M., Kondákor (Hermán), Kiss (Sebők), Horváth I. (Horváth Sz.), Horváth D., Völgyi (Balogh R.). Játékos-edző: Sebők József.

Szepetnek: Zavaczky - Szabó, Rákhely, Németh, Anger, Bedő, Fuisz, Kollár, Nagy, László (Bilák), Cs. Horváth. Edző: Grabant János.

A hazaiaknak fontos mérkőzésnek számított a Szepetnek elleni találkozó. Az első perctől kirajzolódott minden, a Lenti támadott, a vendégek kontrákra építettek. A 6. percben egy megpattanó vendéglövés a kapufán csattant. Utána a hazaiak háromszor mattolták a vendégeket és kialakították a 3-0-s félidei eredményt. A második játékrészben az eredmény tartására törekedett a Lenti, egy szép támadásból és lövésből azonban a vendégek szépítettek. Utána még számos kidolgozott helyzetet hibázott el a hazai csapat, amellyel növelhette volna az előnyét. Az eredmény nem változott, és ezzel a győzelemmel a harmadik helyen végzett az LTE csapata. A csapat köszöni a városvezetésnek, a klubvezetésnek és a szurkolóknak az egész éves támogatását.

Gólszerzők: Horváth I., Balog M., Horváth D. (11-esből), ill. Kollár. Jók: Kozári (a mezőny legjobbja), Horváth D., Sárkány, Horváth I., Balogh B., ill. az egész csapat. Kiállítva: Hermán (68.), ill. Fuisz (68.). U19: Lenti-Szepetnek 5-1.

A nagykanizsai Horváth Balázs (fehérben) lövése sem eredményezett gólt a Nagykanizsa–Csesztreg (0–1) bajnoki mérkőzésen
Fotós: Szakony Attila

Nagykanizsa-Femat Csesztreg SE 0-1 (0-1)

Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Vincze G.

Nagykanizsa: Osbáth (Szakmeiszter Á.) - Schuller, Papp T., Boros Z., Hóbor, Rácz Sz., Szakmeiszter J. (Kotnyek I.), Zsirai P., Horváth B. (Zsirai A.), Bene G., Péntek (Völgyi D.). Edző: Gombos Zsolt.

Csesztreg: Fábuán Á. - Elek, dr. Fentős, Molnár G., Kancsal, Horváth R., Bene D., Kiss Ba., Horváth M., Pethő J., Nagy M. (Magai). Edző: Fentős Pál.

Kanizsai szempontból még a bajnokság harmadik helyéért volt tétje a találkozónak, s ennek megfelelően próbálták is rákényszeríteni akaratukat az igencsak foghíjas kerettel érkező vendégekre. Leginkább a csesztregiek térfelén, a felezővonal és a tizenhatos között folyt a játék, miközben azért Fentős Pál együttese is meg-megugrott időnként egy kontrával. Korán, a 14. percben meg is szerezték a vezetést, onnantól pedig a vendéglátóknak még inkább igyekezniük kellett. A második félidőben a hazaiak akár a tavaszi tabella „megmentéséért” is mehettek, melyen dobogós helyen álltak, de a játékrészben már az eredmény nem változott, így az első 45 percben már kétszer is cserélni kényszerült Nagykanizsa a hatodik helyen fejezte be a bajnokságot.

Gólszerző: Kiss Ba. Jók: Boros, Hóbor, ill, dr. Fentős, Molnár G., Kiss Ba., Horváth M.

Semjénháza-Lets Do It Technoroll Teskánd 6-1 (3-1)

Semjénháza, 100 néző. Jv.: Siket L.

Semjénháza: Szőke - Papp, Kocsis, Kapuvári, Szép, Kuzma, Nagy M., Sifter, Markek (Kaczeus), Varga (Latin), Nagy G. Edző: Markek István.

Teskánd: Horváth M. (Standi) - Luki, Magyar (Sopronyi), Toplak, Szabó Cs., Vizsy, Hadrik, Major, Gángó, Szabó T. (Millei), Németh. Edző: Mándli Péter.

Az ellenfél vezető találata kellett ahhoz, hogy felébressze a hazai csapatot. A megye labdarúgásában ritkán látható, félpályáról átemelt góllal egyenlített a Semjénháza Nagy Gergő találatával. Kitűnő játékvezetés mellett, sportszerű mérkőzésen a hazai csapat ilyen arányban is megérdemelten nyert. A hazaiak minden labdarúgónak és focirajongónak jó pihenést és további sok sikert kívánnak.

Gólszerzők: Nagy G. (3), Szép (2), Sifter, ill. Vizsy. Jók: Nagy G., Kuzma, Papp, Szép, Sifter, ill. Major, Hadrik, Luki. U19: Semjénháza-Teskánd 1-6.

 

Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák-Csács-NSE 2-3 (0-1)

Kiskanizsa, 100 néző. Jv.: Kocsondi J.

Kiskanizsa: Munkácsi - Horváth, Mulasics (Németh), Csordás, Ganzer (Kálcsics), Ötvös, Piecs, Kovács (Póka), Dolmányos, Földesi, Kálovics. Edző: Sneff Ferenc.

Csács-NSE: Kozma - Szegleti (Nyári), Éder, Horváth Pé., Csik, Bakos, Csongár, Lepár, Sági (Horváth Á.), Horváth Pa. (Somogyi), Mihalecz (Rédei). Edző: Kovács Imre.

Azonnal a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a hazaiak térfelén folyt a játék és viszonylag korán vezetéshez jutott a Csács-NSE. Továbbra is a vendégek akarata érvényesült, a kiskanizsaiak néhány gyors támadásból tudtak csak veszélyeztetni. Fordulás után úgy folytatódott a játék, ahogy abbamaradt, több helyzetet is kialakítottak a vendégek, amelynek eredményeként három gólra nőtt az előnyük. A mérkőzés utolsó negyedórájában a hazaiak egy szabadrúgással és egy szemfüles találattal számszakilag szorosabbá tették az eredményt, azonban a Csács-NSE megérdemelt győzelme nem forgott veszélyben.

Gólszerzők: Piecs, Póka, ill. Horváth Pa. (2), Csongár. Jók: Munkácsi, Földesi, ill. Horváth Pa., Lepár, Csik. U19: Kiskanizsa-Csács-NSE 1-5.

Hiába küzdött a szépítésért szünet után a Zalalövő (fehérben), végül a Gellénháza ért el újabb gólt. Fotós: Pezzetta Umberto

Szerszámsziget-Zalalövő-Olajmunkás Gellénháza 0-3 (0-1)

Zalalövő, 120 néző. Jv.: Vizi I.

Zalalövő: Molnár I. - Szőke, Csáki, Kellner (Mavolo), Cseresnyés, Tóth B., Zsoldos (Herman L.), Nagy D., Altinger, Kaszás (Kisharmadás), Darabos (Tóth Á.). Edző: Ostrom János.

Gellénháza: Dóra - Horváth B., Pilisi, Turi, Pintér Á., Keszei, Nikitscher, Bognár, Horváth L., Szép (Dömötör), Odonics. Játékos-edző: Bencze Péter.

Gólszerzők: Keszei, Odonics, Horváth L. Jók: senki, ill. az egész csapat. U19: Zalalövő-Gellénháza 4-0.

A motiváltabb vendégcsapat több helyzetet alakított ki az első félidőben és egy szerencsés találattal a játékrész végén a vezetést is megszerezte. Szünet után Odonics fejesből növelte a gellénházai előnyt. A hazai gárda erőlködött, de alig tudott helyzeteket teremteni. Ostrom mester hármas cserével igyekezett frissíteni, de ez sem segített. A ZTK a szépítésért küzdött, ám egy vendégkontrából Horváth L. tovább növelte a látogatók előnyét. Végül megérdemelt vendégsiker született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!