Sport

2016.03.13. 19:25

Megyei I: A listavezető mellett egyedül a Pókaszepetk együttese tudott idegenben nyerni

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó I. osztályban a 16. fordulóval folytatódtak a küzdelmek. A Csács-NSE 4-1-es győzelmével fellépett a dobogó harmadik fokára.

Zalai Hírlap Sport

Szerszámsziget-Zalalövő-Lets Do It Technoroll Teskánd 4-0 (1-0)

Zalalövő, 100 néző. Jv.: Novák R.

Zalalövő: Molnár I. - Szőke (Csonka), Kellner, Csáki (Tóth B.), Cseresznyés (Tóth Á.), Kiss B., Zsoldos, Nagy D. (Herman), Kaszás, Mavolo (Kisharmadás), Darabos. Edző: Ostrom János.

Teskánd: Vas - Magyar, Toplak, Németh N., Gángó, Major, Szabó Cs., Hadrik, Luki (Szabó T.), Standi, Sopronyi. Edző: Mándli Péter.

Viszonylag irreális talajon mindkét csapat megtett mindent. A helyzeteinek az 50 százalékát kihasználó Zalalövő megérdemelten nyerte a találkozót.

Gólszerzők: Kaszás (2), Tóth Á., Mavolo. Jók: Kaszás (a mezőny legjobbja), Zsoldos, Darabos, Kiss B., ill. Hadrik, Magyar, Toplak. U19: Zalalövő-Teskánd 2-2.

Nagykanizsa-Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót 2-1 (1-1)

Nagykanizsa, 120 néző. Jv.: Papp Á.

Nagykanizsa: Osbáth - Schuller, Papp T., Boros, Hóbor, Gyepes (Völgyi D.), Orbán A., Rácz Sz. (Pál M.), Horváth Balázs, Bene G. (Novák), Péntek. Edző: Gombos Zsolt.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Csarmasz, Gájer F., Tóth R., Horváth Bálint, Németh A., Gájer P., Ferenczi, Liegler, Vasas, Kónya. Edző: Szarka Péter.

A nagykanizsai Rácz Szabolcs (pirosban) indul meg a kapu felé a 2–1-es hazai győzelemmel végződő Nagykanizsa–Zalaszentgrót meccsen
Fotó: Szakony Attila

A hazaiaknak az első fél-időben az amúgy foghíjas kerettel érkező szentgrótiak szögletei okoztak nem kevés fejtörést és egy ilyen helyzetből meg is szerezték a vezetést a vendégek. A kanizsaiak próbálták ráerőltetni akaratukat ellenfelükre, de csak a játékrész végén sikerült egyenlíteniük, akkor a Péntek Adrián által kiharcolt szabadrúgást tekerte Orbán Attila a hálóba. A második 45 percben már érezhető volt, hogy a hazaiak frissebben mozognak. Akadt aztán vitatott büntetőhelyzet mindkét oldalon, egyet a végén a hazaiaknak be is fújt a játékvezető, melyet Péntek gólra váltott, ezzel az UFC Nagykanizsa második tavaszi szezonbeli meccsét is megnyerte.

Gólszerzők: Orbán A., Péntek (11-esből), ill. Gájer P. Jók: Orbán A., Rácz Sz., Péntek, ill. az egész csapat.

Semjénháza-Zalagrár Pókaszepetk 1-3 (1-1)

Semjénháza, 60 néző. Jv.: Bors B.

Semjénháza: Szőke - Kocsis, Kapuvári, Kovács, Mercigány, Kuzma, Orbán, Sifter, Latin, Szollár, Papp (Markek). Edző: Markek István.

Pókaszepetk: Gál - Cseke, Lovrencsics, Kovács, Pethő, Lukács (Szekeres), Toplak G., Toplak B. (Huszár), Horváth, Bertók (Goldfinger), Hemela. Edző: Lepár Attila.

Balszerencsés hazai kezdés után egyenrangú ellenfelek küzdelméből a helyzeteit jobban értékesítő vendégek győzelme teljesen megérdemelt.

Gólszerzők: Sifter, ill. Toplak B., Lovrencsics, Horváth. Jók: Kuzma, Sifter, Kapuvári, ill. Toplak B., Horváth. U19: Semjénháza-Pókaszepetk 1-5.

Letenye-Femat Csesztreg 1-5 (1-4)

Letenye, 100 néző. Jv.: Vizi I.

Letenye: Gyulai - Kovács K., Sánta, Kiss Á., Kiss M., Balazsin, Őri, Leon, Zsohár (Varga J.), Horváth M., Turi (Kovács Á.). Edző: Kiss István.

Csesztreg: Fábián (Kiss Be.) - Horváth R., Elek, Bene, Kancsal, Pál, Nagy N., Nemsics, Horváth M. (Kasza), Nagy R. (Szalai), Kiss Ba. Edző: Fentős Pál.

Gyors szabadrúgásgóllal vezetést szerzett a vendégcsapat, amelynek előnye a 25. percben már négygólos volt. Fél óra elteltével szépítettek a hazaiak. Szünet után jól tartotta magát a Letenye. A végeredményt a 88. percben Nagy Norbert szabadrúgása állította be. A listavezető biztosan győzött.

Gólszerzők: Őri, ill. Nagy N. (3), Kiss Ba. (2). Jók: Kiss Á., Horváth M., ill. Nagy N., Kiss Ba., Pál, Nemsics. U19: Letenye-Csesztreg 0-4.

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák-Gellénháza 3-2 (1-1)

Kiskanizsa, 100 néző. Jv.: Dencs G.

Kiskanizsa: Póka - Ganzer, Mulasics, Csordás, Horváth G., Földesi (Horváth Zs.), Piecs, Ötvös, Dolmányos, Lukács, Kálcsics. Edző: Sneff Ferenc.

Gellénháza: Dóra - Horváth B., Pilisi, Balogh, Pintér, Keszei, Nikitscher (Bagó), Bognár, Szabó B., Horváth L. (Dömötör), Odonics. Játékos-edző: Bencze Péter.

Egyből a vendégek vették át az irányítást, azonban egy gyors kontra a hazaiak vezetését hozta. Továbbra is a vendégek birtokolták többet a labdát, helyzetet is kialakítottak, de ezek kimaradtak. A félidő közepe táján büntetőt lőhettek a vendégek, azonban a hazaiak szükség kapusa, Póka hárítani tudta a lövést. A félidő hajrájában szabadrúgásból egyenlítettek a vendégek, majd az utolsó időszakban két hazai helyzet is kimaradt. Fordulás után nem sokat változott a játék képe, viszont a hazai gyors kontrák veszélyt jelentettek, mégis egy ártalmatlan helyzetből a vendégek szereztek vezetést. A hazaiak nem adták fel, és hősies, lelkes játékkal előbb egyenlítettek, majd a mérkőzés hajrájában a győztes találatot is bevitték a vendégek kapujába. Összességében a nagy lelkesedéssel és helyenként jól is játszó hazaiak győzelme megérdemelt.

Gólszerzők: Földesi, Mulasics, Dolmányos, ill. Szabó B. (2). Jók: Póka, Ötvös, Horváth G., Mulasics, ill. Szabó B. U19: Kiskanizsa-Gellénháza 9-2.

Csács-NSE-Szepetnek 4-1 (2-0)

Nemesapáti, 200 néző. Jv.: Siket L.

Csács-NSE: Kozma - Szegleti (Rédei), Somogyi, Németh P., Sági, Horváth Pé., Lepár, Csongár (Sziráki), Horváth Pa., Mihalecz (Horváth Á.), Lukács L. Edző: Kovács Imre.

Szepetnek: Horváth G. - Rákhely M., Németh G., Grabant J. (Bilák), Fuisz (Horváth J.), Kalinics, Bedő, Koller, Nagy, László R., Cs. Horváth (Szabó B.). Edző: Grabant János.

A 15. percben Mihalecz Péter, Horváth Patrik és Csongár Péter háromszög akciója végén egy szenzációs gól született. Még fel sem ocsúdott a vendégcsapat, Horváth Patrik száguldott el a bal oldalon és védhetetlenül lőtte ki a hosszú sarkot. A szünet után Mihalecz Péter percei következtek. Előbb az 52., majd az 54. percben Horváth Patrik gólpasszait értékesítette rutinosan. A vendégek a hajrában egy szabadrúgást követően szépítettek László Roland góljával. Ezzel a győzelemmel a Csács-NSE fellépett a dobogó harmadik fokára.

Gólszerzők: Mihalecz (2), Csongár, Horváth Pa., ill. László R. Jók: az egész csapat, ill. Horváth G., Nagy, László R. U19: Csács-NSE-Szepetnek 5-2.

Lenti TE Sport 36-Hévíz 3-2 (1-2)

Lenti, 200 néző. Jv.: Kondákor P.

Lenti TE: Balogh B. - Fehér (Sebők), Kozári, Czigány, Sárkány (Hermán), Kondákor, Balog M., Kiss, Horváth I., Horváth D., Völgyi (Farkas). Játékos-edző: Sebők József.

Hévíz: Balogh M. - Herbály, Fisli, Mayer, Rácz, Szi, Czibor, Szántó (Karvalics), Nagy (Keszthelyi), Nedelkó (Karakai), Pálfi. Edző: Lendvai Miklós.

Gólszerzők: Sárkány, Kozári, Balog M., ill. Nagy, Fisli. Jók: Kozári (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Balogh M.

A hévízi Nagy Bendegúz (labdával) a 12. percben még egyenlített, de csapata végül kikapott
Fotó: Katona Tibor

A mérkőzés igazi rangadóhoz méltóan indult: nagy iram, nagy küzdelem. Már a 6. percben a hazaiak egy pontrúgáshoz jutottak és Sárkány Bence 22 méterről a jobb alsó sarokba bombázott. A 12. percben egy kipattanó labdát Nagy Bendegúz kapásból jól eltalált, ami a bal alsó sarokban kötött ki. Tovább gyűrték egymást a csapatok és egy óriási kapushiba után Völgyi Márk 5 méterről a kapusba lőtte a kihagyhatatlant. Ahogy ilyenkor lenni szokott, egy kapu előtti kavarodásból a Hévíz Fisli András révén megszerezte a vezetést. A második játékrészben egy még motiváltabb hazai csapat lépett pályára. Szebbnél szebb támadásokat vezettek és helyzeteket dolgoztak ki, ami két gólban meg is mutatkozott és esélyt sem hagytak a hévízieknek az egyenlítésre. Jó játékvezetés mellett összességében a Lenti akaratban, taktikailag megérdemelten győzte le a jó erőkből álló Hévízt. A hazai csapat köszöni szurkolóinak a folyamatos biztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!