Sport

2016.04.03. 18:22

Megyei I.: A Semjénháza csapata az utolsó tíz percben pontot ajándékozott a Letenyének

Zalaegerszeg - A hét végén a 21. fordulót rendezték a megyei labdarúgó I. osztályban. A Csesztreg és a Hévíz is nyerni tudott, így továbbra is két pont a különbség az első két helyezett között.

Bozó Péter

Femat Csesztreg-Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák 3-1 (1-0)

Csesztreg, 100 néző. Jv.: Vizi I.

Csesztreg: Fábián - Kasza, Elek, Molnár, Horváth R., Bene (Pál), Nagy N., Nemsics (Nagy R.), Kiss, Horváth M., Pethő (Kovács). Edző: Fentős Pál.

Kiskanizsa: Munkácsi - Ganzer (Kovács), Csordás, Mulasics, Horváth, Piecs (Somogyi), Ötvös, Kálcsics, Dolmányos (Póka), Földesi, Lukács. Edző: Sneff Ferenc.

A 29. percben Pethő jól lépett ki a védők közül és biztosan lőtt a kapuba, 1-0. A vendégek a közvetkező támadás után csak a kapufát találták el. A szünetet követően Pethő bal oldali beadását Nagy N. értékesítette, majd a kiskanizsai Földesi 2-1-re alakította az eredményt. Ezt követően Kasza szabadrúgása jó helyen találta Pethőt, aki tisztára játszotta magát és beállította a végeredményt. A többet támadó és a győzelmet jobban akaró hazaiak megérdemelten szerezték meg a három pontot.

Gólszerzők: Pethő (2), Nagy N., ill. Földesi.

Jók: Kasza, Elek, Kiss, Horváth M., Pethő, ill. Munkácsi, Horváth.

U19: Csesztreg-Kiskanizsa 8-2.

Hévíz-Szepetnek 2-0 (1-0)

Hévíz, 80 néző. Jv.: Németh I.

Hévíz: Balogh - Herbály, Czibor, Rácz, Nedelkó, Szi-Péter (Mayer), Hetesi, Karvalics (Keszthelyi), Nagy (Horváth), Karakai, Pálfi. Edző: Lendvai Miklós.

Szepetnek: Horváth G. (Horváth Zs.) - Rákhely, Bedő, Németh, Fuisz (Daróczi), Kalinics (Varga), Anger, Kollár, Nagy, László (Bilák), Cs. Horváth. Edző: Grabant János.

A mérkőzésen a hazaiak nem alakítottak ki sok gólhelyzetet, azonban küzdeni tudásuknak köszönhetően megérdemelt győzelmet arattak. Sokkal többet birtokolták a labdát, mint a vendégek, akik csak elvétve jutottak el a hévízi kapu előterébe.

Gólszerző: Pálfi (2).

Jók: Pálfi, Herbály, Nedelkó, Nagy, ill. Kollár, Anger.

Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót-Olajmunkás Gellénháza 3-5 (1-1)

Zalaszentgrót, 120 néző. Jv.: Hegedüs M.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Csarmasz, Gájer F., Fodor, Horváth B., Gájer P., Tóth R., Németh A. (Tóth D.), Kónya, Ferenczi, Liegler (Vasas). Edző: Szarka Péter.

Gellénháza: Dóra - Bagó (Turi), Balogh A., Horváth B., Pilisi, Keszei, Bognár, Bencze (Nikitscher), Szabó B. (Szép), Horváth L. (Geráth), Odonics. Játékos-edző: Bencze Péter.

Küzdeni tudásból remekül vizsgázott mind a két csapat. A hazaiak háromszor is vezettek a mérkőzésen, de a második félidő közepén a Gellénháza Horváth László két gyors góljával fordított és elvitte a három pontot Zalaszentgrótról.

Gólszerzők: Németh A. (2), Horváth B. (öngól), ill. Horváth L. (3), Odonics, Horváth B.

Jók: az egész csapat, ill. mindenki.

U19: Zalaszent-grót-Gellénháza 2-7.

Lets Do It Technoroll Teskánd-Csács-NSE 0-5 (0-1)

Teskánd, 40 néző. Jv.: Bors B.

Teskánd: Vas (Horváth) - Major, Magyar, Zsuppán, Szabó Cs., Hadrik, Terbe (Vizsy), Standi (Sopronyi), Szabó T., Németh (Gángó), Luki (Millei). Edző: Mándli Péter.

Csács-NSE: Kozma - Sági, Horváth Pé., Lepár, Lukács, Mihalecz, Szegleti (Csongár), Horváth Á. (Valkóczi), Bakos (Sziráki), Csik, Somogyi. Edző: Kovács Imre.

Az első félidőben a korán bekapott gól után kiegyenlített játék folyt a pályán. A második játékrészben aztán egy váratlan vendéggól után az elfáradó és hitehagyott hazaiak sorsa megpecsételődött.

Gólszerzők: Mihalecz (2), Horváth Á. (2), Somogyi.

Jók: Major, Magyar, ill. Lepár, Somogyi, Mihalecz.

U19: Teskánd-Csács-NSE 3-1.

A semjénházai Sifter Ádám (kékben) veszi át a labdát Kovács Krisztián mellett a Semjénháza–Letenye (3–3) bajnoki találkozón. Fotós: Szakony Attila

Semjénháza-Letenye 3-3 (1-1)

Semjénháza, 100 néző. Jv.: Varga P.

Semjénháza: Szőke - Papp (Kocsis), Szollár, Kapuvári, Szép, Nagy M. (Markek), Orbán, Sifter, Kovács, Latin, Nagy G. (Kaczeus). Edző: Markek István.

Letenye: Gyulai - Móricz (Varga J.), Kiss Á., Kovács Á. (Proszenyák), Varga B., Horváth M., Turi (Sánta), Markos, Őri, Kovács K., Pap (Zsohár). Edző: Kiss István.

A hazai csapat az utolsó tíz percben engedte ki a kezéből a már megnyert mérkőzést és egy pontot ajándékozott a vendégeknek.

Gólszerzők: Nagy G. (2), Sifter, ill. Markos (2), Turi.

Jók: Nagy G., Szollár, ill. Markos, Horváth M.

U19: Semjénháza-Letenye 2-5.

Zalagrár Pókaszepetk-Lenti TE Sport 36 1-2 (0-0)

Pókaszepetk, 200 néző. Jv.: Dencs G.

Pókaszepetk: Gál - Huszár (Cseke), Toplak B. (Viola), Lovrencsics, Száraz, Kovács M. (Csécs), Lukács, Toplak G. (Pintyőke), Horváth A., Bertók (Pethő), Hemela (Büki). Edző: Lepár Attila.

Lenti TE: Balogh B. - Fehér (Sebők), Czigány, Kondákor, Sárkány, Kiss (Farkas), Hermán, Balog M. (Balogh R.), Horváth I., Horváth D., Völgyi (Horváth Sz.). Játékos-edző: Sebők József.

A Lenti elhozta a három pontot, azonban a pókaszepetkiek nagyon sok játékvezetői ítéletet vitattak. A mérkőzésről kapott tudósítás szerint a vendéggólokban játékvezetői tévedések is közrejátszottak. A későbbiekben az érintettek véleményére is kíváncsiak leszünk visszapillantó írásunkban.

Gólszerzők: Horváth A., ill. Sebők (2).

Jók: az egész csapat, ill. Sebők.

Kiállítva: Horváth A. (91., Pókaszepetk), Toplak G. (95., Pókaszepetk).

U19: Pókaszepetk-Lenti TE 0-3.

A mérkőzésen három gólt szerző Péntek Adrián (jobbra) fut versenyt a zalalövői védővel. Fotós: Szakony Attila

Nagykanizsa-Szerszámsziget-Zalalövői TK 4-0 (2-0)

Nagykanizsa, 150 néző. Jv.: Kocsondi.

Nagykanizsa: Osbáth - Schuller (Kotnyek I.), Papp T., Boros, Hóbor, Szakmeiszter J. (Gyepes), Zsirai A. (Pál M.), Rácz Sz. (Völgyi D.), Horváth B., Bene (Novák L.), Péntek. Edző: Gombos Zsolt.

Zalalövő: Molnár I. - Szőke K., Kellner, Csáki J., Cseresznyés B. (Kisharmadás), Tóth B., Nagy D., Mavolo, Kaszás, Tóth Á. (Darabos), Kiss B. Edző: Ostrom János.

Gólszerzők: Péntek (3), Szakmeiszter J. Jók: Péntek (a mezőny legjobbja) és az egész hazai csapat, ill. Kaszás.

A kanizsai együttes gyorsan elrontotta annak a százötven embernek a szórakozását (már persze ha éles csatára számítottak), akik úgy gondolták, a forduló (egyik) rangadóját a helyszínen tekintik meg. Ugyanakkor a nagy többség ezt aligha bánta, hiszen a 15. percben már 2-0-ra vezetett a Nagykanizsa. Előbb Péntek Adrián átadását váltotta gólra a sérülését követően hosszú idő után ismét kezdő Szakmeiszter János, majd a Szlovéniából hazatért támadó nagy gólját követően a találkozó csordogálhatott tovább a maga kissé talán egysíkú medrében. A vendégek megfizették annak az árát, hogy a kezdéskor bealudtak, illetve hogy nagyon mélyen védekezve magukra húzták ellenfelüket. Kérdés, miként alakulhatott volna a meccs a későbbiekben, ha egy-két esetnél más játékvezetői döntés születik, mindenesetre a már említett Péntek a továbbiakban újabb két találattal bejelentkezett a megye gólkirályi címéért - már tizenegynél jár -, a Kanizsa pedig öles léptekkel haladva veheti célba a dobogót.

A 21. játéknapon Csesztregről Kopecskó János, Hévízről Hegyi Péter, Zalaszentgrótról Szarka Péter, Nagykanizsáról Kühne László, Pókaszepetkről Németh Csaba, Teskándról Fábián István, Semjénházáról Kárpáti István tudósított lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!