Sport

2016.10.16. 17:35

Megyei I.: A Teskánd bravúrja Szepetneken

Zalaegerszeg - A harmadához érkezett a megyei labdarúgó I. osztály küzdelemsorozata, a 10. fordulót rendezték meg a hét végén.

Zalai Hírlap

Femat Csesztreg-Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót 5-4 (2-2)
Csesztreg, 100 néző. Jv.: Hegedüs M.
Csesztreg: Fábián - Elek, Kancsal, Nagy R. (Vasas), Horváth R., Szekeres, Nagy N., Kiss Ba. (Magai), Pethő, Nagy M., Nemsics (Molnár). Edző: Fentős Pál.
Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Csarmasz, Gájer F., Csik (Sümegi), Gulyás, Vastag, Horváth, Németh A., Bonyhárd, Gájer P., Tóth D. Edző: Szarka Péter.

Az 5. percben Horváth R. a 16-oson belül szabálytalanul szerelte a vendégek csatárát, a megítélt büntetőt Németh A. értékesítette, 0-1. A 9. percben egyenlítettek a hazaiak: Nagy N. passzából Nagy M. lőtt a kapuba. A 30. percben meg is szerezte a vezetést a Csesztreg, egy kapu előtti kavarodás után Szekeres talált a hálóba. Nem telt bele öt perc, amikor Sümegi egyenlített, 2-2. A második félidőben Magai lövése után ismét a hazaiaknál volt az előny, majd Pethő volt kétszer is eredményes, a két találat között a zalaszentgróti Horváth B. szabadrúgásból szerzett gólt. A hajrában aztán Tóth D. állította be az 5-4-es végeredményt. Mindkét csapat támadó felfogásban játszott, gólgazdag mérkőzésen a helyzeteiket jobban kihasználó hazaiak megérdemelten nyertek.

Gólszerzők: Pethő (2), Nagy M., Magai, ill. Németh (11-esből), Sümegi, Horváth, Tóth D. Jók: Elek, Pethő, Magai, Nagy M., ill. az egész csapat. U19: Csesztreg-Zalaszentgrót 3-0.

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák-Kaposi International Transport Csács-NSE 1-4 (0-1)
Kiskanizsa, 100 néző. Jv.: Lancz Zs.
Kiskanizsa: Munkácsi - Horváth (Gerencsér), Csordás, Mulasics, Ganzer (Beck), Pál (Kálcsics), Ötvös, Piecs, Dolmányos, Szabó, Lukács. Edző: Sneff Ferenc.
Csács-NSE: Kozma - Sági, Horváth Pé., Éder, Csik, Bandics (Rédei), Horváth A. (Kiss), Csongár (Somogyi), Lepár, Mihalecz, Horváth Pa. Edző: Kovács Imre.

A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, és rövid időn belül egy kapura lőtt labda az egyik hazai védő lábát érintve szerencsétlenül jutott a hazai kapuba, ezzel jutottak vezetéshez a vendégek. A félidő hátralévő részében kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét oldalon akadtak lehetőségek a gólszerzésre, de inkább a vendégek hagyták ki a nagyobb ziccereket. Szünet után jött a kiskanizsai koreográfia , már az első öt percben a hazaiak hálójába került a labda. A gól után feljött a hazai társaság, többnyire a Kiskanizsa birtokolta a labdát, azonban a szépítés nem sikerült, sőt egy gyors kontrával növelte előnyét a vendégcsapat. A hazai szépítést követően egy újabb vendégtalálat állította be a végeredményt.

Gólszerzők: Piecs, ill. Mihalecz (2), Csongár, Horváth Pa. Jók: Csordás, Szabó, ill. Éder, Csongár, Horváth Pa. U19: Kiskanizsa-Csács-NSE 4-2.

Semjénháza-Nagykanizsa 2-2 (1-2)
Semjénháza, 150 néző. Jv.: Major Zs.
Semjénháza: Szakmeiszter - Nagy M., Szollár, Kapuvári, Horváth M. (Varga Á.), Kocsis, Latin, Orbán (Papp), Kuzma (Preksen), Kovács P., Nagy G. Edző: Markek István.
Nagykanizsa: Szabó - Péter, Papp, Csáki, Hóbor, Rácz (Kulcsár), Újvári, Kisharmadás (Zsirai), Kiss, Nagy (Orbán), Szalai. Edző: Gombos Zsolt.

A 4. percben az elalvó hazai védők között a vendégek megszerezték a vezetést, majd a 30. percben egy szerencsés góllal 0-2-re alakult az állás. A 40. percben a hazai csapat sakk-matt helyzetben szerzett gólt. A 46. percben formás hazai támadás végén egyenlített a hazai csapat. A Semjénháza megérdemelten tartotta otthon az egy pontot, amit 0-2-ről bravúros teljesítménnyel alakított ki.

Gólszerzők: Kovács P., Latin, ill. Szalai, Hóbor. Jók: Kocsis, Kuzma, Nagy M., Kovács, ill. Szalai, Újvári, Rácz.

Szerszámsziget-Zalalövő-Flexibil-Top Zalakomár 1-0 (0-0)
Zalalövő, 100 néző. Jv.: Papp Á.
Zalalövő: Dóra - Szőke, Kellner, Tóth B., Altinger, Cseresznyés, Zsoldos (Németh A.), Nagy D., Horváth B. (ifj. Kövesi J.), Mavolo (Szabó G.), Tóth Á. (Darabos). Edző: Vörös István.
Zalakomár: Tóth-Pajor M. - Horváth Zs., Baranyai, Szelei (Tóth-Pajor Sz.), Fábián, Fenusz (Horváth T.), Bagó, Tarnóczai, Horváth J. (Horváth I.), Madarász, Földesi. Edző: Mutter Attila.

Bátran kezdtek a vendégek, amivel meglepték a hazaiakat. Madarász előbb ziccerben Dóra kapusba lőtt, majd a félidő végén a jobb kapufa tövét találta el. Szünet után aktívabb lett a ZTK, kisebb helyzeteket alakított ki, míg a vendégek kontrákra alapoztak. Az 55. percben a kilépő Nagy Dánielt buktatták a 16-oson belül, de a játékvezető neki mutatta fel a sárga lapot. A 64. percben ismét ő tört be a büntetőterületre, amikor szabálytalanul szerelték. A megítélt büntetőt Darabos értékesítette. A keresetlen szavakkal reklamáló Földesit a játékvezető kiállította. A végén még Darabos lőhetett volna gólokat, de ígéretes helyzetben hibázott.

Gólszerző: Darabos (11-esből). Jók: Dóra, ill. Madarász. Kiállítva: Földesi (64., Zalakomár). U19: Zalalövő-Zalakomár 2-2.

Türje-Zalagrár Pókaszepetk 2-3 (2-1)
Türje, 150 néző. Jv.: Lakics P.
Türje: Pattogó - Vasas G., Kovács (Szép), Vasas N., Koczka (Szeiler), Tamás (Egyed), Vasas R., Nagy I. (Szabatin), Nagy T., Sági, Kerkai. Edző: Guitprecht László.
Pókaszepetk: Lepár - Lukács, Pethő, Büki, Szekeres (Huszár), Kovács, Csécs (Hemela), Horváth, Bertók, Bognár (Molnár), Száraz. Edző: Lepár Attila.

A szomszédvári rangadó nagy küzdelmet hozott. A vendégcsapat a helyzeteit nagyobb százalékban értékesítette, így szerencsés győzelmet aratott.

Gólszerzők: Tamás, Vasas G., ill. Horváth, Hemela, Kovács. Jók: Vasas N., Vasas R., ill. Büki, Lukács, Horváth, Száraz. Kiállítva: Nagy T. (88., Türje), Egyed (92., Türje). U19: Türje-Pókaszepetk 1-3.

Szepetnek-Lets Do It Technoroll Teskánd 0-2 (0-1)
Szepetnek, 80 néző. Jv.: Siket L.
Szepetnek: Horváth G. - Bedő (Szabó), Anger, Völgyi, Szép (Balázs), Szőke Á., Nagy, Kollár, Karakai, László (Petánovics), Cs. Horváth G. Játékos-edző: Cs. Horváth Gábor.
Teskánd: Osbáth - Gulyás, Sziráki, Magyar, Szabó (Vizsy), Horváth, Luki, Hadrik (Standi), Major, Pergel (Gángó), Zsuppán. Edző: Mándli Péter.

Az első félidőben a hazai csapat támadólag lépett fel, Karakai nagy helyzetben a keresztlécre lőtt. Majd váratlanul a Teskánd egy kapu előtti kavarodást követően megszerezte a vezetést Hadrik révén. Előnyüket a vendégek szervezett játékkal a félidő végéig megtartották. A második félidőben eseménytelen játék után Pergel szabadrúgásából a megpattanó labda a léc alá vágódott, így a vendégek tovább növelték előnyüket. A hazaiak előtt a mérkőzés hajrájában több helyzet is adódott, de nem tudtak szépíteni, így megérdemelt vendéggyőzelem született.

Gólszerzők: Hadrik, Pergel. Jók: Völgyi, Nagy, ill. Pergel, Horváth, Luki, Sziráki. U19: Szepetnek-Teskánd 2-4.

Lenti TE Sport 36-Olajmunkás Gellénháza 3-0 (2-0)
Lenti, 100 néző. Jv.: Novák R.
Lenti: Balogh B. - Fehér, Kondákor, Czigány (Lovrencsics), Kozári, Horváth (Sárkány), Szabó, Kiss, Balog M., Völgyi, Bogdán (Sebők). Játékos-edző: Sebők József.
Gellénháza: Cseresnyés - Horváth, Pilisi (Balogh B.), Balogh A., Pintér, Dávid, Bognár, Vincze, Szabó, Ferenczi, Odonics. Játékos-edző: Bencze Péter.
Gólszerzők: Balog M., Bogdán, Völgyi. Jók: az egész csapat, ill. senki. U19: Lenti-Gellénháza 8-0.

A forduló rangadója rendkívül mély talajú pályán kezdődött. Amit észre lehetett venni az elejétől fogva, hogy a vendégek kontrákra rendezkedtek be. A hazaiak ettől függetlenül támadólag léptek fel, ami egy-két lehetőséget eredményezett, és a 13. percben egy formás támadás végén Horváth beadását Balog M. a sarokba passzolta. Ezután sem állt le a Lenti, a 28. percben Kissszabadrúgását csak kiütni tudta a vendégek kapusa, végül az érkező Bogdán lőtte a léc alá a labdát. A második félidő más játékot hozott, a Gellénháza hosszú labdákkal próbálkozott, amit a hazaiak jól hárítottak el, de ezekből egy-egy veszélyes helyzet azért kialakult. A végén csereként beállt a rutinos Sebők és a 90. percben nagyszerű labdával ugratta ki Völgyit, aki beállította a 3-0-s végeredményt. Küzdelmes mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született.

 

Lentiből Kosár Lajos, Csesztregről Kopecskó János, Zalalövőről Herczeg Imre, Kiskanizsáról Kápolnás Zoltán, Semjénházáról Kárpáti István, Türjéről Guitprecht László, Szepetnekről Harmat János tudósított lapunknak.

1. Lenti TE 10 7 1 2 34 6 22

2. Csács-NSE 9 7 1 1 32 7 22

3. Nagykanizsa 9 6 1 2 25 8 19

4. Zalalövő 9 6 1 2 14 9 19

5. Csesztreg 9 6 0 3 24 12 18

6. Szepetnek 9 5 1 3 17 13 16

7. Gellénháza 9 4 3 2 16 13 15

8. Semjénháza 10 3 4 3 15 20 13

9. Teskánd 10 3 2 5 11 13 11

10. Kiskanizsa 10 3 2 5 23 26 11

11. Gyenesdiás 9 3 0 6 17 27 9

12. Zalakomár 10 3 0 7 10 22 9

13. Pókaszepetk 9 2 1 6 14 35 7

14. Türje 9 2 0 7 9 35 6

15. Zalaszentgrót 9 1 1 7 12 27 4

Északi-csoport

Nagykapornak-Sármellék 1-2 (0-1), Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti-Helsa Andráshida TE 0-7 (0-1), Zalaszentiván-Rezi Petőfi 3-0 (1-0), Várvölgy-Keszthely Milefa 1-8 (0-5), Páterdomb-Z-Service Zalaszentmihály 4-2 (3-1), Böde-Zalaszentgyörgy 1-1 (1-1), Cserszegtomaj-Police-Ola 1-3 (1-2).

Déli-csoport

Reák-Gép Bak-Gelse Termál 1-3 (1-1), Sava-Borsfa-Borsfa-Sportklub Gutorfölde 0-2 (0-1), ZNet-Telekom Becsehely-Pölöske 2-1-nél félbeszakadt, Felsőrajk-Kerámia Tófej 0-2 (0-2), Lenti TSZ-Miklósfa 3-3 (1-0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!