Sport

2016.12.06. 15:55

Megyei I: értékelnek az edzők - Az őszi szezon után csapataik teljesítményéről kérdeztük a szakembereket

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokság őszi sorozatának zárultával arra kértük az I. osztály szakvezetőit, hogy röviden értékeljék saját csapataik eddigi teljesítményét. Egyúttal arra is kértük őket, hogy állítsák össze az általuk az ősz csapatának tartott legjobb tizenegyet. Ennek a szavazásnak a végeredményét holnapi számunkban közöljük.

Kerkai Attila

1. KAPOSI TRANSPORT CSÁCS-NSE

Kovács Imre: - Csak gratulálni tudok játékosaimnak remek teljesítményükért. Az ősz elejétől a végéig problémát jelentett, hogy meghatározónak számító játékos, illetve játékosok nélkül kellett pályára lépnünk. A legtöbbször azonban így is sikerült megoldani az adott feladatot. Úgy gondolom, maradt bennünk tartalék és ha ezt a tavasz folyamán kihozzuk magunkból, akkor végig versenyben leszünk a bajnoki címért.

2. NAGYKANIZSA

Gombos Zsolt: - A lehető legrosszabbul kezdtünk, az első meccsen kikaptunk Zalalövőn. A folytatás már jobb volt, hatszor nyertünk, aztán újabb porszem került a gépezetbe, de a hajrával ismét elégedettek lehetünk. Az első három hely valamelyikének megszerzése volt a cél, pontegyenlőséggel másodikak vagyunk.

Úgy gondolom, a Nemesapáti és köztünk dől el a bajnoki cím sorsa. A mezőnyben van legalább 6-8 olyan csapat, amelyik bárkire, bármikor veszélyes lehet. Éppen ezért, kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtanunk tavasszal, mint az ősszel. Ellenlábasunknak több extra játékosa van, nálunk viszont a sok munka egységesebb csapatot kovácsolt. Nagy csata lesz.

3. OLAJMUNKÁS SE GELLÉNHÁZA

Bencze Péter: - Az őszi szezont jól kezdtük, hiszen 4-ből 4 bajnoki meccset megnyertünk. Sajnos a tavalyi gólkirályt, Horváth Lászlót elvesztettük sérülés miatt, ami nagyban befolyásolta a játékunkat, ezért módosítanom kellett a játékrendszeren. Sikerült feljutnunk az országos táblára a Magyar Kupában, amire nagyon büszkék vagyunk, hiszen csak egy NB III-as csapattól szenvedtünk vereséget, ami nem szégyen, sőt...

Csak 1-0-ra kaptunk ki. Játékosaim viszont kimerültek, mert egy hónap alatt nyolc tétmeccs volt a lábukban, ami profi csapatok számára is nagyon sok lenne. Sajnos hullámvölgybe kerültünk a 8-9. forduló tájékán, ahol olyan meccseket kellett volna hoznunk, amik jelentősek lettek volna. A végén viszont újra össze tudtuk szedni magunkat, így a dobogó 3. helyén telelünk. Ez számunkra nagy siker, remélem, hogy tavasszal is tudjuk hozni a formánkat, de sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tartani, hiszen a mezőny sűrű.

4. LENTI TE SPORT 36

Sebők József: - Összességében úgy alakultak a dolgok, ahogy a nyáron elterveztük. Voltak bravúros teljesítményeink, a gyenesi vendégeskedésünkre viszont nem vagyunk büszkék. Egy kicsi hiányérzetem van, mert 3-4 pont szerintem hiányzik, de dobogó közelben végeztünk. Ezt a csapatot képesnek tartom arra a tavasszal, hogy éremért játsszon. A klubvezetés a lehetőségekhez mérten gyakran még azon felül is sokat segített, a játékosok előtt pedig le a kalappal, mert többségében a maximumot nyújtották.

5. SZEPETNEK

Cs. Horváth Gábor: - A vezetés által kitűzött célt teljesítette a csapat, pontszámban és helyezésekben is megfeleltünk az elvárásnak. Remekül kezdtünk, aztán hullámvölgybe kerültünk, a hajránk viszont újra jól sikerült. Az eredményeken kívül annak örülök, hogy amikor gödörben voltunk, akkor is megvolt a társaságban a futball iránti kellő alázat és a tartás. A megkezdett út jónak tűnik, ezen szeretnénk továbbmenni. Ahhoz, hogy további sikerekkel büszkélkedhessen településünk együttese, hasonló pozitív hozzáállás kell a játékosoktól és a klubvezetőktől is, mert az ősszel nagyon sokat tettek a sikerért.

6. SZERSZÁMSZIGET-ZALALÖVŐ

Vörös István: - Az őszi szezonból nyolc meccs jutott nekem, Ostrom Jánost váltottam a kispadon. Remek csapatot adott át, s azon dolgozom, hogy még jobbak legyünk. Már elmondhatom, hogy megismertem a gárdát, a teljesítményünkben azonban voltak hullámzások. Az előrejátékban akadt probléma. A játékosállományt meg kell erősíteni, mert mint bebizonyosodott, a sérültek pótlása nem megy zökkenőmentesen.

7. FEMAT-CSESZTREG

Fentős Pál: - Öt éven át négyszer voltunk dobogón, s ilyenkor vagy előre menekülsz, vagy visszaesel. Mindkettőnek több oka lehet, de ezt most pár gondolattal nem lehet kifejteni és nem is szeretném. Ebben a csapatban több van és több is lesz.

8. LET S DO IT TECHNOROLL TESKÁND

Pergel Attila: - Az őszi szezonra az 1-8. helyet tűztük ki célul, amit a 8. hely megszerzésével elértünk. Hat új játékossal megerősítettük a keretünket, ettől függetlenül a szezont rosszul kezdtük, de később ezt sikerült javítanunk és több bravúros győzelemmel elkezdtük a pontgyártást. A csapat a kapott gólok számában jól teljesített, viszont a jövőben a gólhelyzetek kialakításában és értékesítésében kell javulnunk.

9. SEMJÉNHÁZA

Markek István: - Kapusposzton mind a két kapus, akit most igazoltunk, nagy erősségei lettek a csapatunknak, valamint sikerült a nyáron megszereznünk Nagy Gergőt, aki a góljai számával bizonyítja, hogy jó döntés volt. Elsődlegesen az előrelépésünknek ez volt az egyik, ha nem a legfőbb oka, mert a múlt szezonban kapusposzton nem álltunk túl jól. Ráéreztünk erre az öt középpályással való játékhoz, ami nyilvánvalóan defenzívebb lett, de nyilván ezt a keretünkhöz képest alakítottuk. Ami pozitívum volt, hogy a csapat tíz mérkőzésen keresztül megőrizte veretlenségét, igaz, hogy sok volt benne a döntetlen. Külön emeli ennek a sorozatnak az értékét, hogy ezzel a szűkös kerettel - többnyire 12-13 fővel - tudtam végigjátszani a szezont, s hála az égnek a sérülések meg a kiállítások, sárga lapok elkerültek minket.

Véleményem szerint több lehetett volna bennünk. Mindenképp posztra szeretnénk igazolni, s olyan játékost, aki ott tud lenni az edzéseken is. Három főben gondolkodunk, de legfőképp azokat a posztokat akarom megerősíteni, ahol még gyengébbek vagyunk. A középmezőnyt szeretnénk megtartani. Ősszel kilenc idegenbeli mérkőzésünk volt a hat hazai mellett, ami tavaszra megfordul, így a győzelmek száma még növekedhet. Továbbra is ugyanaz a célunk, hogy jó erős középcsapat legyünk, valamint igyekszünk megtartani a hazai veretlenségünket.

10. TISZA-ÉP SIPOS PÉKSÉG

ZALASZENTGRÓT

Szarka Péter: - Zalaszentgróton ismét nehezen indult a szezon, a bajnokság kezdetére állt össze a keret. Az első fordulótól eltekintve az eredmények ennek megfelelően el is maradtak. Munkahelyi és iskolai elfoglaltság miatt alacsony volt az edzések látogatottsága, aztán a lenti és a csesztregi mérkőzésen már jól játszott a csapat, de pontokban még nem mutatkozott meg. Az utolsó öt fordulóban gyűjtöttük be azokat a pontokat, ami a jelenlegi 10. helyet eredményezte. Úgy érzem, a csapat ennél többre hivatott, reméljük tavasszal előbbre tudunk lépni.

11. ZALAGRÁR

PÓKASZEPETK

Lepár Attila: - A 8-12. helyet céloztuk meg a bajnokság kezdetekor. Végül is tizenegyedikek lettünk, ami a célkitűzésben bent van. A legnagyobb problémám, hogy nagyarányú vereségeket szenvedtünk egy-két találkozón, s 3-4 ponttal többre számítottam. Ezen javítani kell. Különböző okok miatt lett ilyen gyenge az őszi teljesítmény, ezen tavasszal mindenképp szeretnénk javítani.

12. HORVÁTH-MÉH KISKANIZSAI SÁSKÁK

Sneff Ferenc: - Tulajdonképpen hoztuk azon formánkat, melyet a korábbi idényekben is szoktunk. Amely meccseket inkább hoznunk kellett volna, azokon nem ment annyira, míg az ellenkező előjelűeken többször is remekeltünk. Az is igaz, hogy talán még soha ennyire nem voltunk eredményesek elöl, ugyanakkor sok gólt is kaptunk. Kicsit jobban odafigyelve akár 18 pontunk is lehetne, s ennek megszerzésére lett is volna esélyünk, hiszen önmagunkhoz mérten ezúttal sok gólt szereztünk. Szeretnénk a továbbiakban a szokásos betegségünkön felülemelkedni, vagyis azokat a meccseket, melyek igazán fontosak számunkra és amelyeken esélyünk is van, azokat hoznánk.

13. GYENESDIÁS

KINIZSI

Hajba Géza: - Újoncként a biztos bennmaradást tűztük ki célul, s egyelőre az ősz végére alattunk húzták meg a vonalat. Nehéz idényen vagyunk túl, hiszen meghatározó játékosaink, Sipos Zsolt, Pandúr Tamás, Czafit Zsolt is sérültek voltak. Összességében mégis azt mondom, hogy jobb pozícióban kellene lennünk, aminek az okát elsősorban a nem megfelelő mértékű edzéslátogatottságban látom, s erre vezetném vissza azt is, hogy sok gólt kaptunk pontrúgásból. Tavaszra erősítenünk kell, vannak elképzeléseink, remélem, ezek realizálódnak, hiszen a nyáron igazolt fiatal játékosainknak még fejlődniük kell, szokniuk kell a felnőtt futball közegét. Célunk továbbra is a biztos bennmaradás kiharcolása.

14. FLEXIBIL-TOP

ZALAKOMÁR

Mutter Attila: - Az őszt a csapat számára ketté venném. Volt egy év eleji jó kupaszereplésünk, amiben sikerült feljutnunk a főtáblára, ahol sikerült Zalakomárba hozni egy NB I-es csapatot a Gyirmót révén. A bajnokságban viszont ezt a teljesítményt már nem sikerült megismételni. A lehetőségeinket megpróbáltuk kiaknázni és úgy megerősíteni a keretet, hogy újoncként sikerüljön elérnünk a kitűzött 10. helyet, ám messze a várakozás alatt teljesítettünk.

Ennek talán a legfőbb oka, hogy a támadó szekciónk sokszor gólképtelen volt, többször olyan mérkőzést veszítettünk el, vagy pont nélkül maradtunk, amikor az ellenfél jobb helyzetkihasználása döntött. A legjobb teljesítményt Tóth-Pajor Mátyás nyújtotta a kapuban. A jövőre nézve úgy gondolom, hogy a csapatban ennél a helyezésnél több van. Remélhetőleg egy jó felkészülést követően előbbre tudunk lépni és azok a játékosok, akik eddig vezéregyéniségek voltak az elmúlt időszakban a csapatnak, megtalálják önmagukat, és akkor sikeresebb tavasz elé néz Zalakomár labdarúgása.

15. TÜRJE

Guitprecht László: - A csapat őszi teljesítménye csalódást okozott, s nem tudtunk felnőni a megyei I. osztály szintjéhez. Az edzések mennyisége, látogatottsága sem volt ehhez megfelelő. A tavaszi szezonra mindenképpen szeretnénk fejlődni mentalitásban, harcosságban, s talán ez az előrelépést is segítheti a bajnokságban.

Az összeállítást készítette: Bóbics László, Bozó Péter, Horváth Krisztina, Kerkai Attila, Kühne László.

Péter Péter, a Nagykanizsa játékosa tüzel kapura a Csács elleni rangadón. Nagy valószínűséggel e két csapat harcol majd a bajnoki címért
Fotó: Szakony Attila

1. Csács-NSE 14 11 1 2 49 - 10 34

2. Nagykanizsa 14 11 1 2 45 - 11 34

3. Gellénháza 14 8 3 3 30 - 18 27

4. Lenti TE 14 8 2 4 38 - 12 26

5. Szepetnek 14 8 1 5 25 - 19 25

6. Zalalövő 14 7 1 6 19 - 21 22

7. Csesztreg 14 7 0 7 35 - 25 21

8. Teskánd 14 6 2 6 18 - 16 20

9. Semjénháza 14 4 6 4 22 - 28 18

10. Zalaszentgrót 14 5 1 8 29 - 35 16

11. Pókaszepetk 14 5 1 8 22 - 45 16

12. Kiskanizsa 14 4 2 8 29 - 39 14

13. Gyenesdiás 14 4 1 9 24 - 39 12

14. Zalakomár 14 3 1 10 13 - 29 10

15. Türje 14 2 1 11 12 - 63 7

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!