Sport

2016.12.07. 19:15

Megyei I. osztály: az ősz csapata

Zalaegerszeg - Ahogy ígértük, megszavaztattuk a labdarúgó megyei I. osztályban dolgozó edzőket, s az ő voksaik alapján állítottuk össze az ősz csapatát.

Az összegyűjtött szavazatokból kitűnik, hogy kapusposzton nem voltak annyira egységesek a szakvezetők, összesen öt játékos kapott jelölést, közülük Kozma Imre (Csács-NSE) 7 szavazattal került be az ősz csapatába, de Tóth Zsolt (Zalaszentgrót) is négy voksot kapott.

A védelemben egyértelmű volt Hóbor Gergő (Nagykanizsa) fölénye, a 15 vezetőedző közül 12-en is a csapatba választották, mellette Csáki József (Nagykanizsa), Keszei Péter (Gellénháza) és Kozári Gábor (Lenti TE) kapott 5-5 szavazatot. A csapatba kerülésért itt nagy volt a harc, hiszen hárman - Horváth Balázs (Gellénháza), Éder Tamás (Csács-NSE), Paolo Mavolo (Zalalövő) - csupán egyetlen jelöléssel maradtak le.

A középpályán volt a legnagyobb szórás a jelölések között, ugyanis a leadott 45 szavazaton 21 játékos osztozott. Közülük Nagy Norbert (Csesztreg) 8, míg Csongár Péter (Csács-NSE) 6 vokssal került be az ősz legjobb csapatába. A harmadik helyért ketten is versenyeztek, a nagykanizsai Rácz Szabolcs és a Lenti TE játékosa, Horváth Milán egyaránt 5-5 szavazatot kapott. Köztük, ahogy tavaly ősszel is, a több lőtt gól döntött, ezt az összevetést a kanizsai támadó nyerte 3-2-re.

A támadó szekciót egyértelműen az őszi első Csács-NSE uralta, hiszen két játékosuk is magas szavazatszámmal került be az álomcsapatba . A góllövőlistát 16 találattal vezető Mihalecz Pétert egyetlen kivételtől eltekintve mindenki a legjobb 11-be választotta, míg Horváth Patrik 11 voksot kapott a lehetséges 15-ből. Mellettük a Lenti TE támadójáról, Völgyi Márkról hat szakvezető gondolta úgy, hogy helye van az ősz csapatában. A semjénházai Nagy Gergő sem lehet csalódott, bár az ő esetében az öt voks ezúttal nem volt elég a legjobb háromba kerüléshez.

Ahogy tavaly, úgy idén is 51 játékos kapott jelölést, azonban a jelölések száma ezúttal 165 volt. A 2015/2016-os szezon őszi csapatából ketten idén is bekerültek, mindketten a középpályára: a csesztregi Nagy Norbert és a Csács-NSE játékosa, Csongár Péter szerepelt tavaly is az őszi legjobbak között.

Ami az abszolút sorrendet illeti, a legtöbb szavazatot Mihalecz Péter (Csács-NSE) kapta, összesen 14-et. Közvetlenül utána Hóbor Gergő (Nagykanizsa) következik 12 jelöléssel, de mögötte csupán egy szavazattal maradt le Horváth Patrik (Csács-NSE), aki 11 voksig jutott.

Őt követi a Csesztreg középpályása, Nagy Norbert 8 jelöléssel, majd Csongár Péter (Csács-NSE) következik 7 szavazattal, aztán Völgyi Márk (Lenti TE) 6, míg Rácz Szabolcs (Nagykanizsa), Csáki József (Nagykanizsa), Nagy Gergő (Semjénháza), Keszei Péter (Gellénháza), Kozári Gábor (Lenti TE), Horváth Milán (Lenti TE) 5-5 voksig jutott. Horváth Balázs (Gellénháza), Horváth András (Csács-NSE), Paolo Mavolo (Zalalövő) és Éder Tamás (Csács-NSE) 4-4 vezetőedzőnél szerepelt az őszi álomcsapatban .

Ekképpen tehát az ősz csapata így fest:

Kozma Imre (Csács-NSE) - Csáki József (Nagykanizsa), Keszei Péter (Gellénháza), Kozári Gábor (Lenti TE), Hóbor Gergő (Nagykanizsa) - Rácz Szabolcs (Nagykanizsa), Nagy Norbert (Csesztreg), Csongár Péter (Csács-NSE) - Völgyi Márk (Lenti TE), Mihalecz Péter (Csács-NSE), Horváth Patrik (Csács-NSE).

Összességében tehát az őszi első Kaposi International Transport Csács-NSE együtteséből négy játékos tagja az ősz csapatának, a második helyezett Nagykanizsa gárdája három játékost delegált ebbe a társaságba. A Lenti TE két labdarúgójával szerepel az álomcsapatban, a Gellénháza és a Femat-Csesztreg pedig egy-egy játékossal.

A mezőny most téli pihenőjét tölti, azonban a megyei bajnokságban szereplő játékosokkal a futballt kedvelők a hamarosan kezdődő teremtornákon is biztosan találkozhatnak majd. Továbbá, az MLSZ Zala megyei Igazgatósága által kiírt Téli Műfüves bajnokságban is, hiszen a benevezett csapatok január második hetében kezdik meg küzdelmeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!