Sport

2016.05.19. 16:45

Megyei kupa: Csács- Zalakomár döntő lesz

Zalaegerszeg - A labdarúgó Zala Megyei Kupa döntőjébe a Csács-NSE és a Flexibil-Top Zalakomár csapata jutott be. A finálét a tervek szerint június elsején a ZTE Arénában rendezik.

Kerkai Attila

A Zala Megyei Kupa elődöntőjében a Csács-NSE hazai pályán győzött a Nagykanizsa ellen, míg a II. osztályú Zalakormár 1-1-es döntetlent játszott a Femat-Csesztreggel, ám ez az eredmény az alacsonyabb osztályú csapatnak, vagyis a komáriaknak kedvezett.

Az utóbbi évek gyakorlatának megfelelően a megyei kupafinálét a ZTE Arénában rendezik meg, melynek időpontja június elseje. Viszont, tudtuk meg, az idén nem rendezik meg a bronzmérkőzést.

- A két vesztes csapat kérése volt mindez, ezért nem lesz bronzcsata - beszélt a részletekről Józsi György, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának vezetője. - Azt is el kell mondani, hogy az MLSZ elnökségének döntése értelmében átszervezik az MK főtáblájának küzdelmeit, így a mostani sorozatból nem jut fel senki a megyei küzdelmekből. Ám, hogy ne legyen tét nélküli a zalai döntő, a megyei igazgatóság és a ZMLSZ társadalmi elnökségének javaslatára a győztes 250 ezer, a vesztes 150 ezer, míg a játék nélkül két harmadik helyezett csapat 50-50 ezer forinttal gazdagodik.

Madarász Zoltán, a Zalakomár játékosa góljával egyben a döntőbe is lőtte együttesét. Fotó: Szakony Attila

Csács-NSE-Nagykanizsa 1-0 (0-0)

Nemesapáti, 100 néző. Jv.: Németh I.

Csács-NSE: Kozma - Szegleti, Éder, Horváth Pé., Csik, Bakos, Csongár (Nyári), Lepár, Sági (Rédei), Horváth Pa. (Horváth Á.), Mihalecz (Sziráki). Edző: Kovács Imre.

Nagykanizsa: Osbáth - Kotnyek, Papp, Schuller, Hóbor, Völgyi (Rácz), Orbán, Zsirai, Szakmeiszter (Berta), Novák (Boros), Szalai (Losonczi). Edző: Gombos Zsolt.

Két motivált csapat küzdelméből a hazai csapat került ki győztesen, visszavágva a pár hete bajnoki mérkőzésen elszenvedett vereségért. Annak ellenére, hogy a Csács-NSE több gólhelyzetet kihagyva nagyobb arányban is győzhetett volna, a mérkőzést mégis csak a 60. percben megítélt 11-es értékesítésével döntötte el, amit a rutinos Mihalecz magabiztosan lőtt a kapuba, 1-0. A Csács-NSE 2014 után, 2016-ban is a megyei kupa döntőjének résztvevője.

Gólszerző: Mihalecz.

Flexibil-Top Zalakomár- Femat Csesztreg 1-1 (0-0)

Zalakomár, 150 néző. Jv. Kondákor P.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. - Tóth-Pajor Sz., Horváth I., Horváth T., Baranyai, Tarnóczai G., Horváth J., Szelei, Fenusz, Szefcsik, Madarász. Edző: Mutter Attila.

Csesztreg: Fábián - Kasza, Elek, Nemsics, Horváth R., Nagy R., Nagy N., Bene, Pethő, Kiss Ba., Horváth M. Edző: Fentős Pál.

A találkozót nagy iram és paprikás hangulat jellemezte, az első félidőben sok helyzetet láthattak a nézők mindkét oldalon. A második játékrészben kijött a Csesztreg tudásbeli különbsége, amelyet a hazaiak sok futással és harcossággal próbáltak ellensúlyozni. A vendégek nagy nyomása egy szerencsés góllá érett, amit Madarász remek szabadrúgásgóllal egalizált. A végén a hazaiak még meccslabdát hibáztak. A Zalakomár először jutott be a megyei Magyar Kupa fináléjába.

Gólszerzők: Madarász, ill. Elek.

Kiállítva: Kasza, Nemsics (94. p., mindkettő Csesztreg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!