Sport

2016.10.14. 18:40

Merni kell futballozni - A ZTE FC Sopronban szeretne visszatérni a régi útra

Zalaegerszeg - A bajnoki szünetet követően folytatódik a labdarúgó NB II sorozata is. A 13. forduló következik, s hogy mindez szerencsét hoz-e a ZTE FC számára, az vasárnap Sopronban derül ki, ahol 17.00 órától lép pályára Csató Sándor együttese.

Kerkai Attila

A helyzet a bajnoki szünetben sem változott, vagyis a húszcsapatos másodosztályú mezőny rendkívül szoros, így a továbbiakban is nagy jelentősége lesz minden pontnak. A ZTE FC vereséget szenvedett legutóbb, ráadásul hazai pályán, amikor a Kisvárda nyert ellene 3-0-ra. Már akkor nyilatkozta Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője, hogy rendbe kell tenni a védekezésüket, s most, hogy az újabb mérkőzésre készülve kerestük, ismét kitért erre.

A Zetés Szakály Attila szabadrúgásával szemben állja a sarat a kisvárdai vendégek sorfala
Fotó: Pezzetta Umberto

- A legutóbbi három mérkőzésen hét gólt kapott a csapat, úgyhogy a bajnoki szünetben átbeszéltük és próbáltunk is javítani hibáinkon - mondta a szakvezető, aki nem említette, de azért tegyük hozzá: a kapott hét gól ellenére is pozitív mérleggel jött ki a ZTE ebből a hárommeccses sorozatból. - A védekezést tehát igyekeztünk stabilabbá tenni, és próbáltunk szép csendben dolgozni. Ezen a héten viszont egy betegséghullám zavarta meg a munkát, többen kihagytak edzéseket, és sajnos úgy néz ki, hogy Króner nem is épül fel vasárnapig. Rajta kívül Végh Gábor is kényszerpihenőn van, akinek a Kisvárda ellen fordult alá a bokája, s mint később kiderült, szakadtak a szalagjai is, úgyhogy rá három-négy hét pihenő vár.

Ami a Sopron elleni meccset illeti, erről Csató Sándor is úgy beszélt, hogy jó lenne, ha az összecsapáson a ZTE FC újra a korábbi önmagát idézné.

- Nyugati rangadót vívunk, a Sopron annak ellenére, hogy a nyáron kicserélődött a kerete, egész jól összeállt. A játékosoknak is azt mondtam: vissza kell térnünk a régi útra, vagyis küzdeni kell, ahogy korábban is tettük. Muszáj bátran játszani, és merni futballozni, ez a legfontosabb, hogy eredményesek legyünk - mondta el még Csató Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!