Sport

2015.05.30. 20:23

Mi kell még a lemondáshoz?

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke azzal került a sajtó figyelmének középpontjába, hogy 2012-ben a szervezettől 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott devizahitelének végtörlesztésére.

Kerkai Attila

Az ügy kirobbanása után az érintettek számos fórumon elmondták, minden törvényesen történt, ami bizonyára igaz is, csakhogy etikailag támadható döntések születtek. Ahogy ilyenkor lenni szokott, elindult a lavina. Gömöri a 2012-es paralimpia után 17,5 millió forintos állami jutalomban is részesült a sikeres londoni szereplés után, s az MPB vezetője nyilvánvalóan a rá nehezedő nyomás hatására két hete visszafizette a korábbi 3 milliós összeget a szervezetnek, de ez már semmit sem segített az ügy rendezése érdekében.

Para-sportolók követelték és követelik az elnök lemondását, aki „visszatámadott", más ügyekből őt ért vádak alapján, melyek vagy igazak, vagy sem... De nem ez a lényeg. Az egész a politika színterén fejlődött tovább, elsősorban etikai szempontok alapján támadva az elnököt, aki mintha nem értené az egészet. Pedig roppant egyszerű: a szponzorok a sportolók munkáját segítendő támogatták és támogatják az MPB-t. Továbbmenve, százezrek nem kaptak munkáltatójuktól támogatást hitelük végtörlesztésére, s extra jutalomban sem részesültek elvégzett munkájuk elismeréseként. A MOB elnöke, Borkai Zsolt és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is jelezte, hogy Gömöri Zsolt most már jobban tenné, ha valóban távozna a szervezet éléről. Így pedig végképp nem érthető, hogy mi tartja vissza még mindig Gömöri Zsoltot attól, hogy önként lemondjon...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!