Sport

2016.12.06. 20:15

Míg az egészség megengedi - Hagyományos nemzetközi tornák két zalai városban is

Keszthely, Lenti - A tél beköszöntével egyre sokasodnak a teremlabdarúgó tornák, az elmúlt hétvégén mindkét városban rendeztek egy viadalt.

Kerkai Attila

Keszthelyen ismét jól sikerült a Karácsony Kupa Nemzetközi Öregfiúk Torna, melyet már 21. alkalommal rendeztek meg a Csokonai Sportcsarnokban. A csapatok - melyek közt például a Borász-válogatott is ott volt - két csoportban kezdték a küzdelmeket. A legjobb nyolc között jött az egyenes kiesés, a négy közé pedig a fővárosi FC Corrado, a keszthelyi Ziegler Nyomda, a Szombathely és a szlovén Lendva jutott be. Az első elődöntőben a vasiak 4-0-ra legyőzték a Lendvát, az FC Corrado pedig 3-0-ra a Ziegler Nyomdát.

A bronzcsatában a Lendva bizonyult jobbnak (3-1) a Ziegler Nyomdánál, míg a döntőben az FC Corrado 3-0-ra múlta felül a Szombathelyt.

A 2016. évi keszthelyi torna győztese, a fővárosi FC Corrado. Jövőre szeretnének újra játszani

A hagyományokhoz hűen csupán egy különdíjat osztottak ki a tornán: a győztes csapat legjobb góllövőjét, Simon Pétert jutalmazták.

A torna fő szervezője, Galántai Tibor örömmel újságolta, hogy a viadal nagyon jól sikerült bankettel zárult a Tornyos étteremben, a mezőny tagjai pedig jövőre újra szeretnének összecsapni.

- Sőt, abban maradtunk, hogy ha már eddig eljutottunk, folytassuk a negyed évszázadot jelentő 25. tornáig, persze, ha az egészség is megengedi - tette még a fentiekhez hozzá Galántai Tibor.

Lentiben az idén is megrendezték a Sporttigris Kupa teremlabdarúgó tornát. Ez volt a sorban a kilencedik alkalom, így mondhatni, hogy mára már visszatérő eseménye lett ez az erőpróba a helyi sportéletnek.

Lenti dobogósok: bordó mezben a győztes Lucullus, sárgában a 2. Metaxa és a 3. Winners Victoria
Fotó: a szerző

A kétnapos viadalon nemcsak magyar, de osztrák és szlovén csapatok is indultak. A csoportmérkőzések után a legjobb 16 csapat már egyenes kieséses rendszerben folytatta. A döntőbe az egerszegi Lucullus Söröző együttese és a kanizsai Metaxa MP került, a két csapat 3-3-as döntetlenje után hetesekkel a Lucullus lett a tornagyőztes. A bronzéremért a kanizsai Winners Victoria mérkőzött meg a csesztregi Csizmás Kandúrok együttesével, itt is döntetlen lett a végeredmény (2-2), majd büntetőkkel a Victoria győzött.

Különdíjak. Legjobb 18 év alatti játékos: Kiss Bence (Czupi Csárda).

Legjobb hazai játékos (Horváth Gergő-emlékdíj): Nagy Róbert (Csizmás Kandúrok).

Legjobb hazai kapus (Horváth István-emlékdíj): Balogh Balázs (Joó-Vasi Duó).

Legjobb kapus: Reizer Roland (Lucullus Söröző).

Legjobb mezőnyjátékos: Horváth Patrik (Lucullus).

Gólkirály: Szőke Ádám (7 gól, Metaxa MP).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!