Sport

2017.03.03. 10:06

Milassin Mór bronzérmes a kadet Eb-n!

Nagykanizsa - A bulgáriai Plovdivban zajló junior és kadet vívó Európa-bajnokságon a magyar kadet válogatott tagjaként az NTE 1866 kardozója, Milassin Mór Európa-bajnoki bronzérmet szerzett.

Kühne László

Mór a férfi kardozók mezőnyében léphetett pástra és hosszú napon volt túl csütörtök késő estére, hiszen végül a dobogó harmadik fokáig jutott.

Junior és kadet vívó Európa-bajnokság, Plovdiv. Kadet férfi kard egyéni (73 induló). A csoportmérkőzéseken Milassin Mór 5 győzelem, 1 vereség mérleggel nyitott. A legjobb 32 közé jutásért nem vívott Mór. A legjobb 16 közé jutásért: Milassin-Jeremenko (ukrán) 15:11. Nyolcaddöntő: Milassin-Haag (német) 15:11. Negyeddöntő: Milassin-Fornasir (olasz) 15:7. Elődöntő: Milassin-Piszarenko (ukrán) 13:15. Kadet férfi kard végeredmény: 1. Acar (török), 2. Piszarenko (ukrán), 3. Szvitics (orosz) és Milassin Mór (edző: Piecs Adrienn, válogatott edző: Ravasz Etele).

Milassin Mór és edzője, Piecs Adrienn az eredményhirdetés után Fotó: Magyar Vívó Szövetség

- Hát, nagyon elfáradtam a végére, de roppant jó érzés a kontinensviadalon a dobogó harmadik fokára egyéniben felállni - fogalmazott a kanizsaiak kardozója. - Az biztos, hogy jól jött a versenynap utáni pihenő.

Mely egyelőre nem lesz hosszú, hiszen következik még a csapatverseny is - a magyar válogatottnak Milassinnal a soraiban.

- Nagyon nagy öröm számunkra tényleg Mór sikere - folytatta nagykanizsai edzője, Piecs Adrienn. - Nem tagadom, utána volt egy kis idő az Eb-harmadik hely kiélvezésére és felhőtlenül kibeszélhettük magunkból az izgalmakat, azonban a kontinensviadalnak még nincs vége, készülünk a továbbiakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!