Sport

2017.02.07. 15:02

Milassin Mór is utazhat az Eb-re

Nagykanizsa - Az elmúlt hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok adott otthont a kadet korú (2000-es és utána születettek) kardvívók országos bajokságának, melyen az NTE 1866 vívói is bizonyíthattak.

Kühne László

Főleg az egyéni versenyek során tettek ki magukért a kanizsaiak, hiszen férfi kardban Milassin Mór bronzérmet szerzett, Horváth Barna pedig a döntős hatodik helyet szerezte meg.

Kard kadet ob, Budapest. A legjobb kanizsai eredmények. Férfi kard (49 induló): 3. hely Milassin Mór, ... 6. Horváth Barna.

- Mór harmadik helye azt jelentette, hogy a kadet ranglista zárása alkalmával bekerült a legjobb négy közé - fogalmazott edzője, Piecs Adrienn. - Ezt azt is jelenti, hogy vívónk tagja annak a korosztályos vívó válogatottnak, mely március 2-4. között indulhat a bulgáriai Plovdiv városában megrendezésre kerülő kadet kard Európa-bajnokságon.

Balról Horváth Barna, Piecs Adrienn edző és az egyéniben bronzérmet nyert Milassin Mór, aki az Eb-csapat tagja is lesz Fotó: a szerző

Az egyéni versenek mellett csapatküzdelmeket is rendeztek. Mindkét nem versenyében indult az NTE 1866 ccsapata. A lányoknál a kanizsaiak a Kobra Virág, Bécsi Zsófia, Zsolnai Fanni összetételben indultak. A legjobb nyolcba jutás nem sikerült, végül a 9. helyért vívhattak, s ezt a csatát a Vasas ellen 45-44-re nyerték a kanizsaiak.

A fiúknál a Milassin Mór, Horváth Barna, Dobó Ádám, Zadravecz Máté összetételű zalai együttes a legjobb négy közé jutásért vívott csatában szoros küzdelemben, de végül kikapott 42-45) az UTE-tól. Ezt követően a kanizsai fiúk előbb megverték (45-20) a Gödöllőt, így az 5. helyért mérkőzhettek meg az MTK-val. Az NTE 1866 csapata végül 45-32-re verte a fővárosiakat, így az 5. helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!