Sport

2016.07.29. 17:57

Minden lövész vele lesz - Tátrai Miklós augusztus 6-án lép először lőállásba a riói olimpián

Zalaegerszeg – Az Ebergényi úti lőtéren pénteken búcsúztatták Tátrai Miklós sportlövészt, aki a jövő héten kezdődő Rio de Janeiró-i olimpián a megyeszékhelyi sport képviseletében (is) indul.

Varga Andor

A 30 éves versenyző a 10 méteres légpisztolyos számban elért Európa-bajnoki ötödik helyezésével harcolta ki a részvétel jogát a nyári játékokon, pályafutása során először. És bár a Budapesti Honvéd tagjaként tette ezt, a helyi lövésztársadalom sem feledkezett meg róla. Nehéz is lett volna, hiszen a városban él, és a felkészülés dandárját is itt teljesítette.

Az ünnepségen elsőként Balaicz Zoltán kapott szót, aki felidézte: négy évvel ezelőtt két úszó, Szekeres Dorina, illetve a paralimpikon Illés Fanni képviselte Zalaegerszeget a londoni nyári játékokon (a türjei illetőségű, de azóta már Budapesten tanuló ifjú hölgy most is ott lesz majd egyébként a sérült emberek szeptemberben kezdődő versenyein), most pedig Tátrai Miklós jóvoltából érezhetjük valamennyien, hogy részesei vagyunk az olimpiának. A városvezető kiemelte: az önkormányzat minden támogatást megad a sportolóknak, hogy a jövőben is sikereket érhessenek el. Konkrétan a sportlövők esetében ez idén 12 millió forintot jelent a lőtér felújítására, a beruházás teljes költsége pedig a 80 milliót is meghaladja majd.

A zászló mögött középen Tátrai Miklós, balján Balaicz Zoltán polgármester. Körülöttük a megyeszékhelyi lövésztársadalom képviselői (balról): Somogyi Péter, Nagy György, Szabó Béla, Góra Balázs, valamint Gerencsér Miklós
Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán „Zalaegerszeg" feliratú nemzeti lobogót adott ajándékba Tátrai Miklósnak, aki a házigazda Polgári Lövész Egylet elnökétől, Góra Balázstól többek közt Szent Kristóf-medált kapott. Az úton lévők védőszentjétől azt várják, hogy a hosszú repülőút és a kinti versenyek alatt is oltalmazza majd a sportembert.

– Láttuk, végigéltük és -izgultuk Miklós felkészülését, és biztos vagyok benne, hogy itt, a lőtéren különösen felfokozott lesz a hangulat, amikor lőállásba lép majd – fogalmazott Góra Balázs. – Legalább az interneten minden egyes lövését követni fogjuk, és szurkolunk, hogy a lehető legjobb eredményt érje el.

Tátrai Miklós első versenye pedig már nincs messze: augusztus 6-án, az olimpia első versenynapján, magyar idő szerint 18 órakor kezdődik – tudtuk meg az érintettől. Erősebb versenyszámában, a légpisztolyban (szabadpisztolyban is indul ugyanis) rajtol ekkor a viadal.

– Hálás vagyok a városnak, a családomnak, a két helyi klubnak, a Göcsejnek is, hiszen 18 éves koromban ott kezdtem a pályafutásomat – mondta Tátrai Miklós. – A rengeteg segítség nélkül nem érhettem volna el ezt az eredményt. Azon leszek, hogy Rióban a legjobbat hozzam ki magamból.

A zalaegerszegi sportember az előolimpián járt már Rióban, ahová szombaton utazik el Budapestről, és ahol vasárnap már edzeni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!