Sport

2017.03.03. 17:40

Mindkét csapatunk itthon - A ZTE KK a Kecskemétet, a ZTE NKK pedig a Sopront fogadja

Zalaegerszeg - Mindkét élvonalbeli zalai kosárlabdacsapat hazai fellépésre készül: a Zalakerámia-ZTE KK szombaton (18 óra) a Kecskemétet fogadja, míg a ZTE NKK vasárnap (16.45) a Sopronnal meccsel.

Kerkai Attila

A férfiak találkozója számít "élesebbnek", hiszen a Zalakerámia-ZTE KK múlt szombaton kikapott a PVSK vendégeként. A mai ellenfél, a Kecskemét is olyan együttes, amely mindenképpen a nyolc közé akar jutni.

A jól bevált fordulattal élve: mindkét csapat számára égetően fontos lenne a győzelem. De nézzük, miként készülnek erre az egerszegiek.

Benke Szilárd (jobbra, ZTE KK) itt paksi ellenfelet bűvöl éppen
Fotó: archív/Katona, Pezzetta

- Idehaza három találkozónk van hátra az alapszakaszból, ezeken már nem akarunk hibázni - árulta el terveiket Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője. - Emellett pedig idegenben is szükség lenne sikerre, hogy az alapszakasz végére elérjük a kitűzött pozíciót. A szombati meccset tehát meg kell nyerni. Az utolsó két-három mérkőzésünkön tapasztalható volt a játékunkban egyfajta hullámvölgy, s azon dolgoztunk a héten, hogy ezen javítsunk.

Ezeken a meccseken 90 pont körül kaptunk, s így nehéz nyerni, még akkor is, ha közben mi is nyolcvan pont körül teljesítettünk, ami pedig elvileg már elég lehet a sikerhez. A védekezésen kell javítanunk, s ha a heti munkából indulok ki, akkor látványos az előrelépés, ám majd a mérkőzésen derül ki, hogy éles helyzetben is működik-e. A Kecskemét jó csapat, az alsó posztokon erős, Djerasimovic és Djukanovic személyében pedig két kiemelkedő tudású légióssal is rendelkezik. Ám nekünk most nincs más lehetőség, mint menekülés a győzelembe...

A ZTE NKK női együttese ezúttal a bajnok Sopron csapatát fogadja és a párosításból kiindulva ez esetben inkább vendégesélyről beszélhetünk. A hazaiak trénere, Gáspár Dávid is reálisan látja az erőviszonyokat.

Fehérben Böröndy Vivien (ZTE NKK) tör kosárra a PINKK ellen

- Ellenfelünk topcsapat, hadd ne kelljen elmagyaráznom, miért - mondta, amikor megkerestük. - Minden poszton két bevethető, Euroliga-szintű kosarasuk van a soproniaknak, ettől függetlenül nem fogunk eleve feltett kézzel kifutni a pályára. Az elmúlt hetekben hoztuk azokat a győzelmeket, melyeket terveztünk, kivéve a PINKK elleni hazai találkozót, ami belerondított a számításainkba.

Ám az elért sikerekkel elégedettek lehetünk, s most még három találkozó van vissza az alapszakaszból, melyeken megpróbálunk akár bravúrt is elérni. De mindez nem elvárás a csapat felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!