Sport

2017.01.17. 20:15

MK, bajnoki, válogatott - Cseresnyés Alexet meghívták a nemzeti csapat keretébe

Zalaegerszeg - Mozgalmas héten van túl a Göcsej SK NB I-es férfi futsalcsapata, de a mostani sem lesz lazább . Szerda este 19 órától a rekordbajnok Rába ETO érkezik Egerszegre MK-visszavágóra, az FTC elleni elmaradt bajnokit pénteken pótolják a fővárosban, a kapus Cseresnyés Alex pedig meghívást kapott a válogatottba!

Jóna István

A múlt szerdai Magyar Kupa-negyeddöntőn több játékosát is nélkülözte a Göcsej SK az ETO ellen, ennek is betudható a 13-1-es vereség. A visszavágót szerdán 19 órakor rendezik a városi sportcsarnokban, ahol a Göcsej a tisztes helytállásban bízhat.

- Nem dédelgetünk hiú ábrándokat, tudjuk ki az ellenfél. Szeretnénk jó meccset játszani, ahogy tettük az előző szezonban is - tájékoztatott Bagó Gábor, a zalaiak vezetőedzője.

A szakvezető elárulta: fél szemmel már a bajnoki pontvadászatra figyelnek. A múlt pénteken a rossz időjárási viszonyok miatt a csapat nem utazott el a fővárosba, és elmaradt a Ferencváros elleni idegenbeli találkozó. A 14. forduló mérkőzését január 20-án, pénteken (21 óra) pótolják. A mérkőzés mindkét csapatnál kiemelt fontosságú, mivel a felsőházba való kerüléshez nyerni kellene mindkettőjüknek. Ebben a versengésben egyelőre a Göcsej SK áll jobban, mivel 15 pontjával hetedik, míg a FTC 12 ponttal a kilencedik a tabellán.

- Nehéz mérkőzésre számítok - szögezte le Bagó Gábor. - A hazaiak egyre jobban összerázódnak és hazai pályán bárkire veszélyesek lehetnek. Koncentráltan kell játszanunk, fontos, hogy a védekezésünk szervezett legyen, a helyzeteinket pedig jó százalékban értékesítsük.

Cseresnyés Alex a Göcsej SK kapujában. A válogatott edzésein rengeteg tapasztalatot szerezhet Fotó: a szerző

A végére pedig egy örömteli hír. A klub fiatal kapusa, Cseresnyés Alex az elmúlt két mérkőzésen parádésan őrizte a Göcsej SK hálóját. A Veszprém ellen hibátlanul teljesített, Győrben pedig a tudósítások szerint csapata legjobbja volt - a bekapott gólok ellenére is. A magyar futsalválogatott - ahogy az ősszel is - készülve a közelgő Eb-selejtezőre, január 21. és 25. között Zalaegerszegen edzőtáborozik. A válogatott mestere, Sito Rivera pedig meghívta az összetartásra a fiatal zalai hálóőrt, ami Bagó Gábor szerint a klubnak is nagy megtiszteltetés.

- Alex a kezdetektől kellő alázattal viseltetik a sportág iránt, maximális a hozzáállása és az elhivatottsága úgy az edzéseken, mint a mérkőzéseken. Az utóbbi két találkozón is bizonyította, hogy remek kapus válhat belőle.

Sito Rivera az öt nap alatt kilenc edzést vezényel a keretnek, melyben ötödik számú kapusként Cseresnyés Alex is rengeteg tapasztalattal gazdagodhat. Közben a válogatott viszonozza a horvátok őszi, egerszegi látogatását és felkészülési mérkőzésen pályára lép déli szomszédunknál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!