Sport

2017.04.23. 08:36

Molnár Benjamin nyerte a főmérkőzést az MMA gálán

A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok parkettjén állították fel a Vulcano MMA Újratöltve elnevezésű küzdősport gála küzdőterét.

Jóna István

Az amatőr versenyzőknek jó lehetőség volt a fejlődésre, míg a profik kemény csatákban mutathatták meg tudásukat. A 32 éves zalaegerszegi Dörnyei Attila először bunyózhatott hazai közönség előtt, de sajnos az ellenfele a csecsen származású, osztrák színekben versenyző Aslanbek Waraev karfeszítéssel TKO-van nyert. A profik egy négyes tornán bizonyíthattak, melynek mérlegelésén kiderült, hogy a török származású Mikail Özen három kilogrammal meghaladja a megengedett súlyhatárt, így őt nem engedték ketrecbe lépni.

Fotó: Pezzetta Umberto

A három megmaradt harcos, két magyar és egy boszniai fiú egymás között döntötték el a ki lesz a legjobb Zalaegerszegen. A hármuk csatájából a budapesti Etelaky Lajos bizonyult a legjobbnak, mivel mindkét ellenfelét TKO-val sikerült legyőznie. A legjobban vártmérkőzést a zalaegerszegi Molnár Benjamin vívta a szerb Danijel Spoljariccsal.

Mindkét harcos birkózós múlttal rendelkezett, de a csatájukban inkább az ütések és a rúgások voltak hangsúlyosak. Benji az első menet második felében egy karfeszítéssel eldöntötte a mérkőzést és a zalai közönség hangos ünneplése közepette emelhette magasba a győztesnek járó serleget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!