Sport

2017.04.22. 17:51

Molnár Flóra a sprintkirálynő: 50 m mellen is magyar bajnok!

A Debrecenben szombaton véget ért 117. úszó országos bajnokságon a Dél-zalai Vízmű SE riói olimpikonja, Molnár Flóra harmadik magyar bajnoki címét is begyűjtötte: az 50 m gyorson és az 50 m pillangón aratott győzelme után az ob záró napján, 50 m mellen is a kanizsai kiválóság volt a leggyorsabb.

Kerkai Attila

Molnár Flóra elképesztő formában versenyez, hiszen a Debrecenben zajló magyar bajnokságon a szombati záró napig két aranyérmet (50 m gyors, 50 m pillangó) és egy bronzérmet (100 m gyors) szerzett. A Rióban 50 m gyorson a nyári olimpián is szerepelt kanizsai úszó feltette a koronát teljesítményére: szombaton,  az 50 m mell döntőjében is  Molnár Flóra volt a legjobb , így a négy úszásnem legrövidebb   számaiban háromban ő nyert. Az 50 m mellen a kanizsai kiválóság a 7. helyen  jutott be a döntőbe 32,79 mp-es idővel, ám a fináléban  óriási egyéni csúccsal, 32,12-es idővel a leggyorsabbnak bizonyult. Másodikként végzett mögötte a nyíregyháziak versenyzője, Szurovcsák Ivett (32,24), harmadikként pedig Hosszú Katinka (32,28).

Polgár Sándor edző tanítványa élete legeredményesebb felnőtt bajnokságát zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!