Sport

2017.06.25. 19:15

Molnár Flóra országos csúcsa! - A kanizsai kiválóság Rómában, 50 m pillangón írta át a magyar rekordot

RÓMA /ZALAEGERSZEG - A hét végét Rómában töltötte Molnár Flóra, a Dél-zalai Vízmű SE olimpikon úszója, ám nem vakációzni ment az örök városba. A nagyszabású Sette Colli (Hét Domb) nemzetközi viadalon országos csúcsot javított 50 méter pillangón.

Kerkai Attila

Igen pillangón és nem fő úszásnemében, vagyis gyorson. Molnár Flóra az 50 méteres pillangóúszásban olyan ismert úszók társaságában jutott a fináléba, mint a holland és végül győztes Ranomi Kromowidjojo. A dél-zalaiak úszója szempontjából az elért negyedik helyezés is remek eredmény, ám ennél fontosabb az időeredménye: Molnár Flóra 26,15 mp-es idejével megjavította a magyar rekordot! Amit még Bordás Beatrix tartott 26.43 másodperccel 2008 óta.

Ezek után nem csoda, hogy Molnár Flóra az 54. alkalommal kiírt nemzetközi viadalon, ami sok nemzeti csapat számára már a közelgő budapesti vizes világbajnokság (július 14-30.) főpróbáját jelentette, remek formában versenyzett. Bejutott a 100 méteres pillangóúszás B-döntőjébe is, ám ott már nem indult el.

 

Vasárnap fő számában, az 50 méteres gyorsúszásban szeretett volna kirukkolni egy remek időeredménnyel. Az előfutamban a nagyon erős mezőnyben 25,63 mp-es időt ért el, ami nem lett elég a fináléhoz, így a kanizsaiak kiválósága este a B-döntőben indulhatott. Molnár Flóra ebben javított délelőtti idején (25,52) és a B-döntő harmadik helyén ért célba.

Molnár Flóra a budapesti világbajnokságon az 50 m gyors és az 50 m pillangó mellett a női 4x100 méteres váltónak is a tagja lesz.

A magyar úszóválogatott több tagja is részt vett a római viadalon. Nyert Kapás Boglárka (400 m és 800 m gyors), Bohus Richárd (50 m pillangó), Bernek Péter (200 m hát), Burián Kata (200 m hát), Szilágyi Liliána (200 m pillangó), Kozma Dominik (100 m gyors), Verrasztó Dávid (400 m vegyes) és Kenderesi Tamás (200 m pillangó), utóbbi két úszónk ráadásul versenycsúccsal győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!