Sport

2016.05.10. 18:53

Most a Körmend akarata érvényesült a ZTE KK-val szemben

A harmadik felvonásához érkezett kedden a férfi kosárlabda NB I A-csoportos rájátszásban a Körmend és a Zalakerámia-ZTE KK negyeddöntős párharca. A helyszín ezúttal a vasi város volt, ahol a Körmend megint lépéselőnybe került, hiszen nyert és 2-1-re vezet a párharcban.

Kerkai Attila

Egis-Körmend – Zalakerámia-ZTE KK 92-69 (22-15, 22-21, 28-15, 20-18)

Körmend, 2200 néző. Jv.: Pálla, Kapitány, Hegedűs.

Körmend: Petty 10, Channels 3/3, McKinney 24/3, Dickerson 14/3, Duinker 16. Csere: Ferencz 15/9, Lakosa, Tóth N. 8, Németh 2, Farkas, Molnár.    Vezetőedző: Teo Cizmic.

ZTE KK: Kinney 14/3, Govens 9/3, Mohácsi 12/6, Balmazovic 16/9, Pantelic 2. Csere: Kerpel-Fronius 2, Velkey 13/6, Kis R. 1, Olasz, Gáll.    Vezetőedző: Bencze Tamás.

Fotó: Pezzetta Umberto

A harmadik mérkőzés felfokozottságával hangolt mindkét szurkolótábor. Egyik oldalon az előny visszaszerzése, a másikon pedig ennek a megszerzésének újbóli reménye motiválta a csapatokat. A  tét annyival most már élesebb volt az egy héttel korábbi első mérkőzésnél, hogy közben eltelt két mérkőzés és aki hibázik (kikap) annak már csak egy „dobása” marad  arra, hogy versenyben maradjon.   Remek jelenetek vezették fel a találkozót, hiszen egy beteg kisfiú  és családjának megsegítésére szervezett jótékonysági akció végén az összegyűlt adományokat adták át.

A ZTE KK kezdőötösében egy változás volt az előző két találkozóhoz és gyakorlatilag a szezonbeli alapcsapathoz képest, ugyanis a még mindig sérüléssel bajlódó Kerpel-Fronius Balázs  helyett Stefan Balmazovic kezdett. Aztán később ő is érkezett  (mármint Kerpel-Fronius), a ZTE vezetett (9-10), de ez csupán csekélyke előny volt. A vasiak próbálták külső dobásokra kényszeríteni a zalaiakat, melyek ha nem nem mennek, az nekik jó... A Körmend az első negyed végére ellépett 22-15-re. Bencze Tamás nem is volt elégedett és később is a hazaiaknak ment valamivel jobban. Kemény védekezést kapott az egerszegi csapat, a Körmend pedig  pontosabban támadott (26-19). A ZTE játékosai mintha idegesebbek lettek volna, de aztán Velkey két labdaszerzése után jött két gyors támadás és mindjárt 29-28 lett az állás. Azt azért jegyezzük meg, hogy a Körmend  a mérkőzés ezen szakaszáig nem dobott  hármast, csak közeliekből volt eredményes és így is folytatta. Megint ellépett (37-30), hiszen lüktetett a játék, de a félidő hajrája a hazaiaknak sikerült jobban, viszont  a ZTE szempontjából semmi nem volt még veszve (44-36).

Zalai szempontból a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint indult a második félidő (48-36), Bencze Tamás pedig azonnal időt kért. Nem működött a védekezés, de érezni lehetett, ha valahol, akkor itt kell megfogni  a mérkőzést.  Ahogy a Körmend is éppen ezt akarta, amely agresszív játékkal próbálta elérni mindezt, mégis azt kell mondanunk, hogy csak a ZTE-n múlt, hogy sikerre viszi-e akaratát a házigazda vagy sem. Az egerszegiek védekezése  továbbra is szellősnek tűnt, a 26. percben pedig 58-41-re lépett el a vasi gárda, ami olyan különbség volt, amelyhez  ebben a párharcban eddig  nem volt hozzászokva a zalai együttes. Nem találta a ZTE KK a saját ritmusát és  a Körmend erre már olyan magabiztossá vált, hogy nagyon nem is  tudott hibázni: aminek be kellett hullnia, az célba is ért hazai oldalon.  Az utolsó negyed 72-51-es vezetésnél indult, állandósult a körmendiek  húsz pont körüli előnye (35. p.: 76-54), a legfőbb kérdés eldőlt,  vagyis, hogy nyerni fog a  Körmend.

A ZTE KK-t ha nem is  lepte meg a Körmend, mindenesetre játékában  most ki tudta kényszeríteni kettejük között azt a különbséget,  ami  a győzelméhez kellett.

Folytatás pénteken Zalaegerszegen.

Teo Cizmic: "Nagyon  boldog vagyok,  játékosaim nagyon meg akarták mutatni ma. Motiváltak voltunk, vágytunk a sikerre, de nincsenek illúzióim, hogy mennyire nehéz mérkőzés előtt állunk pénteken. Gratulálok  kollágámnak, hiszen  nagyon jó munkát végzett ma is."

Bencze Tamás: "Én is gratulálok edzőkollégámnak, hiszen ma mindenben jobb volt csapata. Emiatt nem vagyok boldog és már az első félidőben is látszott, hogy fejben lassúak vagyunk. Ez  jellemezte a  találkozónkat is, de a harmadik negyedben dőlt el minden. Köszönöm annak a két játékosomnak hogy pályára lépett, akik komoly sérüléssel küzdenek, de saját felelősségükre vállalták a játékot. Ám  nem kívánom megnevezni őket, mert ebben nem ez a lényeges."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!