Sport

2017.05.05. 17:00

A ZTE KK az MKOSZ-hez fordul, Bencze véleménye nem változott

ZALAEGERSZEG - Bencze Tamás, a Zalakerámia-ZTE KK kosárlabda csapatának vezetőedzője nem változtat véleményén. Vagyis, szerinte nem egyenlő mércével mértek a játékvezetők a csapata Falco KC elleni találkozóján. A ZTE KK kikapott, így a szerdán kezdődő rájátszásban a bajnok Szolnok ellen kezdi meg párharcát.

Kerkai Attila

Kemény és férfias küzdelmet hozott a csütörtök esti, Falco KC-Zalakerámia-ZTE KK találkozó, amely az NB I A-csoport felsőházának utolsó fordulójában zajlott. A Falco KC 88-80-as sikerével a második, a ZTE KK pedig a negyedik helyen végzett ebben a szakaszban. Azt gyorsan szögezzük le, ez a helyezés mindkét csapat számára erőn felüli teljesítmény. Ezt Szrecsko Szekulovics, a Falco vezetőedzője is megjegyezte a mérkőzés után, dicsérve saját csapata mellett a ZTE teljesítményét is. Bencze Tamás, az egerszegiek szakvezetője pedig már akkor jelezte, javasolná a játékvezető bizottságnak, hogy nézzék vissza a mérkőzés felvételét.

Egy nappal a mérkőzés után kíváncsiak voltunk rá, hasonló véleményen van-e Bencze Tamás, s konkrét esetekre, vagy a játékvezetői felfogásra értette, amit előző nap nyilatkozott.

- Nem változott a véleményem - jelentette ki. - Konkrét esetekre és a felfogásra is értettem, amit mondtam. Ha egy csapat egész meccsen, szinte végig letámad, mint tette ezt a Falco, és fele annyi faultot kap, mint az, amelyik egy egyébként jól működő, de puhább védekezést választ, az elgondolkodtató. Ami pedig a konkrétumokat illeti. Ez egy kemény meccs volt, amit le kell szögezni. Három rossz elzárást fújtak ellenünk, négy lépéshibát és két támadófaultot, miközben ez idő alatt a másik oldalon egy lépéshibát. A 13. percben 13-4 a faultarány, ami egy ilyen meccsen egyáltalán nem reális.

Egyébként tényleg kemény küzdelem volt, amibe néha még "földharc" is keveredett: a képen az egerszegi Adomas Drungilas és Tóth Norbert (13) külön párbaja a labdáért   Fotó: Szekeres Péter

Ez nyolc új támadást jelent az ellenfélnek, ami egy ilyen mérkőzésen nagyon sok. Igen, volt tizennyolc eladott labdánk is, de ennek a fele éppen az előzőekből fakadt. Ha ez nincs, vezethettünk volna akár 15 ponttal is, mert 33-34 percig jól játszottunk. Amiért pedig a mérkőzés után is elmondtam a véleményemet, a következő miatt volt. Lement harminc találkozó a szezonból, de egyetlen egyszer sem foglalkoztam a játékvezetéssel. Most azért tettem ezt, mert ha kicsordul a pohár, akkor nem kell hallgatni, hogy végre figyeljenek erre. Valószínű, hogy később sem foglalkozom majd a bíráskodással, hacsak nem történik olyan, amiért szükséges. Ám amikor egy egész éves munka múlik ezen, akkor meg kell szólalni.

Ám az éves munka még nem ért véget. A ZTE KK a bajnok Szolnokkal került össze a negyeddöntőben. Az egerszegiek élvezik a pályaelőnyt, de...

- Nyilvánvaló, rosszabb lenne a helyzet, ha nem mi lennénk a kedvezményezettek, de jóval szerencsésebb lett volna, ha nem a bajnok Szolnokkal, hanem mondjuk a Kaposvárral kellene most játszanunk. Ezt hozta a sors, s most ellenük kell felkészülnünk - mondta el még Bencze Tamás.

A három győzelemig tartó párharc szerdán (19.00) Egerszegen kezdődik, majd szombat, szerda, péntek és vasárnap ritmusban játszanak a felek, ameddig kell.

A negyeddöntők párosítása: Alba Fehérvár (1.)-Kecskemét (8.), Falco (2.)-Kaposvár (7.), Körmend (3.)-PVSK (6.), Zalakerámia-ZTE KK (4.)-Szolnok (5.).

Pénteken Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője arról számolt be, hogy a klub kérte az MKOSZ-től a találkozón történt játékvezetői ítéletek kivizsgálásának elrendelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!