Sport

2016.03.25. 19:59

Most jobb volt az Alba

Pénteken Székesfehérváron kezdte meg a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a felső ház középszakaszbeli küzdelmeit a Zalakerámia-ZTE KK együttese. Az Alba Fehérvár visszavágott a zalaiaknak az alapszakaszban elszenvedett két vereségért.

Kerkai Attila

TLI Alba Fehérvár – Zalakerámia-ZTE KK 94-66 (24-21, 24-21, 22-21, 24-6)

Székesfehérvár, Vodafone Aréna, 1600 néző. Jv.: Kapitány, Frányó, Gorka.

Alba Fehérvár: Chery 20/3, Spurlock 2, Myles 10, Pearson 11/3, Lóránt 13. Csere: Csorvási M. 8, Supola 7/3, Markovic 8, Simon B. 7, Jerrel 8,  Filipovic.    Vezetőedző: Branislav Dzunic.

ZTE KK: Kinney 20/3, Govens 10/3, Kerpel-Fronius 12/9, Mohácsi 9/9, Pantelic 8/6. Csere: Balmazovic 2, Fekete V. 3/3, Velkey 2, Czinger.  Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Kinney (33.).

A ZTE KK ezúttal kevésbé tudta kihasználni erényeit, ez is döntött Fotó: Szekeres Péter

Mint korábban jeleztük, a ZTE KK kéréssel fordult az MKOSZ versenyirodájához, hogy  az előre bejelentett 137 vendégszurkolónál több zalai drukker tekinthesse meg a találkozót. Pénteken megérkezett a válasz,  e szerint  a fehérvári csarnok befogadó képessége első osztályú kosárlabda mérkőzésen 1383 fő, így maximum 149 vendégszurkoló foglalhat helyet a számukra fenntartott szektorban. Nos, a kezdésre is foghíjas maradt a lelátó a fehérvári csarnokban, telt házról tehát nem lehetett szó, ám a jelzett maximális nézőszámnál  azért többen foglaltak helyet a lelátón és nagyjából  még 80-90 zalai drukker is...

A meccs felvezetéséhez ennyi elég is. Fontosabb ennél, hogy az Alba Fehérvár és a Zalakerámia-ZTE KK igazi rangadóra készült, lévén, az alapszakaszban kétszer is legyőzte Bencze Tamás együttese a Branislav Dzunic irányította fehérváriakat. A hazaiak egyértelműen revánsot akartak venni mindezért  és nagyon bekezdtek, (7-3), de Mohácsival az élen, aki zsinórban három triplát szerzett már a ZTE vezetett (9-12). Az Alba agresszíven védekezett, a zalaiaknak egyértelműen a távoli kosarakkal tudták tartani a lépést. Lendületes és kiélezett volta találkozó, aztán ellépett a házigazda (34-23),  kihasználva a palánk alatti fölényét és persze a gyors megindulásait, amit a zalaiak nem tudtak megakadályozni.  A ZTE kapaszkodott, de az Alba mélyebb rotációjával  Branislav Dzunic frissebben tudta tartani együttesét. Aztán Kinney villant két triplával a félidő hajrájában (44-42), de a házigazdának erre is volt válasza.

A második félidő kissé kapkodó játékkal indult, de Kinney két duplájával ismét két pont lett a különbség (48-46), majd az amerikai fiú folytatta  egy hármassal.  Ezzel tartotta  magát a ZTE, mert  egyre több hibája lett a zalaiaknak  és más nem is  tudott betalálni csapatukból (58-49). Nem ment az egerszegieknek, hiába kért időt Bencze Tamás, ez sem segített sokat.  Frissebb, gyorsabb volt a házigazda és jól használta ki a rotációjában rejlő lehetőségeket (67-53). A ZTE küzdött, de az Alba jól védekezett, viszont támadásaiba olyan hibák is csúsztak, ami miatt el lehetett gondolkodni azon: mi van, ha valamivel jobban megy a zalaiaknak... Viszont feleslegen lenne elvitatni az Alba Fehérvár győzelmének jogosságát, ugyanis pénteken jobb volt, bár a mérkőzés végére kialakult nagy különbség kissé túlzó, de  azért beszédes is.

Branislav Dzunic: "Jobbak voltunk ma, főleg a negyedik negyedben, de a végeredményt kissé túlzónak tartom. Előtte,  az első három negyedben viszont megdolgoztunk azért, hogy akár ez is bekövetkezzen."

Bencze Tamás: "Gratulálok az Albának,ma jobbak voltak és ekkora különbség volt a két csapat között. Az ellenfél negyven percig ugyanabban a ritmusban játszott. Mi az első félidőben vesztettük el azt a ritmusunkat, amivel esélyünk lett volna később is. Ilyen külünbséggel eddig még nem kaptunk ki, de most ennek is eljött az ideje."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!