Sport

2017.08.16. 18:45

Muhoray Árpád újabb érmei a masters Eb-n

HALMSTADT A svédországi Halmstadtban ezekben a napokban rendezik a 2017. évi masters súlyemelő Európa-bajnokságot, melyen máris született zalai vonatkozású siker.

Kerkai Attila

Az M60 korosztály 105 kg-os súlycsoportban dr. Muhoray Árpád, a ZTE SK versenyzője remek versenyzéssel ezüstérmet szerzett az Eb-n, és elhozta a kontinensbajnoksággal párhuzamosan zajló Eleiko nyílt bajnokság második helyezését is. Eredménye szakításban 70 kg, lökésben 93 kg, így az összetettben 163 kg-t ért el, ami Eb-ezüstöt ért. Ezzel az eredményével túlszárnyalta az idei évben Új-Zélandon, a világjátékokon elért eredményét is. Muhoray Árpád után pénteken újabb két zalai veterán, Papp Péter és Danicser Anita lép dobogóra a svédországi viadalon.

Muhoray Árpád a Svédországban szerzett érmeivel

A Masters Európai Súlyemelő Bizottság a versenyek alatt tartja éves kongresszusát, ahol a magyar delegáció beszámol többek között a 2018-as budapesti, a MAFC által szervezendő Eb előkészületeiről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!