Sport

2015.11.30. 16:57

Műtét vár a ZTE FC csapatkapitányára

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II őszi szezonja hétfőn, a Dunaújváros - Mezőkövesd találkozóval ért véget, ám ennek a mérkőzésnek az eredménye már nem befolyásolta a ZTE FC pozícióját.

Kerkai Attila

A zalaiak ugyanis mindenképpen a második helyen telelnek, köszönhetően szombati, ajkai sikerüknek. Szombaton igencsak mozgalmas mérkőzésen győzött a ZTE FC és nem feltétlen a jó játékra gondolunk. Izgalmasra viszont mindenképpen, ugyanis akadtak fordulatok a 2-1-re megnyert mérkőzésen. A ZTE FC úgy nyert, hogy előbb abszolút kézben tartotta a mérkőzést, aztán már-már kiengedte a kezéből, mire a végén, egy nehéz időszakot átélve, hiszen az ajkai egyenlítés után nyomás nehezedett az egerszegiekre, hozza azt a fontos gólt, ami a sikerhez kellett. Csank János, a ZTE FC vezetőedzője jól cserélt, hiszen Szalkai Róbert és Koller Krisztián volt a kék-fehérek két gólszerzője. Szalkai beállítását a kényszer is szülte.

Az első félidőben Gyagya szemhéja felszakadt, amit átmenetileg kezelni tudtak, de a szünetben eldőlt, hogy nem tudja folytatni a játékot. Szalkai beállt egyből gólt lőtt, majd a második találatban is döntő érdemeket szerzett. Ahogy Horváth Roland okos megoldása is döntő volt, hogy a kapura fejelés helyett inkább az érkező Koller elé bólintott, aki nem hibázott.

- Nem lehet kérdés, hogy ilyen helyzetben számítani kell erre a megoldásra is -  válaszolta kérdésünkre Koller Krisztián, miszerint tudatos volt-e ez a fajta befejezés.  -  Nekünk támadóknak az a dolgunk, hogy érkezzünk a kapu elé, hiszen bármikor jöhet a labda. Ez egy fontos gól volt, s nagyon kellett. A ZTE FC csapatkapitánya, Simonfalvi Gábor is gratulált Kollernek a gólhoz. A védő nem szerepelt az ajkai mérkőzés keretében sem, de ez már tudatos választás volt...

Horváth Roland (17) és Koller Krisztián öröme: szépen összehozták a győztes találatot Ajkán, aminek nagy értéke van most Fotó: Szekeres Péter

- Nem akartunk semmit sem kockáztatni, ugyanis kedden megoperálnak - árulta el Simonfalvi Gábor. - A vállamat kell helyrehozni, ami most már rendszeresen kiugrik a helyéről. Csak tavasszal vagy húszszor történt ez meg, sokszor mérkőzés közben is, de már magam is helyre tudtam tenni. Legutóbb edzésen fordult ki, ezért hagytam ki a szezon végét, de januárra remélem, már rendben leszek. Simonfalvi Gábor is örült a második helynek, hiszen a ZTE FC feljutó pozícióban telelhet. A tavaszra tekintve ez biztató, s az is, hogy 11 hazai találkozója lesz a bajnokság második felében.

Ám az, hogy sikerül-e megtartani ezt a helyezést, egyelőre megjósolhatatlan. A ZTE FC kerete az NB II-ben erősnek nevezhető, azonban erősíteni még ezen is lehet. A sérült Daru Bence kiválása a támadójátékot megsínylette, vagyis a biztonság kedvéért szükség volna még egy karakteres támadóra. Legalábbis, a kívülálló szemével nézve, hiszen a szakvezetés dolga lesz majd eldönteni ezt a kérdést is. A keretben ugyanis vannak még csatárok, de az ősszel sérülés is közrejátszott abban, hogy Babati Benjamin és Horváth Roland is meccseket hagyott ki, s ha így vesszük, akkor pedig még vannak „belső tartalékai” is a ZTE -nek. A kék-fehérek a héten még edzésben maradnak, majd következhet számukra a téli szünet, hogy aztán január elején ismét felvegyék a munkát. Február 20-án ugyanis következik a tavaszi szezon.

És akkor az ősz végi utolsó találkozó eredménye a 15. fordulóból: Dunaújváros - Mezőkövesd-Zsóry 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!